C1-pojat: Turkulaisten hunajat Amppareiden purkkiin

11/11/2017 - 12:17

C1-pojat

C1-poikien pelit jatkuivat vieraspelireissulla Suomen Turkuun yhden vapaan viikonlopun jälkeen. Harjoittelutauon aikana Ampparit säätivät kovasti puolustuspeliä takaisin uomiinsa. Kahdessa viime pelissä päästettyjä maaleja oli yhteensä 17. Päästetyistä maaleista huolimatta Amppareiden pistesarakkeessa ennen päivän ottelua oli 8 pistettä, mikä oikeutti sarjataulukon kolmanteen sijaan. TPS oli pelannut yhden ottelun vähemmän saalistaen viidestä ottelusta kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Ampparit lähtivät matkaan muutaman viime hetken sairastumisen siivittämänä neljällätoista kenttäpelaajalla. TPS avasi ottelun maalihanat ajassa 03:41 Lenni Kemppaisen laukauksella. TPS pääsi pelaamaan heti perään kahden miehen ylivoimalla, mutta O2-alivoima piti maalit tyhjänä. Eikä aikaakaan kun jyväskyläläiset löivät pelin tasoihin tasavoimaseksi päästyään. Yhtäkkiä tilanne oli jo 1-3 kun Matti Minkkinen (3+2) ja Aleksi Talkio (1+0) onnistuivat maalinteossa. Erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa 3-3 kun turkulaisten Kemppainen teki toisen maalinsa ja erän lopussa TPS laukoi kolmannen maalinsa alivoimalla. Torjunnat ensimmäisestä erästä TPS: 7 torjuntaa, O2: 5 torjuntaa.

Toisesta erästä muodostuikin melkoinen alivoimapelaamisen harjoitus. Vierailijat istuivat toisen erän aikana yhteensä 8 minuuttia alivoimalla. Jälkikäteen voi vain ihmetellä miten takaiskuja noilla alivoimilla tuli vain yksi toisessa erässä. Sen verran kuutamolle alivoimanelikko saatiin välillä pelattua. Ampparitkin pääsivät kertaalleen toisessa erässä ylivoimalle, kun Matti Minkkistä rikottiin läpiajotilanteessa. Matti pääsi ensin yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta TPS:n maalivahti Eemeli Nikula onnistui pysäyttämään Matin chipin. Erikoistilannepelaamisen värittämässä toisessa erässä nähtiin lopulta vain yksi maali ja kolmanteen erään siirryttiin kotijoukkueen 4-3 johdossa. Suurin syy vähämaaliseen erään seisoi oranssipaitojen maalilla. Justus Niemelle kirjattiin toisesta erästä 11 torjuntaa TPS:n 5 torjuntaa vastaan.

Kolmannen erän alkuun O2 pääsi kokeilemaan toistamiseen maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Eero Luokkasta rikottiin maalin edessä ja Eero asettui myös itse pallon taakse keskipisteellä. Kuitenkin tälläkin kertaa TPS-maalivahti Eemeli Nikula onnistui venyttämään jalkapohjansa pallon tielle. Seuranneella ylivoimalla ei myöskään tietysti saatu mitään muuta aikaan kun jäähy itselle. Tällä kertaa alivoimapelaaminen kostautui ja TPS siirtyi ylivoimalla 5-3 johtoon. Maalin jälkeen O2:lle tarjoutui uudestaan ylivoima, mutta vaikutti siltä, ettei maaleja tehdä tänään ylivoimalla. Onneksi niitä kuitenkin tasamiehisenä onnistuttiin tekemään. Erän puolivälissä Matti Minkkinen kavensi ensin pelin ja minuuttia myöhemmin Eero Luokkanen (1+2) tasoitti pelin viiteen viiteen. Viimeiset minuutit ottelusta olivatkin sitten kaikkea muuta kuin staattiset. Seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua Matti Minkkinen siirsi Ampparit 5-6 johtoon hattutempullaan. Minuuttia myöhemmin Patrik Salmensaari (2+1) lisäsi Amppareiden johdoksi 5-7. Tämän jälkeen Ampparit osoitettiin vaihteeksi alivoimaiseksi ja TPS kavensi ylivoimalla tilanteeksi 6-7. Ja 30 sekunnin päästä ottelu oli taas tasan 7-7. Kaiken kukkuraksi O2 komennettiin jälleen seuraavassa vaihdossa alivoimaiseksi. Puolitoista minuuttia O2-alivoima kesti ja lopusta huolehtikin turkulaiset. O2-jäähyä oli jäljellä 30 sekuntia kun TPS:n pelaaja toimitettiin rangaistusaitioon. Näin ollen O2 pääsi pelaamaan kolmannen erän viimeisen minuutin ylivoimalla. Koko ottelun tuskastellut ylivoima (ei tehtyjä maaleja ja yksi päästetty maali), löysi tehonsa kreivin aikaan. Eero Luokkanen passasi lättyä takatolpalle, josta Joonas Selänne (1+2) laukoi ilmasta ottelun voittomaalin. Patrik Salmensaari kaunisteli lukemia vielä viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin.

Koko ottelun torjunnat kirjattiin, O2 Justus Niemi 26 torjuntaa, TPS Eemeli Nikula 25 torjuntaa. Vaikkakin seitsemän kertaa ”hunajata, hunajata….” -maalilaulua jouduttiin kuuntelemaan, niin kyllä se oli sen arvoista. Kotimatka Jyväskylään lyheni juuri huomattavasti. Pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina kotikonnuilla. Vaajakosken änärikaukaloon saapuu Steelers Hämeenlinnasta. Ottelu alkaa klo 13 – tervetuloa pistämään teräsmiehet ahtaalle.