M2: Vaajakoskelta täydet pisteet matkaan

03/11/2018 - 13:45

Miehet 2

Lauantaina 10.3 pelattiin kauden toisiksi viimeinen turnaus johon O2 lähti kärkipaikalta tasapisteissä SC Lupon kanssa. Luppo todettiin tällä kaudella tasavahvaksi vastustajaksi: keskinäisten otteluiden pisteet ja maaliero menivät tasan, joten joukkueiden järjestys määräytyy koko sarjan maalieron perusteella. Ennen turnausta amppareiden maaliero oli kolme maalia Lupon vastaavaa parempi, joten Vaajakosken turnauksessa piti täyden pistepotin lisäksi saaha verkko heilumaan siihen malliin että maalieroa vertaillessa etu säilyy amppariporukalla.

Aamun ottelusta raportin tarjoaa Eero Ryyppö ja iltapäivän Fiilis-ottelusta selonteon on toimittanut Kalle "Mediatiimi" Manninen.

KokoelmaJKL - Miehet II

Päivän ensimmäiseen peliin Kokoa vastaan lähdettiin kutkuttavissa asetelmissa. Koko oli voittanut edellisen keskinäisen ottelun niukasti, eikä O2:lla ollut varaa hävitä tätä ottelua, mikäli sarjan kärkipaikka haluttiin säilyttää.

Ottelu alkoikin vauhdikkaasti O2:sen hallinnassa, Miika Asikainen pääsi tinttaamaan suoraan vastapalloon Juha Väisäsen mainiosta esityöstä vieden vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Tämän jälkeen Eero Ryyppö vei vierailijat 0-2 johtoon hienon kuljetuksen päätteeksi. Erän lopulla Koko pääsi kuitenkin kaventamaan pitkän mylläkän jälkeen. Eka erä kuitenkin O2:lle 1-2

Toinen erä alkoi vierailijoilta vahvasti, Eero Ryyppö kasvatti O2:n johdon 1-3 Joonas Kemiläisen syötöstä. Tämän jälkeen Eero pääsi nöyryyttämään vastustajan veskaria vielä kolmannen kerran Jani Saukon esityöstä, tilanne 1-4. Siihen katkesi vastustajan selkäranka ja O2 hassutteli pari maalia minuutin sisään Heikkisen ja nuoremman Väisäsen tyylinäytteillä. Syötöt näihin maaleihin antoivat Sampsa Huoponen ja Arttu Isopahkala.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli oli jo lähes selvä, O2 mätti maaleja tasaiseen tahtiin. Kuumaa lapaansa ennen peliä hehkuttanut Esko Väisänen alkoi lunastamaan sanomisiaan tehden kaksi maalia vikassa erässä tulisella rannarillaan ja koko päivän kovassa vireessä ollut Juho Thil sai myöskin pari maalia plakkariinsa. Mainittakoon vielä, että erän puolivälissä O2lle tuomittiin rankkari jonka Jani Saukko kävi pyöräyttämässä häkkiin erikoisten harhautusten päätteeksi.

Näin O2 voitti ottelun selvin numeroin 2-11 ja jatkaa taistelua suorasta noususta nelosdivariin.

Miehet II - Fiilis

Lauantain turnauksen päätösottelussa kohdattiin SB Fiilis. Suoran nousun kannalta ottelussa oli pakkovoiton paikka, sillä pahin kilpailija SC Luppo oli voittanut molemmat ottelunsa. Vaajakosken liikuntahallin hornankattilan lehterit pullistelivatkin väkeä, kun aloitusvihellys puhalsi ottelun käyntiin.

Ensimmäisessä erässä SB Fiilis otti aloitteen ja vei ottelun nopeasti 0-2 johtolukemiin. Ampparit eivät kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan vaan surisivat kavennuksen Eero Ryypön suhautettua pallon maalivahdin kypärän kautta yläkulmaan. Kukaan hallissa ei ollut uskoa silmiään tämän suorituksen nähtyään. O2 tasoitti pelin Roope Vaarakallion löydettyä yllättäen pakkiparinsa Fiiliksen maalin edestä ja Sampsa Huoponen puttasi pallon rystyltä maalin alakulmaan. Fiilis otti erän loppuun jälleen johtoaseman. Erä päättyi Fiiliksen 2-3 johtolukemiin.

Toisessa erässä Ampparit pistivät tasoituksen heti erän alkuun Juho Thilin toimesta. Ampparit nousivat johtoasemaan Esko Väisäsen otettua syötön mahallaan haltuunsa ja hän tykitti pallon suoraan ilmasta Fiiliksen maaliin. Lukemat taululla 4-3. Fiilis tasoitti puntit jälleen heti perään. Erä oli tasaista vääntöä, kunnes aivan lopussa Juho Thil vei ottelun toisella maalillaan suoraan vapaalyönnistä pallon Fiiliksen verkkoihin. Toinen erä taputeltiin O2:n 5-4 johtolukemissa.

Viimeisessä erässä mitattiin Amppariparven paineensietokykyä, kun Fiilis painoi kovaa päälle ja katsomossa huutaneet Luppo pelaajat löivät lisää painetta Amppareiden niskaan. Vapauttava 6-4 johtomaali syntyi ajassa 37.16 Joonas Kemiläisen vapauduttua takatolpille Janne "El Capitano" Heikkisen syötöstä ja "Kentsu" pääsi lämäämään pallon tyhjään maaliin. Kapteeni täräytti muutamaa minuuttia myöhemmin varmalta tuntuneet 7-4 lukemat taululle, mutta Fiilis rimpuili vielä hetkeä myöhemmin kahden maalin päähän. 8-5 voiton varmisti tyhjiin hattunsa täydentänyt Juho "Hattu" Thil maalivahti Jarno "MV" Juntusen heittosyötöstä.

Ampparijengi haluaa kiittää otteluun saapunutta kannustusryhmää, joka jaksoi pitää ääntä alkuvihellyksestä aina loppusummerin soittoon saakka. Auttoivatpa kannattajat vielä päivän päätteeksi siivoamaan turnausaluetta ja purkamaan kaukaloa, joten ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa.

Ottelun jälkisyövereissä selvisi O2:n maalieron olevan sama kuin SC Lupolla, mutta tehtyjen maalien perusteella ampparit jatkavat sarjakärjessä. Suora sarjanousu ratkeaa siis vasta viimeisessä turnauksessa 7.4. Palokan koululla, kun vastaan asettuvat FCCP ja SB Pommak X. Kannattaa siis tulla paikalle seuraamaan jännitysnäytelmää!