Pojat C98: Eliittisarja käynnistyi Tampereella

11/11/2013 - 14:00

Viimekauden alueellinen jatkosarjapaikka vaihtui tälle kaudelle hyvän alkusarja menestyksen myötä Sisä-Suomen ja Länsirannikon joukkueiden muodostamaan eliittisarjaan. Alkusarjat pelattiin vielä alueellisesti ja sieltä kaksi eniten pisteitä saalistanutta joukkuetta pääsi 8 joukkueen eliittisarjaan. Eliittisarjassa pelataan turnausmuotoisesti seitsemän turnausta ja jokainen joukkue kohdataan kahdesti. Eliittisarjan voittaja pääsee suoraan valtakunnalliseen SM playoff-karsintaan ja 2. ja 3. sijoittuneet ylialueelliseen play-off-karsintaan, josta yhdellä mahdollisuus päästä vielä valtakunnalliseen SM playoff-karsintaan.

Alkusarjassa Amppareiden C1 nuoret otti 3 voittoa ja 1 tappion. 

HK- Dynamo - O2JKL (4 - 7)

Eliittisarjan ensimmäinen ottelu oli HK Dynamoa vastan, joka on yhteistyössä Lammin salibandyn kanssa. Muuta tietoa joukkueesta ei ollut kuin, että se oli alkusarjassa pelannut tasaisia otteluita sijoittuen toiseksi sarjassa. 

Hieman jännittynyt olo oli koko joukkueella ensimmäiseen otteluun. Pelipaikka ei ollut se normaali mihinkä Raholassa on totuttu (40x20m). Vaan jouduttiin pelaamaan paikan pienimmällä kentällä (n.35x16m) ja alustana täysin pallon pompun kuolettava muhkurainen matto. Ainoa hyvä asia tässä oli, että kaikille pelipaikka oli yhtä huono.

Ottelu alkoi hermostuneesti. Pelialusta ja sen tuomat haasteet oli opittava nopeasti. Johtuiko sitten pelialustasta vai muuten jäisistä käsistä tehtiin ottelun alussa muutama kardinaalivirhe ja vastustaja pääsi helposti iskemään 2 maalia. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vastustajan 2-0 johtolukemissa. Erätauolla painotettiin oman pelin löytämistä ja yksikertaista pelaamista. 

Oma peli alkoi pikkuhiljaa löytyä ja Niki Kaurtolan sekä Antti Pesosen maaleilla päästiin tasoihin. Mutta heti toisen maalin jälkeen suoraan aloituksesta vastustajan kaveri kieputteli itsensä läpi ja täräytti Dynamon uudelleen johtoon. Mutta muutos oli tapahtunut jo ennen sitä ja Ampparit jatkoivat hyvää pelaamista. Toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa, kun Veeti Kouvonen vielä maalasi Amppareille.

Kolmanen erän maalinteon aloitti Dynamo tehden maalin rankkarista. Tämän jälkeen Ampparit tasoittivat Niki Kaurtolan toisella osumalla. Ottelun ratkaisumaaliksi muodostui Kosti Lievosen maali, johon Saku Liikka tarjoili syötön. Loppulukemia kaunisteli itse Liikka ja Nico Valkeapää. Maalissa pelasi hyvän ottelun Joni Laurinaho.

Hieno avaus joukkueelta ja ensimmäiset pisteet.

O2JKL – Nokian Krp (4 - 4)

Alkusarjassa Nokian Krp oli Amppareita parempi maalein 11-8, joten vastustaja tiedettiin kovaksi porukaksi. Turnauksen toiseen otteluun Amppareilla on ollut aina vaikea lähteä. Pelireissulle lähtiessä painotettiin otteluihin valmistautumista. 

Valmistautuminen päivän toiseen kohtaamiseen onnistui hyvin. Ampparit oli koko ajan askeleen Nokialaisia edellä ja maalaili ottelun puoliväliin mennessä kolmen maalin johtolukemat. Saku Liikka kaksi ja Nico Valkeapää yhden.

Alkoiko sitten hyväolo tulla puseroon vai aikaisempaa kovempi pelitempo syödä Amppareiden voimavaroja. Mutta toisen erän lopulle ja kolmannen alkuun Nokialaiset napautti Amppareiden virheiden seurauksen kaksi maalia ja kaventaen näin johtoaseman 3-2:een. Niki Kaurtola maalasi vielä 4-2 johtoon, mutta vastustaja tuli vastustamattomasti tasoihin ottelun lopussa. Maalilla Leevi Tähtinen torjui hyvin. Loppulukemat 4-4 ja tasapisteet.

Valmennus näki päivässä paljon hyvää. Kaiken kaikkiaan 3 sarjapistettä ja pelin kehittyminen sekä uusien asioiden omaksuminen on ollut silmiin pistävää. Peli näyttää ajoittain erittäin mallikkaalta. Paikkoja pystytään luomaan mukavasti ja puolustus on kehittynyt paljon. Seuraava turnaus on kahden viikon päästä, jolloin päästää kokeilemaan Länsirannikon joukkueiden taso. Sitä odotellessa pitää vielä harjoitella kovasti.

Kiitos runsaslukuiselle fani-ryhmälle. Teitä toivotaan seuraavalle reissulle mukaan myös.

-Kari