M1: Diamonds kaatui Amppareiden käsittelyssä kauden avauksessa

10/11/2016 - 15:45

Suomen cupin 3. kierroksen mittelön takia alkuperäiseen otteluohjelmaan tulleiden muutosten takia ampparit joutuivat odottelemaan sarja-avaustaan viikon muita pidempään. Kauden avausta onkin odotettu kuin joulupukin tuloa, ja lopulta se pelipäivä-luukku aukesikin kalenterista.

Amppariäyät avasi kauden vieraspelillä, kuitenkin kotoisissa tunnelmissa Palokassa Diamondsien vieraana. Ottelusta tuli juuri niin hankala kuin odotettavissa oli. Pisteet matkasivat kauden ensimmäisestä derbystä kuitenkin monnarille päin lukemin 5-6. Joukkueen terveystilanne on kauden alkupuolella hyvä ja valmennuksella olikin positiivinen ongelma, kun poissaolijoita oli ainostaan Timo Hakanen (day-to-day), selkäpotilas Tuomas Pulkkinen ja ikuisesti loukkaantuneena oleva Ilkka Tepponen

Otteluun valmistautuminen alkoikin aikaisin aamusta, kiitos ottelunalkamisajan 12:30. Joukkueen vireystila oli kuitenkin aistittavissa, kun joukkueen kapteenin Joni Lempisen käskystä paikalle saavuttiin jo 10:45. Vaikka vastuujoukkue valuikin paikalle kello 11:00. Pirteässä syyssäässä pihalla vietetyn ensimmäisen vartin aikana heräsikin sitten koko jengi viimeistään. Ottelun alla teroitettiin huolellisuutta pallon kanssa valmennuksen toimesta. Tämä kuitenkin unohtui pelin alkaessa ja ensimmäisessä erässsä nähtiinkin paljon huolimattomuus virheitä pallon kanssa. Kovin kauan ei tarvinnut odottaa kauden ensimmäistä maalia omaan päähän, kun kotijoukkue toimitti pallon ohi, pelin ehdottomasti parhaimman ampparipelaajan, Henri Tikkasen ohi. Ampparit kuitenkin kuittasi heti seuraavaan vaihtoon, kun Ville Selin syötti ja Lempolle tyhjän maalin, josta Lempisen oli helppo työ putata pallo verkkoon. Diamonds pysäytti kellot toistamiseen ensimmäisessä erässä ajassa 11:32. Maali merkattiin Diamonds pelaajalle, mutta suurimman työn tähän teki kuitenkin puolustaja Vesa Sivula. Ensimmäisen erän loppuun kotijoukkueen Jesse Marttilalle vihellettiin 2+2 jäähy, kahdesta eri rikkeestä. Maalia ei vielä ekan erän loppuun tehty, joten tauolle 2-1 tilanteesta.

Ekan erän jälkeen oli helppo sanoa, että parannettavaa on vielä ja paljon. Kopista tulikin hiukan sisuuntunut ampiaisparvi ja ajassa 21:58 YV tuottaa tulosta, kun naftaliinistä kaivettu joukkueen majuvahvistus Joel Wenning ohittaa Diamonds kassari Janne Nauhan. Muutama minuutti tästä ja Jere Oksanen lyö ampparit maalin edestä johtoasemaan, kauden ensimmäistä kertaa. Diamonds tasoitti ottelun puolessa välin ja pari minuuttia tämän jälkeen seura-ikoni Vesa Hytönen tuikkasi maalin, Tikkasen maailmanluokan heitosta. Diamonds tasoitti pelin jälleen kerran, joten 4-4 lukemista viimeiseen erään.

Kolmanteen erään pelikirjasta löytyi ratkaisu pallollisen pelin haltuunottoon, ja peluutusta tiivistettiin kahteen ketjuun. Se toimikin heti kun Ampparit pääsivät ylivoimalle ja tämän kuittasi tarkalla laukauksella Miika Huusko. Tästä alkoikin sitten jäähysuma amppareilla ja ihan muutaman minuutin sisään tuli kolme kappaletta pikku kakkosia. Diamonds kuittasi pelin tasoihin, viimeisen ylivoiman viimeisellä sekunnilla, hiukan erikoisen spinaroudin jälkeen. Alivoima toimi kuitenkin hienosti läpiottelun ja lähes minuutin ampparit taistelikin 5-3 AV:lla. Ajassa 53:46 Vesse toimitti kuulan toistamiseen kehikkojen väliin ja ampparit 5-6 johtoon, Lempisen syötöstä. Ottelussa ei enempää maaleja nähty. Kotijoukkueen kiri jäi hieman vaisuksi, pelin pyöriessä lähinnä kulmissa ja ne vähät vaarallisetkin paikat hoiti Köne maalillaan mallikkaasti. Myös ampparit sai paikkoja lyödä naula arkkuun, mutta myös toisessa päässä torjunut kassari pelasi läpi ottelun erittäin hyvin. Tästä syystä ansaitusti joukkueiden parhaimmaiksi valittiinkin maalimolket. Tärkeimmät eli 2 pistettä tuli siis matkaan Palokasta, nousujohteisen suorituksen jälkeen.

Amppareiden parhaana pelaajana valittu Henri ”Köne” Tikkanen kommentoikin ottelun jälkeen: ”Oli mukavaa päästä aloittamaan kausi voitolla. Helpolla se ei kuitenkaan tullut, ja tästä kaikki kunnia kuuluu Diamondsille. Kauden ensimmäiseksi peliksi suhteellisen eheä suoritus joukkueelta, virheitä tuli vielä paljon, mutta tästä on hyvä lähteä kehittämään peliä joukkueena ja henkilökohtaisesti. Katseet on käännetty jo kohti tulevaa.”

Amppareiden kausi jatkuukin koti-avauksella torstaina 13.10. kello 19.30 kun monnarille saapuu paikallisvastustaja Blasters. Tule katsomaan onko jo mediassa floppihankinnoiksi tituleeratut Sampo Laukkala ja Iiro Kinnunen kokoonpanossa.