Pojat A: O2 A hurjassa iskussa Uuraisilla

12/12/2016 - 16:02

A- poikien 1-divari jatkui sunnuntaina 11.12. ampparipoikien koiturnauksella Uuraisilla. Vastassa olivat jo tutut vastustajat Welhot, SPV2 ja Josba. Kaikki joukkueet oli jo kohdattu kertaalleen aiemmin sarjassa , joten kaikilla piti oleman tiedossa mitä tuleman pitää – mutta oliko ?

Päivän avausottelussa vastassa Welhot, jolle aiemmin syksyllä Kuopiossa hävisimme kovan kamppailun jälkeen parilla maalilla. Peli eteni koko ajan tasaisissa merkeissä joukkueiden johtaessa peliä vuorotahtiin. Welhot hienokseltaan hallitsi palloa, mutta ampparit pistivät välittömästi kun Welhojen tarkkaavaisuus peltti. Voittomaalin iski Jonesthestones ylivoimalla – kun kuviot ei oikein toimineet niin Jomppe päätti kokeilla vanhaa hyvää konstia. Onetimer pikkuTimpan millintarkasta syötöstä ja kädet korkeuksiin. Loppu puolustettiin tarkasti ja näin ehkä joidenkin mielestä jopa hieman yllätykselliset pinnat isännille. Uhma alkoi kasvaa.

Toinen peli ja vastassa Seinäjoen kakkosjengi. Peliin saatiin loistava startti ja peli oli 3-0 jo ennen kuin ensimmäinen maali kerettiin taululle kirjata. ” Tää on pörssipeli” tyylinen jatko tarkoittikin sitten sitä, ettei tuosta pelistä viitsi sen enempää raporttiin kirjata. 2 pinnaa lisää ja kovasti siinä moni mielensä pahoittikin. Sekä meillä että vastustajalla.

Kapteenisto(kin) antoi joukkueelle tästä pelistä oman palautteensa ja pääosin niillä eväillä
( osittain myös makkaraperunoilla ja purilaisella ) lähdettiin kohti viimeistä kamppailua.
Vastassa kivikova ja toistaiseksi voittamaton Josba. Tästä pelistä muodostuikin sitten tämän joukkueen historian toistaiseksi kovin esitys. Huikealla puolustusasenteella, maan mainiolla maalivahtipelillä ja myrkyllisen tehokkaalla kääntöpelillä Ampiaiset repivät kahteen ensimmäiseen erään jo 6-2 johdon. Pääosissa Team Minkit ja Team Jonekset. Josba tuli kolmanteen erään kovalla raivolla ja tekikin nopeasti kaksi kavennusmaalia. Time Out – seuraa ohjeistus: Rauha maassa ja samalla tavalla kuin tähänkin asti. Ylöspäin ja yhdessä käymme nyt vain, edelleen. Heitetään vettä kiukaalle. Sovittu ! Kolme seuraavaa maalia taas samalla kaavalla amppareille ja peli on taputeltu. Vai onko ? Josba rynnisti kyllä vielä ilman maalivahtia kahden maalin verran, mutta aika loppui ja taululla komeilivat nyt jo muutaman muunkin mielestä yllätyslukemat.
Hullun hieno 9-6 voitto pörriäisille. Mitä täällä tapahtui ?
Aika fiiliksissä oltiin....

Summa summarum. Kausi oli alkanut hieman alavireisesti ja tappion karvasta kalkkia oli koettu jo liiankin monessa ottelussa. Ei vaan kulkenut. Edellisenä viikonloppuna Nurmossa jo nähtiin toisessa pelissä välähdys paremmasta ampparijengistä ja nyt sille näytölle saatiin jatkoa. Rohkeaa kääntöpelaamista huikean kovalla viimeistelyprosentilla ja kovan asenteen viisikkopuolustamista. Siinä oli resepti tähän menestysviikonloppuun. Helppo peli tää salibandy, periaatteessa. Erityismaininnan ansaitsee joukkueen nuoriso-osasto. B-junnut kasvoivat varmasti kaksikymmentä senttiä tämän pelipäivän aikana. Todella miehekäs esitys kaikilta ja enemmän kuin iso apu joukkueelle. Loistavaa Timi, Möli, Jaakko, Sakru, Justus ja Miro. Silloin kun muu joukkue nukkui, niin nämä junnarit vetivät rekeä eteenpäin. Kiitos !

Saapa nähdä kuinka tarina jatkuu – välissä vietetään vähän joululomaa ja syödään kunnolla sitä kinkettiä. Pelit jatkuu vasta tammikuussa. Sit mennään taas....

Sitä odotellessa ja Hyvää Joulua toivottaa O2 A