M1: Kasperi Kantonen sopimukseen!

08/12/2019 - 15:44

Miehet edustus

Kantonen lunasti itselleen sopimuksen Amppareihin Try- Out- jakson kautta. Taustan alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue jatkaa vahvistumistaan Divari- kauden alla. Uusin sopimuspelaaja on Jyväskylän tunnetuin raisiolainen, 27- vuotias Kasperi Kantonen, joka lunasti paikan Amppareiden tämän kauden joukkueesta pienen Try Out- jakson jälkeen! Kantonen nähtiin kokoonpanossa myös viime viikon Happee Steamers- ja SB Welhot- otteluissa. Kantonen on usean tämän kesän uuden sopimuspelaajan tapaan paluumuuttaja, sillä hän pelasi Amppareiden riveissä kaudella 2017-2018.

Hyökkääjänä pelaava ”Kasu” jo varsin kokenut peluri, sillä pelejä häneltä löytyy kotimaan sarjoista niin 2.divisioonasta, Divarista kuin Salibandyliigastakin, lisäksi Kantonen käväisi viime kaudella pelaamassa alkukauden Ruotsin Allsvenskanissa perinteikkäässä Djurgårdenin joukkueessa, kun vaihto- opiskelujakso hänet Länsinaapuriin vei.

Miehet edustus

Kaudella 2017-2018 Kantonen iski 17 maalia O2-Jyväskylän paidassa Divarissa. Kuva: Esa Jokinen

Ensimmäisen kerran Kantonen pääsi haistelemaan pääsarjatason salibandyn tunnelmaa jo kaudella 2013-2014, kun hän puki TPS:n paidan ylleen viidessä ottelussa. Pääosa tuosta kaudesta meni kuitenkin lainalla Divarissa pelanneen SBS Wirmon riveissä. Seuraavallakaan kaudella Kantonen ei pystynyt murtautumaan TPS:n pelaavaan miehistöön ja pääosa kaudesta kului jälleen lainalla Divarissa. Kaudeksi 2015-2016 tie johti Kantosen puolestaan Jyväskylään ja Happeen riveihin. Ensimmäisellä Happee- kaudella kaulaan tarttui myös SM- pronssi. Myöskään Happeen kivikossa liigamiehistössä ei ollut hirveästi peliaikaa tarjolla ja kaudeksi 2017-2018 Kantonen siirtyikin O2-Jyväskylän Divari- miehistöön, jossa tuli sekä vastuuta että tulosta; tästä todisteena 17 maalia 24 otteluun. Viime kaudella Kasu pelasi Ruotsissa vietetyn syksyn jälkeen loppukauden 2.divisioonassa Happee Steamersin paidassa.

Kantonen on urallaan pukenut Liigapaidan päälleen Happeen ja TPS:n riveissä yhteensä 55 ottelussa, joissa on syntynyt tehot 2+2=4. Divarissa sen sijaan Kasu on ollut tehokas, sillä yhteensä kolme kautta SBS Wirmon, SBS Maskun sekä O2-Jyväskylän riveissä ovat tuottaneet 56 ottelussa tehot 36+11=47.

Päävalmentaja Joonas Kaasalainen tietää, minkälaisen salibandyn pelaajan hän Kantosen mukana Amppareihin saa:

”Kasu oli Try-Outilla ja antoi sen verran vakuuttavat näytöt, että paikka joukkueesta irtosi! Tiesimme, että hän osaa pelata ja tehdä maaleja, mutta erityisen tyytyväisiä olimme Kasun loistavaan asenteeseen ja muiden pelaajien tsemppaamiseen. Kasusta saamme luontaisen maalintekijän joukkueelle, ja lisäksi hän tuo joukkueeseen uutta virtaa iloisuudellaan ja energisyydellään”.

”Odotamme, että mies ottaa kehitysaskeleita myös pallottomassa pelaamisessaan, ja pystyy sitä kautta kehittämään pelaamistaan kokonaisvaltaisempaan salibandyyn”.

Miehet edustus

Taustan alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen

TERVETULOA TAKAISIN AMPPARIPAITAAN KASU!

 

O2-Jyväskylän sopimustilanne 12.8.2019:

Maalivahdit: Henri Tikkanen, Tommi Kauppinen

Puolustajat: Markus Manninen, Karel Joutsimäki, Vesa Sivula, Ville Sepponen, Niko Ilmonen, Lauri Lavonen

Hyökkääjät: Lari Mäkelä, Niklas Pulli, Joni Lempinen, Iiro Kinnunen, Iiro Pieviläinen, Alvar Mahlberg, Kaarlo Mahlberg, Joel Wenning, Niki Kaurtola, Miika Huusko, Ilkka Tepponen, Kasperi Kantonen