Kiia on ensimmäinen Amppari Suomen maajoukkueessa!

01/12/2017 - 09:45

Ampparit

Ampparien naisten liigajoukkueessa pelaava Kiia-Mari Avikainen, 17, on valittu Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen! Koko seura onnittelee Kiiaa hienosta ja seuran kannalta historiallisesta saavutuksesta!

-Ihan huikea fiilis. Oli liikuttava tunne, kun tieto valinnasta tuli, Kiia kertoo.
Kiia kuuli valinnastaan tyttömaajoukkueen päävalmentajalta Tapio Tammiselta jo viime viikolla, mutta valinta julkistettiin vasta tiistai-iltana. Hän joutui siis pitämään upean uutisensa salaisuutena muutaman päivän ajan.

O2-Jyväskylän naisten päävalmentaja Jere Viljanmaa ennakoi jo viime kaudella, että Kiia on tällä kaudella lähellä maajoukkuepaikkaa. Myös Kiia itse oli vähän osannut odotella kutsua.
-Jonkin aikaa maajoukkue on ollut mielessä ja tavoitteena, kun olen huomannut, ettei maajoukkuepaikka välttämättä ole kovin kaukana. En kuitenkaan uskaltanut odottaa, että se toteutuisi, Kiia tunnelmoi.
Maajoukkuepaikka on hieno saavutus sikälikin, että Kiia on pelannut salibandyä tosimielellä vasta noin kaksi vuotta. Ennen tätä kautta hän on pelannut naisten joukkueessa puolitoista kautta.
-Totta kai tästä tulee vähän lisää motivaatiota harjoitteluun ja pelaamiseen.

Tällä kaudella Kiia on ollut Ampparittarien tehokkain pelaaja iskettyään 12 ottelussa tehot 8+8=16. Liigassa hän on pelannut välillä myös puolustajana.
-Kumpikin paikka menee, mutta pakkina pääsee olemaan enemmän pallossa, ja pelin avaaminen on kivaa. Oma pelini, kuten koko joukkueen, on ollut vähän hakemista, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua paremmalta.
Naisten liigajoukkueen lisäksi Kiia on pelannut täksi kaudeksi perustetussa Tyttöakatemiassa, jonka päävalmentaja Kari Saukkonen on myös tyttöjen maajoukkueen apuvalmentaja.

Tyttöjen maajoukkue kohtaa Ruotsin tuplamaaottelussa Skellefteåssa 4. ja 5. helmikuuta. Nämä ottelut ovat alkusykäys projektille, joka huipentuu vuoden 2018 MM-kisoihin.
-Nyt MM-kisat ovat tietysti tavoitteena, Kiia sanoo.
Kiian valinta maajoukkueeseen on merkittävä virstanpylväs myös O2-Jyväskylälle. Kiia on seuran historian ensimmäinen maajoukkuepelaaja.

Kuva: Esa Jokinen