M3: Kaksi sarjapistettä Laukaan turnauksesta

01/13/2019 - 15:05

Miehet 3

Miehet III - KokoelmaJKL

Päivän ensimmäinen kamppailu käytiin talvisessa Laukaassa M3-joukkueen ja KokoelmaJKL:n välillä. Ennen tätä turnausta Kokoelma oli sarjataulukossa sijalla 3. ja O2 tiukasti kiinni perävaloissa, kolme pistettä vähemmän keränneen sijalla 4. Joukkueet pelasivat tällä kaudella jo kerran vastakkain ja tuolloin nähtiin koko lohkon toisiksi vähämaalisin kamppailu. Varsinaisen peliajan jälkeen tulostaululla olivat tällöin jalkapallolukemat 1-1. Tänään kyseessä oli siis sarjatilanteen kannalta ns. neljän pisteen peli, molemmille tärkeä kamppailu.

Ottelussa suurimmaksi murheenkryyniksi osoittautui Sydän-Laukaan koulun parkettikenttä. Pallo tuntui ajoittain elävän aivan omaa elämäänsä ja aiheutti useamman kerran tiukkoja tilanteita mattoon tottuneille pelimiehille. Kokoelma meni ottelussa johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Jani Saukko pääsi tasoittamaan ottelun maalinedustahässäkän päätteeksi. Saukolla oli paikka myös siirtää ampparit johtoon vielä ensimmäisessä erässä rangaistuslaukauksesta. Tällä kertaa viimeistely kuitenkin ontui ja Kokoelman maalilla Tuomas Jakonen ehti heittäytyä pallon tielle.

Toisesta erästä tuli ottelun maalirikkain. Kokoelma pääsi iskemään ylivoimalla jälleen maalinedustalla hallitsemattomasti pomppineen pallon verkkoon, kun peli oli vanhentunut aikaan 17:28. Hetkeä myöhemmin ottelussa tiukasti viheltänyt tuomarikaksikko tuomitsi vuorostaan Kokoelmalle rangaistuslaukauksen. Jukka Kauppisen ranne puhui ja pallo painui vastustamattomasti verkkoihin ohi Kalle Pehkosen, tilateeksi 1-3. Tämän jälkeen syntyikin kolme osumaa alle minuuttiin. Ensin Jukka-Pekka Pitkänen kavensi tilanteeksi 2-3, iskettyään maalinedustalle pudonneen lahjan häkkiin. Tämän osuman Kokoelma kuittasi kuitenkin heti seuraavan aloituksen jälkeen, eikä kentällä olijoista monikaan tiennyt mistä pallo maaliin meni. Tilannetta kelaillaan vielä varmasti moneen kertaan, kun ottelun maalikooste löytää tiensä suoratoistopalveluihin saakka.

Pelaajavalmentaja Saukko toi vielä joukkueensa maalin päähän ajassa 25:01, mutta tämän lähemmäs O2 ei enää ottelussa päässyt. Maalipaikkoja rakennettiin tarvittava määrä tasoitukseen myös ottelun kolmannessa erässä, mutta viimeistely oli tahmeaa. Ilman maalivahtiakaan tasoitusta ei saatu aikaan, vaan Kokoelma pääsi vielä kaunistamaan loppulukemiksi 3-5 tyhjään maaliin. Kova kapina pisteistä päättyi tällä kertaa harmittavaan tappioon.

Pommak II - Miehet III

Nopean tankkauksen ja tappion nollaamisen jälkeen lähdettiin päivän toiseen otteluun. Vastaan asettui SB Pommak II, jonka riveistä tälle kaudelle M3-joukkueeseen siirtyi useampia pelaajia. Pommak majaili ennen turnausta lohkon sarjataulukon häntäpäässä, joten lähtökohtaisesti helpompi peli olisi pitänyt olla edessä. Aiemmin tällä kaudella joukkueiden kohtaaminen päättyi kuitenkin tasapeliin, joten varaa löysempään otteeseen ei ollut.

Peli sai lähes huonoimman mahdollisen alun, kun Pommakin Tero Savolainen unohtui koko ampparipuolustukselta ja maalivahdilta vapaaksi maalialueelle. Syöttö kulmasta maalille ja Pommak johtoon. Ajassa 9:08 Pommak lisäsi johtoaan jo 2-0:aan ja pelistä näytti tulevan O2:lle vaikea. Tämän jälkeen joukkue keräsi itsensä ja heti ajassa 09:20 Riku Rantasalo kavensi Tuomas Koivumäen syötöstä. 13 sekuntia myöhemmin pelikello pysähtyi jälleen, tällä kertaa Rantasalo syötti Koivumäen kantti painui kolmen laukausta peittäneen vastustajan ohi verkon perukoille. Taukotilanteeksi 2-2.

Toisessa erässä O2 pääsi entistä paremmin pitämään palloa ja määrittämään pelin suunnan. Jani Saukko niittasi päivän kolmannen osumansa ja ampparit 2-3 -johtoon. Muutama minuutti edellisestä ja Mikko Luukkainen laukoi tilanteeksi jo 2-4. Luukkaisen kauden avausmaali antoi odottaa itseään tammikuulle saakka, mutta tuli sitäkin maukkaampaan paikkaan.

M3 ei lähtenyt ottelun viimeisessä erässä parkkeeraamaan bussia, vaan alkukaudella maagiseksi jäänyttä viiden maalin rajaa lähdettiin tosissaan rikkomaan. Ajassa 33:47 junnuvahvitus Rikhard Lehtinen väläytteli vastustajan kenttäpäädyssä henkilökohtaista osaamistaan, tarjoili tontin Toni Juonojalle  joka ei paikassa erehtynyt ja O2 kolmen maalin karkumatkalle. Pommak ilmoittautui kuitenkin mukaan peliin hetkeä myöhemmin, kun Tomi Tarvainen kavensi tilanteeksi 3-5 päivän toisella osumallaan. Ottelun käydessä jo tehokasta peliaikaa tuomittiin Pommakille rangaistuslaukaus ja  mahdollisuus tehdä pelin lopusta jännitysnäytelmä. Tämän ottelussa O2:n maalilla pelannut Pekka Ternola kuitenkin liimasi vuorenvarmasti kiinni, pelialustan kenties osaltaan yllätettyä laukoja Timo Salosen. Hetekä myöhemmin Mikko Luukkainen ampui illan toisensa ja joukkueensa yhden ottelun maaliennätyksen. Huolimatta vielä Pommakin loppuhetkien kavennuksesta voitto kotiin ja tärkeät pisteet plakkariin.

Joukkueen pelit jatkuvat helmikuun toisena viikonloppuna. Vuorossa reissuturnaus Viitasaarella ja vastassa Kuukka Gunners sekä Luppo II.