M1: Runkosarjan viimeiselle roadtripille!

02/12/2021 - 15:14

Otteluennakko

Viimeiset vierasottelut kuljettavat joukkueen Etelä-Suomeen. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Divarin runkosarjan loppusuoralla häämöttää jo maaliviiva, kun Amppareilla on jäljellä enää neljä ottelua. Niistä viimeiset vierasottelut pelataan tulevana viikonloppuna, kun joukkueen bussi suuntaa kohti etelää; lauantaina Arena Center Myllypuron Haukanpesässä meitä isännöi SC Hawks, ja sunnuntaiksi matka jatkuu Vantaan Myyrmäkeen SB Vantaan vieraaksi.

Kaikille joukkueille sarjapisteet tulisivat todellakin tarpeeseen: SB Vantaa yrittää kynsin hampain kammeta itseään suoraan putoamiseen tuomitsevalta jumbosijalta pois, Hawks tavoittelee paikkaa Divarikarsinta- rajan paremmalla puolella ja Ampparit puolestaan jatkaa taistoaan pudotuspelipaikoista. Jännittävä viikonloppu kaikin puolin on siis edessä!

Täksi kaudeksi Divariin nousseen Hawksin alkukausi meni vielä uuden sarjatason tempoon totutellessa, mutta etenkin viime aikoina joukkue on esittänyt todella pirteitä esityksiä ja pelannut erittäin tiukkoja pelejä; seitsemästä viime pelistä peräti viisi on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen, ja siinä samalla Haukat on onnistunut lyömään mm. Pirkat sekä sarjakolmosen Kooveen. Yksilötasolla joukkueen isoja onnistujia ovat olleet etenkin pistekärki Riku Laaksonen (14+9), Eetu Isometsä (13+5) sekä A-juniori-ikäiset Aaro Pohjanmaa (13+7) ja Paul Puntonen (7+5). Mielenkiintoinen nimi on myös mittavan Liigauran tehnyt, 45 maaottelua pelannut ja ulkomaan kentätkin nähnyt puolustaja Mikael Lax, joka liittyi tammikuussa Hawksin taustoilta pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

SB Vantaa on tämän vuoden puolella tammikuussa lyönyt FBC Turun sekä LNM:n ja viikko sitten joukkue haki kovan ryöstön Kirkkonummelta. Joulu-tammikuun seitsemän pelin tappioputki ja muutenkin vaikea kausi ovat kuitenkin ahdistaneet joukkueen sarjan viimeiselle sijalle, joskin eroa EV Akatemiaan on vain yksi piste. Vantaalla on vain kaksi ottelua jäljellä, joten joukkue pelaa lähestulkoon veitsi kurkulla ja tulee varmasti taistelemaan Divaripaikastaan tosissaan. Vantaa vahvisti rivejään viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa, kun joulukuussa Divarin ehdottomasti viihdyttävimpiin pelaajiin kuuluva Tuomas Savukoski palasi Sveitsistä ja tammikuussa joukkue lainasi viime kausina kovasti tuhoa Liigassa ja Divarissa tehneen Tuomas Liukolammen Jokereista. Näiden hankintojen lisäksi seurattavia pelaajia ovat etenkin koko Divarin pistepörssin nelonen Leevi Auranen (18+22), kokenut Keni Rautio (1+4) sekä alkukauden loukkaantumisen takia missannut taitava Asko Santero (9+2).

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

Amppareilla ei tosiaan ole myöskään varaa höllätä vielä yhtään, sillä taistelu paikasta playoffseihin käy kiivaana varmasti päätöskierroksille asti. Viime viikonlopun voitto Josbasta nosti O2-Jyväskylän sarjan kuudennelle tilalle, mutta takana joensuulaiset kyttäävät vain kahden pisteen päässä ja neljän pisteen päässä väijyvät puolestaan sekä Rangers, LNM että Pirkat. Viikonloppuna olisi siis oiva mahdollisuus repiä eroa näihin joukkueisiin ja varmistella hyviä asetelmia kevään ratkaisua kohti!

Seurailehan taas joukkueen otteita Solidsportin kautta ja jännitä sekä kannusta mukana, kun Ampparit taistelee paikoista kevään ratkaisupeleihin!

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

12.02.2021