Pojat A: Elämysmatka Äänekoskelle 6.9.2017 – Karavaani kulkee, Henkilöautoilla

09/11/2016 - 15:36

Seuran A-juniorit matkasivat pelikunnon testaamistapahtumaan tiistaina 6.9 Äänekoskelle, Suolahden Urhon edustusjoukkueen vieraaksi. Päivän tapahtuma aloitettiin keräämällä joukkue monnarin kokoustilaan palaveriin, jossa käytiin läpi joukkueen toimintaan liittyviä asioita ja kyseltiin pelaajien mielipiteitä asioista. Myös Pohjolan Roopen mielipidettä kysyttiin.

Antoisan palaverin jälkeen päästiin lähtemään vihdoin matkaan. Jos vain kaksi pelaajaa olisi lähtenyt autolla koutsien lisäksi matkaan niin kaikki olisivat mahtuneet sopivasti kyytin, mutta homma levisi käsiin, kun Heikki Törmänen ilmoittaa ettei jätä kaksipaikkaista Mustangia parkkipaikalle yksin… Eikä Robin, eikä Riku, eikä Jesse, eikä Dani, eikä Sakke, eikä Juti , eikä Arttu - Eli autoja lähti loppujenlopuksi ainakin riittävän monta liikkeelle. Mukavan väljää oli kaikilla. Paitsi Heikin Fordissa.

Aänekoskelle saavuttiin ajoissa, joten saatiin vedettyä ”laadukkaat” alkulämmöt ja fusset, tosin sen laadukkuudesta voi olla montaa mieltä. Joka tapauksessa , kun ulkoilut oli ulkoiltu niin päästiin aloittamaan pallolliset alkulämmittelyt salissa. Muutamat laukaukset, pallot laidoilta yli ja pelille.

Täysin valmiina aloittamaan parketin ja Urhon kesytys. Tuomarikin melkein muisti tulla paikalle, joten ei hätää. Pallo keskelle ja rockrock.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, pallonmenetys kilpailulla, kunnes lopulta ,ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, Urho rokottaa amppareiden puolustusta kahdella peräkkäisellä maalilla. Ampparit ei siitä kuitenkaan lannistu, vaan kuittaa kaksi maalia välittömästi perään. Ensi Joonas iskee sen ainavähintäänyksimaaliperpeli- maalinsa ja samaan hengen vetoon Timi the Eagle onnistuu heti ensimmäisessä pelissään verkottelussa. Urhokin tosin onnistuu erän loppuun vielä kahdesti ja ottelu 4-2 Urholle ensimmäisen erän jälkeen. Ralli on hienosti käynnissä.

Erätauolla kasattiin jengi nurkkaan miettimään mikä mättää. Hirvosen nopeat neuvot näytti toimivan ja toinen erä amppareille 0-2. Robin uittaa ensin karvan verran palloa pienemmästä raosta sen itsensä maaliin ja hetkeä myöhemmin jo vuosia toiminut vaparikuvio tuottaa jälleen tulosta. Kosti Heikkinen ja Heikki Kostinen juonivat tutun kuvion. Mutta miten ihmeessä oma pää pidettiin nollilla koko erän ajan. Outoa todellakin. No niin tai näin , ottelun viimeiseen erään päästiin lähtemään siis 4-4 tilanteessa.

Kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä, ehkä hieman enemmän amppareiden hallinnassa, mutta Urho pystyi silti vääntämään erässä yhden maalin enemmän, kuin ampparit. SakkePaukun varsilyönti maalin edestä oli ihailtava taidonnäyte ja jäi Ampparien viimeiseksi osumaksi. Ottelun lopputulos 6-5 Urholle. Mukava pompottelupeli jossa liukasteltiin ja meneteltiin palloja ihan reilusti kilpaa ilman pienintäkään oman tunnon tuskaa kummallakaan puolella.

Ottelussa tuli siis roppa kaupalla virheitä molemmille joukkueille. Pelistä löytyi paljon parannettavaa ja kehitettävää mutta hyviäkin asioita jäi käteen. Erikoismaininta menee tässä ottelussa ottelun oletetulle erotuomarille, joka huomasi juuri puoli tuntia ennen pelin alkua olevansa ihan kammo kuumeessa ja täysin kykenemätön tulemaan paikalle. Harmi että huomasi asian vasta noin lähellä peliä, emme siis ehtineet hankkia korvaajaa tilalle. Näin. Kaikesta selvitään, toivottavasti tuomariparkakin on parantunut taudistaan jo tässä vaiheessa.

Pelin jälkeen verryttelyt ja suihkuttelut, jonka jälkeen Hirvaskankaan Abc:n kautta kotiin väsyneenä mutta kokemusta rikkaampana. Arttu tosin ajeli vielä Jyväskylästä Muuramen kautta takaisin Jyväskylään, koska lompakko oli pyytänyt vielä pientä jatkoaikaa ulkoilulleen. Siispä ulkoilutettiin sitä vielä hetki ennen nukkumaan menoa. Nukuttaapa paremmin. Das Auto kulkee ja Arttu ajaa.