N1: Jere Pietarisesta uusi päävalmentaja kaudelle 2024-2025

03/11/2024 - 14:11

O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkueen uutena päävalmentaja aloittaa kaudella 2024-2025 Jere Pietarinen. Kolme kautta joukkueen päävalmentajana ja yhteensä viisi kautta joukkueen valmentajatehtäviä hoitanut Jaakko Saavalainen päättää tehtävänsä joukkueessa kevään pelien jälkeen.

Jere PietarinenKangasniemeltä kotoisin oleva Pietarinen siirtyy O2-Jyväskylän valmennukseen mikkeliläisen Hatsinan valmennustehtävistä. Päättyvällä kaudella tehtäviin ovat kuuluneet Hatsinan P16 valtakunnallisen sarjan ja miesten edustusjoukkueen valmennustehtävät. Lisäksi Pietarinen toimii MAAJOUKKUETIE:llä Kaakkois-Suomen P16 united-joukkueen valmentajana, jossa hän myös jatkaa tehtäviään P15 ikäluokassa O2-Jyväskylän päävalmentajatehtävien ohella.

Pietarisen päävalmentajasopimus O2-Jyväskylään on kaksivuotinen kattaen kaudet 2024-2025 ja 2025-2026. Valmennustiimiin tulee uuden päävalmentajan lisäksi myös muita muutoksia, kun pitkään joukkueen valmennuksessa mukana ollut Jesse Järvinen siirtyy valmentajatehtävistä joukkueen taustatehtäviin.

Uusiin tehtäviinsä valmistautuva Pietarinen odottaa jo innolla uuden kauden alkua, vaikka jännitettävää on nykyisenkin kauden osalta riittämiin:
” Fiilikset uusista haasteista ovat hyvät, toki hieman jännittyneet. Loistava uusi tilaisuus haastaa ja kehittää itseä valmentajana. Samalla pääsen tuomaan myös omaa osaamista ja näkemystä lajista Amppareihin. Kaikin puolin luottavaisin mielin lähden mukaan tähän mielenkiintoiseen uuteen projektiin."


Pietarinen on jo lopputalven aikana ennättänyt tutustumaan edustusjoukkueen pelaamiseen ja näkee tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia, joskin kaiken kehityksen peruspilarina on muistettava olevan hyvä harjoittelu.
 

"Nuori, kehityskelpoinen ja kehityshaluinen joukkue on jäänyt ensivaikutelmaksi. Paljon varmasti työtä edessä arjessa, jotta saadaan joukkue haastamaan vastustajat pelistä toiseen koko ottelun ajan. Arkitekemisessä tiettyjä perusasioita joudutaan varmasti hiomaan paljonkin, jotta saavutetaan sarjan vaatima taso. Hyvä aihio jota ilolla lähden tulevan valmennustiimin kanssa työstämään.”

O2-Jyväskylän urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen uskoo uuden energian ja ristipölytyksen tuovan edustusjoukkueelle tarvittavan sysäyksen kohti parempaa menestystä:

”Jere on intohimoinen ja kehityshaluinen valmentaja, joka haluaa oppia ja menestyä yhdessä. Odotan jo innolla yhteistyötä sekä joukkueen pelaamisen kehittämisen, että Jeren henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen tukemisen osalta. Jeren salibandyopit tulevat suurimmaksi osaksi Jyväskylän ulkopuolelta, mikä tuo varmasti vähän erilaista näkökulmaa keskusteluun, mitä valmennustiimissä on nyt käyty. Onnistuneella tiimityöllä erilaisista ajatuksista saadaan muodostumaan monipuolinen ja toimiva keskitie. Keväällä starttaa uusi vähintään kaksivuotinen projekti, jonka tavoitteena on nostaa joukkue aiempaa menestyksekkäämmälle tasolle F-liigassa.”

O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue aloittaa viikonloppuna F-liigakarsinnat 1. kierroksella Helsinki Unitedia vastaan. Seuraavat viikot joukkue tulee valmistautumaan täysin liigapaikan säilyttämiseen, minkä jälkeen kauden 2024-2025 toiminta käynnistyy.

Tulevan kauden pelaajasopimuksista ja muusta valmennustiimistä tiedotetaan lähiaikoina lisää.

Joukkue