Naiset etenee Suomen Cupin 3. kierrokselle

09/12/2021 - 17:57

Otteluennakko

Ampparittaret arvottiin kahden muun liigajoukkueen kanssa Suomen Cupin 2. kierrokselle. 2. kierros pelattiin vielä turnausmuotoisena ja peliaikakin oli 3x15min juoksevaa peliaikaa. Alun perin ottelut piti O2:den osalta pelata Ampparipesässä, mutta aikataulu haasteet siirsivät pelejä päivällä lauantaista sunnuntaihin. Sunnuntaille ei enää Jyväskylästä peli-areenaa löytynyt, joten pelipaikaksi lopulta tuli Uuraisten koulukeskus.

Ensimmäiseen otteluun vastaan asettui Sievin Sisu (SieSi) heti ottelun alkuun ajassa 02:57 Milja Tuomisalo napautti ampparittaret 1-0 johtoon. Hetki tästä ja Katriina Louna täräytti numerot lukemiin 2-0. SieSi vielä kavensi pelin 2-1:een, mutta nopeasti kävi selväksi joukkueiden tasoero ja ampparittaret tyylittelivät lopulta numeroiksi 9-1 ja lähtivät valmistautumaan seuraavaan peliin. Seuraavan pelin panoksena olikin jo jatkopaikka ja häviäjä saisi vielä yhden mahdollisuuden, myöhemmin illalla. Vastaan tähän peliin tuli Haukiputaan Heitto (HaHe). Heti alusta saakka kävi selväksi ottelun teema, Heitto puolustaa tiiviisti ja iskee vastaiskuilla, ampparittaret vyöryttivät hyökkäyksiään Heiton päähän, mutta Heiton tiivis viisikko piti. Ajassa 12:11 onnistui Heitto maalinteossa ja otti näin 0-1 johdon. Toisen erän alkuun tuli naiset kovaa ja 56 sekuntia erän alkamisesta Katriina Louna tasoitti pelin. Vielä toisen erän aikana Heitto onnistui ylivoimalla ja peli olikin kolmanteen erään mentäessä lukemissa 1-2. Kolmannen erän trilleri oli valmis. Ajassa 42:54 Heitto pelasi hetken kuudella kenttäpelaajalla ja maalivahdilla ja tästä heille kaksiminuuttinen. Samaan aikaan head coach Saavalainen otti myös aikalisän. Oliko sitten kenties aikalisän kuviot vai mikä, mutta ylivoimaa ei tarvinnut pelata kuin hetki ja Johanna Väliaho tasoitti pelin lukemiksi 2-2. Tässä vaiheessa pelikellossa oli noin puolitoista minuuttia ja loppuaika olikin tarkkaa peliä. Siitä sitten kohti 10 minuutin jatkoaikaa. Jatkoaikaa pelattiin vajaat 4 minuuttia kun Johanna illan toisellaan ratkaisi voitin ampparittarille. Näin naisten edustus jatkaa pelejä Suomen Cupin 3. kierroksella, jonka ottelut ovat yksittäisiä otteluita peliajan ollessa 3x20min. Otteluparit ja kotiedun saajan ratkaisee arpa ja arvonta suoritetaan lähitulevaisuudessa. 3. kierroksen runkopelipäivä on 10.10. Pelien tarkka ajankohta varmistuu kun peliparit on arvottu. Näiden voittojen siivittämänä naisten on hyvä lähteä F-liiga kauden avaukseen ensi lauantaina Welhoja vastaan. F-liiga käynnistyy Monnarilla pelattavalla ottelulla ja ottelu alkaa 13:30, tervetuloa kannustamaan ampparittaria entistä parempaan lentoon!