Miesten ja naisten edustusjoukkueet jatkavat kaudella 2018-2019 tutussa valmennuksessa – myös A- ja B-poikien ja -tyttöjen ikäluokkavalmentajat sopimukseen tulevasta kaudesta

01/13/2018 - 13:28

valmentajat

Ilkka Peltosen sopimus jatkuu kauden 2018-2019 loppuun

Ilkka Peltonen

Kaudesta 2012-2013 lähtien miesten edustusjoukkueen valmennuksessa toiminut Ilkka Peltonen aloittaa ensi kaudella jo seitsemännen kautensa edustusjoukkueen valmennuksessa. Peltosen kaksivuotisen sopimuksen toinen vuosi käynnistyy kesällä 2018. Peltosen aikana miesten edustusjoukkue on ollut viidesti 2. divisioonan nousukarsinnoissa, kunnes viidennellä kerralla jackpot osui. Tällä hetkellä miesten edustusjoukkue pelaa ensimmäistä vuotta Divarissa, jossa joukkue on sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Nousijajoukkue taistelee tosissaan heti ensimmäisenä vuonna pudotuspelipaikasta.

 

Kari Saukkonen jatkaa naisten edustusjoukkueen päävalmentajana sekä Tyttö Akatemian ikäluokkavalmentajana

valmentaja

Ensimmäistä vuotta naisten edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Kari Saukkonen on solminut vuoden jatkosopimuksen, mikä sisältää edustusjoukkueen valmennuksen lisäksi myös Tyttö Akatemian (A- ja B-tytöt) ikäluokkavalmennuksen. Saukkonen on toiminut kaudella 2017-2018 myös Suomen U19 tyttömaajoukkueen valmentajana. Naisten edustusjoukkue on sarjataulukon yhdeksännellä sijalla kahden pisteen päässä pudostuspelipaikasta. A-tyttöjen joukkue karsiutui syksyllä niukasti SM-sarjasta ja sittemmin tytöt ovat hallinneet A-tyttöjen 1. divisioonaa yhdessä PSS:n kanssa. B-tyttöjen kohtalo oli niin ikään karsiutua syksyllä SM-sarjasta, minkä jälkeen tytöt ovat jatkaneet pelejä kaudella aluesarjassa.

 

Juha Hirvosen kolmivuotisprojektin kolmas kausi käyntiin keväällä

valmentaja

Syksyllä 2016 puhalsivat uudet tuulet Amppareissa kun seuraan muodostui Juha Hirvosen ympärille A-poikien joukkue. Kaudelle 2017-2018 A-poikien toimintaa laajennettiin niin, että joukkue osallistuu myös miesten 3. divisioonaan. A-poikien joukkuetta, jossa urheilee reilu 30 nuorta miestä, on alettu kutsumaan miesten akatemiajoukkueena. Miesten akatemiajoukkueen ja miesten edustusjoukkueen välillä on farmisopimus, mikä mahdollistaa pelaajien pelaamisen eri joukkueissa joustavasti.
Joukkue pelaa tällä hetkellä toista kautta A-poikien 1. divisioonassa johtaen sarjaa tappioitta. Miesten 3. divisioonassa joukkue on kolmantena pisteen päässä nousukarsintapaikasta. Hirvosen hypätessä valmennukseen puolitoista vuotta sitten, tehtiin suunnitelmat niin, että ainakin kolme vuotta mennään samalla valmennuksella pitkäjänteisesti. Joukkueen pelaajarunko koostuu suurelta osin 1998 syntyneistä pelaajista, jotka edustavat ensi kaudella A-poikien vanhinta ikäluokkaa. Hirvosen sopimuksessa on myös esisopimus kaudesta 2019-2020, mikäli A-pojat onnistuvat nousemaan SM-sarjaan.

 

Tuomas Pulkkinen B-poikien ikäluokkavalmentajaksi kaudelle 2018-2019

valmentaja

B-poikiin on muodostumassa kaudelle 2018-2019 kolmen joukkueen ikäluokka. Ikäluokan edustusjoukkue muodostetaan 2001-2002 syntyneistä ja nuoremmista pelaajista. Edustusjoukkueen lisäksi ikäluokkaan muodostetaan kaksi kilpajoukkuetta. Toinen kilpajoukkue koostuu pääosin 2001 syntyneistä pelaajista ja toinen kilpajoukkue pääosin 2002 syntyneistä pelaajista. B-poikien ikäluokkavalmentajana kaudella 2018-2019 toimii Tuomas Pulkkinen. Pulkkinen on valmentanut O2-Jyväskylän 2002 syntyneiden ikäluokkaa viiden kauden ajan. Tällä hetkellä C1-poikien SM-sarjaa pelaavat 02-pojat ovat sarjataulukon viidennellä sijalla. Kaudella 2017-2018 B-poikien ikäluokassa pelaa ikäluokan edustusjoukkue ja kilpajoukkue, joista edustusjoukkue pelaa Eliittisarjassa ja kilpajoukkue Kilpasarjassa.