M1: Kirkkonummi kutsuu!

02/11/2022 - 15:40

Rangers kansikuva

Pudotuspelipaikkasta kamppaileva Ampparit haastaa sarjapaikastaan taistelevan Rangersin

Vahvasti ottelusiirtojen aiheuttamalta tauolta palannut Amppariparvi jatkaa taisteluaan Divarin pudotuspelipaikoista tulevana lauantaina, kun joukkue matkaa Kirkkonummelle. Pelipaikka ei tosin ole enää viime vuosilta tuttu legendaarinen Pommari, vaan loppuvuodesta 2021 avautunut Jokirinteen liikuntahalli, ja vastassa tietenkin viime vuosina kovasti Amppareita kiusannut Kirkkonummi Rangers.

Tämän kauden edellinen kohtaaminen lokakuussa päättyi Amppareiden puhtaaseen 7-0 voittoon, mutta tätä ennen ovat oranssipaidat olleet aina kovissa vaikeuksissa kirkkonummelaisten kanssa. Tulevan lauantain ottelussa molemmilla panokset ovat korkealla, kun Ampparit taistelee pudotuspeliviivan tuntumassa, ja Rangers puolestaan haluaisi karistaa putoamispeikon niskastaan. Ennen lauantaita O2-Jyväskylä löytyy sarjataulukon sijalta seitsemän (30 pistettä) ja Rangers sijalta 12 (19 pistettä).

Kuten sarjasijoitus kertoo, on Divarissa viime vuodet menestymään tottuneen Rangersin kausi ollut todella vaikea. Alkusyksy toi tappioita isomminkin, viime aikoina voittojakin sitten on taas ropissut välillä, mutta ennen viikonloppua neljän viimeisen ottelun saldo näyttää yhtä voittoa ja kolmea tappiota. Voittoja tosin on tullut esimerkiksi Josbaa ja SaiPaa vastaan, jotka ovat sarjassa Rangersin yläpuolella. Yksilötasolla joukkueen isoimmat onnistujat ovat olleet Lauri Näränen (10+13), Rami Kallio (10+9), kokenut Erik Helenius (10+6) sekä Kaius Klemetti (8+7). Maalivahdeista Kristian Krogius on kantanut isointa vastuuta tällä kaudella (14 ottelua, 76,62%).

Ampparit nappasi viime pelissä kovan voiton Kooveeta vastaan vieraskaukalossa ja muutenkin joukkueen peli-ilme on ollut jo useita kuukausia todella hyvä; samalla peli on mennyt joka osa-alueella systemaattisesti eteenpäin, tulosta on tullut ja uudet, nuoren polven pelaajat ovat astuneet yhä isompaan rooliin. Mitri Tuomalan johtama kenttä on ollut huikeassa vireessä läpi myös jo pidempään, kun joukkueen pistekärki Elmo Lavosen lisäksi myös Oscar Salminen on löytänyt tehokkaan vireen; Salminen on iskenyt tällä kaudella saman verran pörssejä kuin viime kaudella Divarissa ja kahdella sitä edeltäneellä Liigakaudella yhteensä! Nuorempien pörssitehtailijoiden lisäksi kokenut, mutta ikinuori Joni Lempinen ei myöskään anna tahtinsa hidastua; tämän kauden maalimäärä on jo 21. Ja eipä sovi unohtaa, että tolppien välissä Henri Tikkanen on ollut erinomainen! (vähintään puolet joukkueensa otteluista pelanneista maalivahdeista kolmanneksi paras torjuntaprosentti: 80,83%)

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Livelähetys Solidsportissa

Rangers ottelu

Alkuperäinen kuva: Esa Takalo

11.02.2022