M1: Viikonloppuna Sipoossa ja Palokassa

01/11/2019 - 15:04

Miehet edustus

Lauantaina matkaamme ÅIF:n vieraaksi ja sunnuntaina Palokkaan saapuu Nurmon Jymy. Kuva: Niklas Suominen

O2.Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue jatkaa Divarin pelejä taas tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa ensin lauantaina Sipoon Areenalle ÅIF:n vieraaksi ja sunnuntaina puolestaan Nurmon Jymy saapuu vieraaksemme Palokan koulukeskukselle. Tuplaviikonloppu olisi siis edessä myös vuoden 2019 toisena peliviikonloppuna. 

Viime viikonloppuna Ampparit esittivät vuoden ensimmäisissä peleissä ajoittain erittäin raikkaita otteita, kun ensin pidimme sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Loviisan Toria erittäin tiukilla ja toisessa pelissä onnistuimme voittamaan EV Akatemian melko runsasmaalisesti, mikä oli erittäin hyvä merkki, koska joukkue kärsi etenkin alkukaudesta pahoista maalinteko- ongelmista. Nyt kuitenkin Ampparit saivat alle hyvän tuloksen ja siitä on hyvä lähteä rakentamaan peliä myös tulevaan viikonloppuun.

Divarin tilastot

Miehet edustus

Kuva: Asuntovalokuvaus Niklas Suominen

Lauantain vastus ÅIF kohdattiin kauden kotiavauksessa, ja silloin sipoolaiset veivät todella tiukan kamppailun jatkoajalla 5-6. Tulevaan kamppailuun joukkueet lähtevät aivan yhtä tiukoista lähtöasetelmistakin, sillä ÅIF majailee Divarin sarjataulukossa sijalla kahdeksan ja O2-Jyväskylä puolestaan löytyy heti seuraavana yhdeksäntenä ja vain kaksi pistettä perässä. Muutenkin sarjan sijat 4-11 ovat tällä hetkellä ainoastaan viiden sarjapisteen sisällä toisistaan, joten molemmille joukkueille pisteet ovat elintärkeät playoff- paikkoja silmällä pitäen. Isännät ovat pelanneet tällä kaudella meidän tapaan suhteellisen vähämaalisia otteluita eikä lauantain pelistäkään odoteta varinaista maalijuhlaa. ÅIF:n tehokkain pelaaja tällä kaudella on ollut #95 Tuomas Liukolampi tehoin 21+6. Hyvää tulitukea ovat tuoneet myös 11 maalia iskenyt #12 Atte Huovinen (11+3) sekä etenkin syöttötilastoissa loistaneet joukkueen kokeneemmat pelaajat, #9 Miro Herlin (4+11) ja #98 Mikko Piippo (2+13). Myös vasta 16- vuotias huipputaitava #72 Oliver Sillanpää (6+3) on onnistunut todella hyvin tällä kaudella Divarissa. Joukkueen maalivahdeista eniten on pelannut 11 ottelua torjunut #51 Arttu Puska (71,50%).

LA 12.1.2019 ÅIF - O2JKL, Sipoon Areena klo 18.00

Ottelun seuranta 

Sunnuntaina Palokkaan vieraaksi saapuva Nurmon Jymy oli niinikään joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vahvempi, kun Nurmohallissa syksyllä isännät veivät ottelun lukemin 7-4. Tuolloin voittajasta ei tulostaulua katsellessa ollut epäselvyyttä oikein missään vaiheessa, mutta kenttätapahtumien perusteella enemmänkin olisi ollut vieraille tarjolla. Mutta se peli on enää muisto vain. Nurmon Jymy lähtee viikonloppuun runkosarjan sijalta 13, seitsemän pistettä Amppareiden perässä. Todella kiperästi tarvitsisivat pohjanmaalaisetkin pisteitä loppukautta ajatellen ja Palokkaan saapuukin varmasti todella sisuuntunut Jymy, sillä he ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä pelistään ainoastaan kaksi, edellisen voiton tullessa 25. marraskuuta. Pelit ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti tiukkoja, joten helppoa sunnuntaita ei Amppareille ole luvassa, kun joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat vielä aina olleetkin todella tiukkoja. Jymyn paras pistemies on ollut tällä kaudella #96 Jonatan Tynkkynen tehoin 8+11, mutta todella kovia pelaajia ovat olleet myös esimerkiksi 11 maalia iskenyt #20 Eetu Sariola (11+5), yhdeksän kertaa osunut #13 Jose Kivipelto (9+3) sekä Salibandyliigakokemusta niin SPV:stä kuin OLS:sta omaava #49 Petro Rautio (8+6). Jymyn maalilta taas löytyy Salibandyliigakokemusta oikein kunnolla, sillä #60 Julius Kivimäki sekä juuri tällä viikolla joukkueeseen liittynyt #88 Hannes Hannula muodostivat vielä viime kaudella SPV:n maalivahtikaksikon Salibandyliigassa.

SU 13.1.2019 O2JKL - Nurmon Jymy, Palokan koulukeskus klo 15.30

Ottelun seuranta

Ampparit lähtevät tähän viikonloppuun siis hyvällä ilmeellä viime viikonlopun jälkeen ja pisteitä päästään jahtaamaan jälleen lähes täysin terveellä rosterilla. #8 Iiro Kinnunen (8+10) tuplasi kauden pistesaldonsa viime viikonlopun yhdeksällä tehopisteellään ja lupa on odottaa, että lapa on kuumana myös nyt, kuten myös joukkueen pistekärjeltä #17 Kaarlo Mahlbergiltä (8+12). Iloista oli nähdä myös esimerkiksi Saksan maajoukkuemies #18 Joel Wenningin kauden avausosumat EV Akatemiaa vastaan, lisää on varmasti vielä tulossa. Joukkueen paras maalintekijä on ollut 11 maalia iskenyt #33 Iiro Pieviläinen (11+5) ja maalipörssimme kakkosena majailee puolestaan Iiron ja Kaarlon kanssa kahdeksalla osumalla puolustaja #82 Joonas Lundell (8+6). Tasaisesti tällä kaudella pelanneet maalivahtimme #79 Henri Tikkanen (82,78%) & #84 Tommi Kauppinen (78,88%) löytyvät molemmat Divarin torjuntatilaston kympin kärjestä.

Miehet edustus

Seuraahan siis viikonloppuna Amppareiden otteita tarkalla silmällä, lauantaina ottelusta tarjolla seurantaa ainakin Twitterin puolella o2jkl- tilillä.

Ja sunnuntaina kannattaa tietenkin saapua paikan päälle Palokkaan kannustamaan Ampparit voittoon, sillä salibandy on parasta paikan päällä!

#surinaa