M1: Tampere-viikosta voitto ja tappio

01/12/2015 - 17:23

Edustusmiesten vuosi 2015 alkoi kahdella Tampereen reissulla. Loppiaisena suunta oli SC Pirun vieraaksi, joka voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen jatkoajalla 6-5. Lauantaina suuntimet oli kohti Tamppi Areenaa, jossa Soittorasia yritti jatkaa tappiotonta kotipelien kauttaan.

PirU vs O2-JKL 9-6

Ottelu PirUa vastaan voitiin tituleerata sarjan kärkikamppailuksi. Ottelun voittaja poistuisi pelikentältä sarjan piikkipaikalla. Joulutauko oli kerätty intoa ja palauteltu, joka näkyi ottelun alussa vauhdikkaana pelinä. Molemmat joukkueet pelasivat agressiivisesti puolustuspelinsä. Eetu Eronen komennettiin jäähylle kuudennella peliminuutilla, mutta tästä alivoimasta Ampparit selvisivät vielä. Minuutti rangaistuksen päättymisen jälkeen PirU onnistui kuitenkin maalinteossa. Samuli Kivirinne viritteli ottelun seuraavan maalin kanttilaukauksellaan. Erän viimeisellä minuutilla O2 oikein päästi PirUn maalintekoon, josta tamperelaiset viimeistelivät tärkeän pukukoppimaalin. Erätauolle 2-1 tilanteessa. Torjunnat erässä tasaisesti 6-7.

Toisessa erässä O2 paransi karvauspeliään ja ottelun painopiste alkoi painumaan hieman enemmän PirUn kenttäpäätyyn, josta kertoo myös erän torjunnat 12-7. Näillä tilastoilla ei kuitenkaan vielä tulostaululle mitään merkintöjä saada. Erän hahmona oli PirUn Janne Nousiainen, joka kihautti kahdesti - ensin läpiajosta tuikaten pallon Henri Tikkasen yli ja toisella kertaa suoraan pomppupallosta. Ampparit onnistuivat lukuisista tilanteista huolimatta ainoastaan kertaalleen, kun paluumuttaja Joni Lempinen sai asettaa pallon keskipisteelle ja tehdä harhautusliikkeensä rauhassa ilman muiden häirintää. Kolmanteen erään tilanteesta 4-2.

Kolmannen erän ensimmäinen maali tuli olemaan erittäin tärkeä. Se tuli ajassa 41:43, mutta valitettavasti väärän joukkueen tekemänä. Tämän jälkeen ampparit pääsivät kuitenkin nopeahkosti taas hiillostusetäisyydelle Joni Lempisen ja Tuomas Laukkalan maaleilla. Mutta, mutta, minuutti siitä kun eroa oli maalin verran iski PirU taas pallon O2:sen maaliin ja tilanteeksi 6-4. Ajassa 52:14 Joona Varuhin siirsi PirUn jo 7-4 johtoon ja hankaloitti Amppareiden loppukiriä. Onneksi hetkeä myöhemmin sama kaveri komennettiin jäähyaitioon ja tästä syntyneen tilanteen Ilkka Tepponen käytti hyväkseen. Aikaa jäljellä vielä reilu kuusi minuuttia ja eroa kahden maalin verran. Puolustuspelaaminen oli kuitenkin tänään huolimatonta jyväskyläläisillä, jonka huonous söi myös loppukiriltä pohjan. Ajassa 55:39 PirU siirtyi 8-5 johtoon ja ajassa 58:21 9-5 johtoon tyhjään maaliin tehdyllä. Henri Eskelinen kaunisteli lukemia vielä viimeisellä minuutilla, mutta se ei sitä tosiasiaa muuta, että kärkipaikka joudutaan luovuttamaan PirUlle.

Soittorasia vs O2-JKL 3-6

Tiistain Tampereen reissun huolimattomuusvirheitä yritettiin karsia huolellisella alkulämmittelyllä ja valmistautumisella otteluun. Mika Lappi aloitti ampparimaalilla ja poissaolijoita oli Kapteeni Nybacka ja Silkkihansikas Tepponen. Ottelu alkoi tunnustellen molempien joukkueiden osalta. Kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Eetu Eronen oli ensimmäinen, joka näytti ottelulle suuntaa. Niko Kuusela oli noussut tuttuun tapaan vastustajan maalilinjan taakse ja tarjosi Eroselle laidan viereen passin, josta Eetu sijoitteli pallon takayläseen. Mikko Nenonen kävi kertaalleen istumassa kahden minuutin jäähyä mailaan lyömisestä, mutta muita tilastomerkintöjä erässä ei tullut. Torjunnat, Soittorasia 12 ja O2 8.

Toisen erän alku oli Amppareilta terävää salibandya. Erän toisella peliminuutilla Ampparit pääsivät 3 vs 2 hyökkäykseen, josta Vesa Hytönen laukoi pallon kohti maalia ja Tuomas Pulkkkinen iski takatolpalta reboundin sisään. Jatkoa tuli minuutti myöhemmin kun Joni Lempinen teki 2 vs 1 hyökkäyksestä Henri Eskelisen syötöstä tilanteeksi 3-0. Vaikka numeroiden valossa ottelun ote oli vahvasti Amppareiden käsissä, niin tilanteiden valossa mentiin paljon tasaisemmissa merkeissä. Mika Lappi pelasi maalilla kuitenkin kuin Dominik Hasek hakien hyppy- ja syöksytorjuntoja. Välillä pallo kieri myös puolen maalinpituuden ajan maaliviivalla, mutta OM Karttunen siivosi maalinedustaa totutun tehokkaasti. Amppareiden kolmaskin maali erässä tuli ylivoimahyökkäyksen seurauksena. Johny Holmqvist päätti kuljetuksensa terävään rannelaukaukseen, joka sujahti maalivahdin kainalosta verkon perille. Kolmanteen erään sirryttiin 0-4 tilanteesta.

Kolmannessa erässä Soittorasia sai vihdoin avattu maalihanat ajassa 45:43 vapaalyöntitilanteesta. Markus Mannisen ruoska puhui kuitenkin minuuttia myöhemmin ja toppuutteli Soittorasian kiriä. Kun vielä Joni Lempinen teki perään päivän toisen maalinsa alkoi ote ottelun voitosta olla vahvasti jyväskyläläisillä. OM Karttunen otti vielä viimeisellä kympillä kahdesti rangaistuksen, mutta vain päästäkseen läpiajoon rangaistuksen loputtua. Tällä kertaa kahden minuutin mietintäsessio ei rittänyt sellaisen harhautuksen keksimiseen, että maalivahti olisi viety kebabkioskille. Backhand, forehand ja pallo maalivahdin maskiin. Soittorasia onnistui kahdesti ottelun lopussa ja loppulukemat lopulta 3-6.