Pojat E02: Vuosi käyntiin niin kuin edellinen päättyi

01/12/2014 - 22:08

E1-poikien vuoden ensimmäinen turnaus pelattiin Ylöjärvellä. Vastustajiksi oli merkitty Ylöjärven Pallo (YPA) ja Kyröskosken Ponsi (KyPo). Vuosi päättyi O2:sen sarjajohdossa puhtaalla pelillä. Kolmannella paikalla majaillut YPA oli vailla tappiota sekin, mutta pienenä kauneusvirheenä tilillä oli yksi tasapeli. KyPo:n voittotili oli taasen avaamatta. O2:sen pojat hakivat joulutauon jälkeen pelituntumaa pelaamalla harjoitusottelun 2000-syntyneitä ampparilaisia vastaan. Tämän toivottiin herättävän kamppailuvoimaa ja puolustusmentaliteettia viikonlopun pelejä ajatellen.

YPA vs O2JKL 3-6

YPA tiedettiin jyväskyläläisleirissä haastavimmaksi vastustajaksi, joka tällä kaudella on kohdattu. Tämä konkretisoitui tulostaululle heti ensimmäisellä minuutilla, kun pallo livahti O2-maalivahti Milo Salmisen jalan yli verkon perukoille. Hetken kummastelun jälkeen lukemat tasoittuivat Atte Karosen (1+1) toimesta. Valitettavasti heti perään pluslaskutaidot katosivat O2-penkillä ja tuomarit vihelsivät väärästä vaihdosta 2 minuutin rangaistuksen. Rangaistus ehti vanheta 50 sekuntia kunnes pallo jouduttiin kaivamaan toistamiseen vieraiden maalista. Maalin jälkeen oli YPA:n vuoro jäähyillä. Patrik Salmensaari (1+2) onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Toinen erä alkoi räväkästi amppareilta. Juuso Jäntti siirsi jyväskyläläiset maalin johtoon kun erää oli pelattuna vain 15 sekuntia. Kaksi minuuttia myöhemmin johto kasvoi jo kahteen maaliin, ja kun erää oli pelattuna 4 minuuttia, oli johto jo kolmen maalin suuruinen. Viimeistelyssä onnistuivat Emppu Pasanen ja Arttu Jäntti. Erän loppua kohden YPA alkoi toipua shokista - onnistuen kertaalleen maalinteossa. Kolmanteen erään suunnattiin amppariotteessa 5-3.

YPA oli selvästi nostanut kolmanteen erään yhden hyökkääjän ylemmäksi kärkkymään läpiajoja. Taktiikka näytti tuottavan tulosta kun vilkaskinttuiset YPA-hyökkääjät karkasivat yhteensä kolmesti läpiajoon. Onneksemme Salminen osoitti loistavia läpiajotorjuntoja estäen jokaisen yrityksen. Kun muut YPA-hyökkäykset pystyttiin pitämään vaarattomilla alueilla, oli etumatka lopulta aika varma. Ville Kylmälahti (1+1) viimeisteli kolmannen erän ainokaisen ja loppulukemat kirjattiin YPA 3, O2JKL 6.

KyPo vs O2JKL 1-13

Ennakkoasetelmissa O2 oli selvä ennakkosuosikki, koska KyPo ei ollut onnistunut voittamaan vielä kertaakaan, kun taas O2 ei ollut onnistunut häviämään vielä kertaakaan. Ottelun alussa molemmat joukkueet saivat tasaisesti hyökkäyksiä. O2-maalilla oli vahtivuoron saanut Markus Takanen, joka joutuikin kohtaamaan ottelun suurimman työmäärän heti ensimmäisellä 10 minuutilla. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin "vasta" kahdeksannella minuutilla. KyPo:n pelatessa vajaamiehisenä Patrik Salmensaari avasi maalihanat. Erässä ei kuitenkaan nähty enempää maaleja ja ensimmäisellä erätauolla O2:lla oli mietinnän paikka.

Toiseen erään pelityyliä aktivoitiin. Vastustajalta yritettiin ottaa tila ja aika pois kentän jokaisella osa-alueella. Mikäli tulostauluun on uskomista, niin taktiikassa onnistuttiin melko hyvin. Liekö kyrökoskilaisilla loppunut jalkakin, mutta 10 maalia toiseen erään ei selity vain yhdellä syyllä. O2-pelaajista verkkoa onnistui kolmesti heiluttamaan Patrik Salmensaari (3+2) ja Antti Huotari (3+1) ja kahdesti Arttu Jäntti (2+2), Ville Kylmälahti (2+1) ja Roope Sihvola (2+0). Tilanne oli 11-0 toisella erätauolla ja oli enään ajan kysymys milloin peli vihellettäisiin päättyneeksi liian suuren maalieron takia (12 maalin ero).

Mutta kuten niin usein, viimeistä iskua ei onnistuttu tekemään heti. KyPo nousi erän alussa kanveesista ja onnistui maalinteossa. Näin ollen ottelun päättymiseksi O2:n oli tehtävä vielä kaksi maalia. Nämä tulivat onneksi nopeasti ja ottelu vihellettiin päättyneeksi 34. minuutilla.