M1: Ampparit matkaa Haukanpesään!

01/12/2023 - 18:17

Lauantaina taistellaan huipputärkeistä pisteistä Myllypurossa

Inssi-Divarin runkosarja jatkuu tulevana viikonloppuna Amppareiden osalta yhdellä ottelulla, kun lauantaina 14.1.2023 matkaamme Helsinkiin ja Arena Center Myllypuroon, jossa vastaan asettuu "Haukanpesässä" meitä isännöivä Hawks.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen nähtiin marraskuussa Palokassa. Tuolloin Ampparit oli vahvempi lukemin 7-3. Erityisen vahva tuossa kamppailussa oli neljä maalia Amppareille iskenyt hyökkäyskolmikko Elmo Lavonen - Väinö Pulkkinen - Sampo Laukkala joka on viime aikoinakin ollut tärkeä syömähammas Amppareiden pelissä.

Joukkueet lähtevät viikonloppuun kutkuttavasti sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta viisi ja kuusi, Haukkojen ollessa Amppareita pisteen verran edellä. Todella isoista pisteistä pelataan, sillä sarjataulukon sijat 5-9 ovat ainoastaan kahden pisteen sisällä (Hawks 30, O2-Jyväskylä 29, Josba 28, Koovee 28, SaiPa 28).

Hawks on pelannut tällä kaudella todella tiukkoja matseja, sillä joukkueen 18 pelatusta ottelusta peräti 10 on päättynyt ainoastaan maalin erolla. Pelit ovat myös olleet suhteellisen vähämaalisia, sillä muihin kärkipään joukkueisiin verrattuna Hawksilla on selkeästi vähiten sekä tehtyjä että päästettyjä maaleja. Haukkojen tahtipuikkoa heiluttavat myös nuoret pelaajat, sillä joukkueen neljä tehokkainta pelaajaa tällä kaudella ovat kaikki 2000-luvulla syntyneitä; pörssikärkenä häärii taitava ja vaarallinen Jasse Tuunanen (17+5) ja hyvää taustatukea ovat tarjonneet Aaro Pohjanmaa (10+9), ensimmäistä kauttaan miesten pelejä pelaava Sakari Kataja-Rahko (9+10) sekä Kalle Laakso (7+11). Myös uusia nuoria astuu koko ajan suurempiin saappaisiin, kun Haukat kierrättävät isolla kädellä seuran P22 SM-sarjajoukkueen pelaajia Inssi-Divarissa. Tolppien välistä löytyy sarjan parhaaksikin maalivahdiksi tituleerattu Toni Wuorenjuuri, joka myös keikkuu sarjan torjuntatilaston ykkösenä (15 ottelua, 79,75%).

Ampparit lähtee viikonloppuun hyvin valmistautuneena, ja kun takataskussa on viime viikonlopulta upea voitto ÅIF:ää vastaan kotona, niin myös itseluottamusta puhkuen. Jännitä lauantaina Salibandy-TV:n välityksellä, kun Ampparit taistelee huipputärkistä sarjapisteistä ja Inssi-Divarin pudotuspelipaikoista!

Hawks ennakko 2

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue