Naisten edustusjoukkueen ja Akatemiajoukkueen kausi käyntiin – Seppo Pulkkinen ja Kari Saukkonen päävalmentajina

05/12/2018 - 14:14

Naiset edustus

O2-Jyväskylä lähtee naisten 1. divisioonaan uuteen kauteen kahdella joukkueella. Kaiken kokenut ja nähnyt Seppo Pulkkinen johtaa naisten edustusjoukkuetta ja Kari Saukkonen toimii laajentuvan Akatemiajoukkueen päävalmentajana.

Seppo Pulkkisen johtamassa edustusjoukkueen valmennusryhmässä valmentavat Sepon lisäksi Jere Viljanmaa ja Jaakko Saavalainen.

Naisten edustusjoukkueen kausi 2017-18 päättyi liigasta putoamiseen. Edellinen kausi on analysoitu ja uuteen nousuun on lähdetty entistä vahvempana. Uuden joukkueen rakennustyö on jo aloitettu, ja avoimet harjoitukset alkavat maanantaina 14.5..

Amppareiden pelaajapolun avainasemassa on Akatemiajoukkue, jonka toiminta laajentuu kaudelle 2018-19. Akatemiajoukkueessa urheilee juniori-ikäisten pelaajien lisäksi myös aikuisikäisiä pelaajia. Akatemiajoukkue pelaa naisten 1. divisioonassa ja B-tyttöjen aluesarjassa sekä karsii A-tyttöjen SM-sarjaan.

Urallaan mm. Happeen miehet Suomen mestariksi valmentanut Seppo Pulkkinen on valmis johtamaan naisten edustusjoukkuetta kohti Salibandyliigaa ja siellä menestymistä.

-Näkisin, että molemmat joukkueet on saatava nousemaan kaudeksi 2019–20 perustettavaan Naisten Liiga B:hen, ja edustusjoukkue sitä seuraavaksi kaudeksi Liiga A:han. Silloin asetelma olisi hyvä ja seuran pelaajapolun yläpää kunnossa, Seppo kaavailee.

Valmentajavelho myös palaa halusta kehittää koko organisaation toimintaa.

-Meidän pitää pystyä rakentamaan organisaatio, joka kerää Keski-Suomen alueen parhaat pelaajat saman katon alle. Haluamme olla rakentamassa vetovoimaista seuraa, jonka tavoitteena on nousta suht nopeastikin valtakunnan kärkeen. Sanoisin, että jos onnistumme työssämme, meidän olisi realistista taistella kolmen vuoden päästä mitaleista, Seppo sanoo viiksikarvankaan värähtämättä.

Kari Saukkonen taas näkee uudistuvan Akatemiajoukkueen mahdollistavan hienon kasvuympäristön pelaajille.

-Tämä kokonaisuus tukee loistavasti tulevaisuuden tähtien esiinmarssia kohti parrasvaloja. Akatemiajoukkue antaa paljon mahdollisuuksia junioreille sekä niille aikuispelaajille, jotka hakevat peliaikaa, Saukkonen sanoo.

-Nykyinen kahden joukkueen malli samassa seurassa on ihanteellinen kehitysympäristö, kun se vaan osataan hyödyntää oikein. Nyt vielä selvitetään A-tyttöjen SM-karsinnat kunnialla ja raivataan tie SM-sarjaan, Saukkonen visioi.

Naisten edustusjoukkueen ja Akatemiajoukkueen avoimet harjoitukset alkavat maanantaina 14.5.2018. Lisätietoja Seppo Pulkkiselta, 0400 480 746, sekapulk(at)gmail.com