M2: Killerin saunavuoron kuulumiset

02/12/2017 - 10:07

Lauantaina 4.2 miesten kakkosjoukkue pääsi jälleen rentoutumaan Buugi liikuntakeskuksen uusittuihin saunatiloihin. Tiedossa oli pitkä päivä, sillä kyseessä oli vastuuturnaus jossa kotijoukkue pelaa perinteisesti aamun ensimmäisen ja illan viimeisen pelin. Lienee paikallaan kiittää kaikkia toimitsijapöydän ääressä istuneita, ilman apuja pelipäivää ei olisi saatu vietyä läpi.

Otteluraportit on toimittanut salibandykenttien Lauri Tähkänäkin tunnettu Jere Kiviluoma. Jeren tavaramerkiksi muodostunut valekantti, joka yllättää usein myös herran itsensäkin, ja muut kakkosamppareiden neulat ja silmukat ovat nähtävissä jälleen 25.2, kun Killerillä vastaan asettuu derbypäivän kamppailuissa ensin LV kello 10 ja Urho kello 13.

Turpasauna

Lauantaina 4.2 asteli miesten kakkosjoukkue jälleen Killerin kylmään, mutta suureen kaukaloon. Päivän ensimmäisessä, jo klo 9.00 startanneessa ottelussa, ampparit saivat vastaansa Classicin kakkosjoukkueen.

Classic oli saanut varhaiseen peliin jalkeille todella kiitettävän rosterin, joten oletettavissa oli kovatempoinen peli. Ja tämä oletus ei pettänyt. Tuomaritkin ihmettelivät pelin tempoa heti alusta alkaen. Tässä sähinässä ensimmäisenä kuskin paikalle asteli O2, kun Similä siirsi komealla kudillaan amppareille harvinaisen pelin avausmaalin. Syöttöpiste J. Heikkiselle. Seuraavat tapahtumat merkattiinkin sitten erän puolessa välissä, kun ensin Classic rokotti kahdessa peräkkäisessä vaihdossa ja siirtyi ottelussa johtoon. Kauan ei johtoa halunnut Classic pitää, sillä jo seuraavassa vaihdossa vierailijan puolustaja päätti jakaa pallon J. Kiviluomalle oman maalin edessä. Nappi ja silmät pohjaan ja reikäpallo maalin. 2-2 tilanteessa erätauolle.

Toinen erä ei ehtinyt kauaa vanheta, kun ampparit siirtyvät johtoon. T. Kari velhoilee kulmavaparin päätteeksi pallon maalin edustalle E. Pyylle, joka painaa pallon tyhjään maaliin. Komea osuma. Vielä hieman ennen erän loppumista pääsee Classic rokottamaan ja toinen erä päätetään tilanteessa 3-3. Erä oli edelleen kovatempoinen, jossa kuskin paikalla oli Classic, paikkoja siunaantuessa kuitenkin molempiin päätyihin.

Kolmas erä olikin sitten synkkä amppareille. Erä Classicille 9-muna. Tästä erästä on turha reportterin edes yrittää muodostaa analyysiä. Kaveri otti vielä yhden askeleen eteenpäin, siinä missä ampparit pari taaksepäin. Sen pituinen se. Taululla 12-3.

Turpasauna vol. II

Päivän iltapeliin vastaan kyykistyi edellisestä turnauksesta tuttu sarjakärki Lätty. Odotettavissa oli täysin erilainen peli kuin aamulla. Ja sitä saatiin mitä tilattiin.

Ensimmäinen erä osoitti heti amppareille, että tämä peli olisi voitettavissa. Kuskin tontin otti kuitenkin vierailija, kun se oli siirtynyt 0-2 johtoon, kun kellossa oli 6.02. Hetki tästä sai T. Kari pallon vasemmassa laidassaan ja laittoi ranteet lukkoon. Lopputulos oli varsin odotettu ja tilanteeksi 1-2. Kellon näyttäessä 10.43 löytää pallo jälleen verkkoon. Kulmavaparin päätteeksi H. Murtonen jakaa poikkarin puolustuksen läpi ja J. Kiviluoma viimeisteleen riman alle 2-2. Pari minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Lätty rankaiseen amppareiden omista huolimattomuusvirheistä ja lähtee erätauolle 2-4 johdossa.

Toinen erä alkaa amppareiden kannalta loistavasti. Ensin J. Similä kaventaa tilanteeksi 3-4 illan ensimmäisellään. Syöttäjänä R. Vaarakallio. Pian tästä tilanteeksi 4-4, kun J. Kiviluoma tekee E. Väisäsen syötöstä. Seuraavan tekee kuitenkin Lätty, siirtyen 4-5 johtoon. Paikkoja tuntuu olevan amppareilla vaikka kuinka paljon, mutta gorillat näyttävät hiipivän pelaajien hartioille. Joukkueesta löytyy kuitenkin yksi poikkeus. J. Similä tasoittaa tilanteeksi 5-5 illan toisellaan. Toisen erän loppuun jälleen perinteisesti vastustajalle pari maalia eteen ja erätauolle 5-7 tilanteessa.

Viimeinen erä on jälleen synkkä. Lätty soittaa ensisävelet erälle, kun sitä on pelattu vain 14sekuntia. Tämän lisäksi vierailija vastaa 3 seuraavasta maalista. Pienen lohdun ja valon pilkahduksen lopussa amppareille antaa J. Similä, jota painaa hattutempun täyteen T. Karin syötöstä. Summeri soi ja taululla 6-11, joka ei jätä selittelyille varaa.

Kaksi peliä ja kaksi tappiota siis kakkosjoukkueelle tilille tällä kertaa. Nyt jos koskaan on aika amppareiden herätä taisteluun. Kautta on vielä kaksi turnausta jäljellä ja onneksemme, mitä tahansa voi vielä tapahtua. Näihin kuviin ja tunnelmiin.