N1: Kausiennakko 2013-14 Vol.1

09/12/2013 - 13:47

Kristallipallo on taas kiillotettu ja on korkea aika kertoa teille miten sarjassamme tulee käymään. Vastustajat niputetaan kerros kerrallaan kasaan ja liikkeelle pääsemme luonnollisesti "pimeimpään kellariin" tuomituista.
 

Sijat 9-12

Putoajat tulevalla kaudella harvinaisen selviä ilman ensimmäistäkään pelattua ottelua. Nousijat FBC Turku, RSB-Team ja kakkosjoukkueesta ykkösen tehnyt FBT Karhut ovat mahdottoman tehtävän edessä ja erittäin pitkän talven talven päätteeksi tie käy kohti 2.divaria. Tutun niukan säilyjän roolin ottaa taas Hatsina, mutta karsintapelejä heidän ei sentään tarvitse keväällä pelata.

FBT Karhut

Kokemusta lähti roppakaupalla ja kun itse ennusteli jo luopumista, kaivoivat he rosterin täyteen kakkosjoukkueesta. Vain kentällinen ratkaisijoita jäljellä viime kauden nipusta ja selvä ykkösveskari liigaan, ei voi olla näkymättä kentällä. Liian raju vaihtuvuus ja lähtijöitä ei ole kyetty korvaamaan. Seuraamisen arvoinen kaudella kuitenkin Jenny Mattila, jonka niskassa kuitenkin turhan kova ratkaisuvastuu.

RSB-Team

Jaksoi kummastuttaa jo keväällä otettuaan sarjapaikan vastaan. Selvää oli jo silloin että joukkuetta haasteellista kasata tuolla alueella. Mukaan kuitenkin ohkaisella rosterilla ja vaikka kotiotteluissa kova etulyöntiasema, tulee vieraissa olemaan pinnat todella tiukoilla. Vastustajistakaan tuskin kukaan lähtee Rovaniemelle asti leikkimään, joten aika taikoja heiltä vaaditaan. Toivo heillä ja Turulla siinä että vastustaja sortuu aliarviointiin ja heikkoon asenteeseen. Tähtenä kaudella häärii Riikka Tapio, jonka tarjoilusta joukkue kiittää tai sitten ei.

FBC Turku

Reenipelit kertoo kaiken oleellisen: väärällä tasolla heilutaan. Ratkaisijat katosivat liigaan ja korvaajat lähinnä hyviä duunareita. Pelinrakentaja ja ratkaisijat hakusessa, joten aika sama vaikka puolustus tilkittäisiin sarjan parhaaksi, on parilla maalilla aika vaikea pelejä voittaa. Hyppäys divariin turhan jyrkkä ja vaikka Mäkelän Outi tehtailisi pakissa taas kahta pinnaa/peli, ei tukea ole löytymässä. Pinna tulee olemaan kaudella todella koetuksella, kokemusta on.

Hatsina

Ei hirveää muutosta viime kauteen, mutta silti se "jokin" vaan uupuu. Hyökkäykseen saadaan yksi tuhoisa vitja Huotarin johdolla, jollei NST kaappaa likkaa kokonaan. Haasteena saada leveyttä ratkaisuosastolle ja pallollista malttia kenttäpeliin. Kiusaa hyvänä päivänä kärkijengejä, mutta tasaisuus tulee uupumaan. Sakki tiivistettynä kolmeen sanaan: Huotari, Huotari, Huotari.

Ensi kerralla joukkueet sijoilta 5-8.
 

-Toimitus-