M1: Myös miesten edustuksella uusi alku

09/11/2014 - 16:40

Miehet edustus

Seuran miesten edustusjoukkue on tavoitellut kolmena edellisenä vuotena peräkkäin nousua 1. divisioonaan, mutta kokenut karvaan pettymyksen aina kevään lopuksi. Toisaalta joukkue on saanut kolmena vuonna peräkkäin pelata aina tärkeät karsintapelit ja näin kausi on ollut pitkä sekä pelejä riittänyt.

Lähtötilanne tulevaan kauteen ei ole joukkueen eikä päävalmentajan kannalta ihanteellinen. Valmennuksessa aisaparinani toiminut J-P Taskinen jäi perhesyiden takia pois ja joukkueen runko tai lähes koko joukkue on uusiutunut.

Lähtijälista on pitkä, mutta posin kautta on ajateltava, ”Meidän pelaajilla on kysyntää”.
Puolustajat Jari Aromaa ja Kaale Nieminen mahtuivat Happeen kivenkovaan mestarijoukkueeseen. Hyökkääjät Henri Pitkänen ja Simo Saarinen sekä puolustajat J-P Paalanen ja Henri Dahlström siirtyivät tulevaksi kaudeksi 2. Divisioonaan nousseeseen Diamondsiin. Niin ikään puolustaja Teemu Puttonen siirtyi 2. Divisioonaan nousseeseen Blastersin riveihin. Kimmo Paananen lähti työn perään ja pelaa 3. divisioonassa Tampereella, Antti Pöyhönen työ- ja opiskelukiireiden takia SS Löylyn 5. Divari joukkueeseen. Mikael Vähäsarja, Jaakko Perälä, Anssi Huisman ja maalivahdit Ville Puro ja Lauri Virkkunen lopettivat. Ja ainakin syykauden on poissa maalitykki Joni Lempinen. Ellei mies jää ammattilaiseksi Itävaltaan.

Keväällä teimme seuran kanssa rohkean päätöksen joka osaltaan vaikutti kokeneempien pelaajien päätökseen, yksilö keskiössä. Tämä ajatus tuo pidemmällä aikavälillä tulosta, sillä uusien sitoutuneiden pelaajien lisäksi myös omia junioreita otettu joukkueen mukaan kasvamaan.

Mutta tulevaisuus näyttää miten tämä palkitsee…

Toukokuusta asti on harjoiteltu tiiviillä ryhmällä systemaattisesti, mutta rauhallisesti. Hauskuutta harjoituksiin on lähinnä tullut uusien pelaajien kommenteista…” Montako vielä mennään? ” ja palkintojenjakotilaisuuksista peliosuuksien aikana.

Projekti on valmentajalle mielenkiintoinen ja haastava, mutta ainakin pääsemme ilman paineita lähtemään tulevaan kauteen.
Tulevaan kauteen lähdemme altavastaajan roolista ja voimme lähteä kauteen täysin ilman paineita. Sarjassa pelaa kovia joukkueita kuten Ilves ja soittorasia Tampereelta sekä Nousu ja Diamonds Jyväskylästä. Me kuitenkin lähdemme pelaamaan ottelu kerrallaan ja oppimaan yksittäisistä vaihdoista.

Kausi käynnistyy 20.9 Suomen Cupin toisen kierroksen turnauksella.
Sarja pyörähtää käyntiin kauteen sarjan ennakkosuosikin Nousun vieraana 27.9.

Syysterveisin
Päävalmentaja Ilkka Peltonen