M3: Syyskauden päätösturnauksesta voitto ja tappio

12/10/2018 - 14:52

Miehet 3

ViitVi – Miehet III

Päivän turnaus aloitettiin Killerin vanhalla kentällä Viitasaaren Viestiä vastaan. Vastustajajoukkue majaili ennen päivän turnausta lohkossa pohjakerroksessa, joten O2 lähti tästä ottelusta hakemaan lähtökohtaisesti vain voittoa. Joukkueen rosterissa oli kuitenkin ensimmäisessä pelissä poissaolojen vuoksi ainoastaan kaksi kenttää, minkä lisäksi myös pelanneen kokoonpanon terävyyttä oli ikävä syystalvinen flunssa-aalto hionut menneellä viikolla. Tästä huolimatta pisteitä oli otettava sarjatilannetta silmällä pitäen.

Peli käynnistyi jopa yllättävän tasaisena. Kuluneella kaudella joukkueen peleille on ollut tunnuksenomaista eräänlainen mukautuminen vastustajaan. Kovissa peleissä on nähty upeita suorituksia sekä venymistä, kun taas lähtökohdiltaan helpommissa peleissä on helposti vajottu pelillisesti. Näin kävi ottelun alkupuolella tänäänkin, mutta tästä huolimatta Riku Rantasalo pääsi ampumaan tarkalla laukauksella O2:n 0-1 -johtoon Toni Juonojan syötöstä. Maalin jälkeen kenttätapahtumat aaltoilivat tasaisesti ja molemmissa päissä maalivahdit joutuivat venymään useasti pallon tielle. Lisäosumia ei erässä nähty.

Toinen erä oli M3-joukkueelle vaikea ja ViitVi pääsikin pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä. Puolustus ja maalivahti kestivät vyörytyksen aina erän puolivälin tienoille saakka, kunnes ViitVi pääsi iskemään pelin tasoihin. Christer Pennasen kova kanttilaukaus päätyi kahden kimmokkeen kautta verkkoon ja ennakkoon helposta pelistä näytti tulevan todellinen jännitysnäytelmä.

Kolmanteen erään lähti pelaamaan ryhdistäytynyt amppariryhmä. JiiPee Pitkänen levitti heti erän alussa pelin pakkiparilleen Aleksi Nivukselle, joka kiitti ja kuittasi nimiinsä 1-2 -osuman vain hieman yli minuutin pelin jälkeen. Johtomaalin jälkeen joukkueen peli vapautui eikä ViitVi päässyt enää käytännössä lainkaan vaarallisille tekopaikoille. Valtteri Nurminen pääsi lisäämään johtoa 1-3:n joukkueeseen tähän turnaukseen siirtyneen Joonas Kemiläisen syötöstä ja peli tuntui kenttätapahtumien valossa jo hieman ratkeavan. Loppuluvut 1-4 syntyivät ajassa 41:15 ja asialla oli toistamiseen Riku Rantasalo, miten muutenkaan kuin tiukalla rannelaukauksella. Aleksi Nivus kirjautti itselleen osumaan syöttöpisteen.

Miehet III – Laukaan Kings

Jos päivän ensimmäisestä odotettiin helpompaa tapahtumaa, toisessa ottelussa vastus olikin sitten kovin mahdollinen. Laukaan Kings piti itsellään sarjan piikkipaikkaa ennen ottelua ja joukkue oli turnauksessa lisäksi liikkeellä varsin laajalla kokoonpanolla. Tähän otteluun O2 sai myös lisävahvistuksiksi stunttaamaan seuran A2-junioreista Konsta Lehden ja Junnu Ronkaisen ja peliin päästiin näin kolmella hyökkäysvitjalla ja nuoruuden innolla.

Heti ottelun alkuun niin sanottu junnuketju pääsikin näyttämään parastaan, kun Junnu Ronkainen pelasi itsensä nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa. Tästä Ronkainen ei erehtynyt vaan siirsi joukkueensa 1-0 johtoon ajassa 03:30. Vain hetkeä myöhemmin Kings tuli kuitenkin tasoihin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Päivän ikävin tilanne nähtiin myöhemmin ensimmäisessä erässä, kun rikkeettömän yhteentörmäyksen seurauksena Kingsin pelaaja otti päällään tuntumaa Killerin betonikenttään. Seurauksena peli keskeytyi ja jäätiin odottamaan ambulanssimiehistöä. Loppujen lopuksi ottelua päästiin jatkamaan ja myöhemmin kuultuna todella pahan näköisestä iskusta oli selvitty ilmeisesti säikähdyksellä.

Toisessa erässä Jani Saukko pääsi siirtämään joukkueen uudelleen johtoon ylivoimalla. Syöttöpiste merkattiin Jouni Kattilakoskelle, joka sai lopulta näin edes pienen palkinnon koko päivän jatkuneesta todellisesta taisteluilmeestään. Vain minuuttia myöhemmin Kings kuittasi pelin kuitenkin uudelleen tasoihin, kun Kalle Pehkosen vartioiman maalin edustalla tapahtunut pallonriisto päästiin nostamaan vastustamattomasti maalin kattoon.

Kolmannen erän alkuun joukkueella sattui valitettava nukahdus ja Kings pääsi siirtymään johtoon vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan tasoitusta lähdettiin hakemaan välittömästi. Minuutin ajan O2 ajoi kovalla sykkeellä kohti vastustajan maalia ja lopulta maalipaikkaan ehtinyttä Jani Saukkoa rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti ajassa 31:26. Saukko ei tätä paikkaa jättänyt käyttämättä, vaan toi suojattinsa tasoihin juonikkailla veiveillään. Puolitoista minuuttia myöhemmin tähän peliin hyökkäykseen nostettu JiiPee Pitkänen tarjosi syötön maalinedustalle, jonka Toni Juonoja pääsi napauttamaan ilmasta verkon perukoille ja lukemiksi 4-3. Tästä vaivattoman näköisestä ilmaosumasta lienee kiittäminen C-kirjainta kantavan Juonojan pesäpallotaustaa.

Tämän jälkeen amppareiden paras terä kuitenkin taittui, oliko syynä sitten flunssan jälkioireet, päivän kapeampi rosteri vai taivaankappaleiden asento. Kings tasoitti jälleen minuuttia myöhemmin ja ajassa 35:30 pääsi siirtymään uudelleen kuskin paikalle Otto Kolisevan siirrettyä joukkueensa 4-5 johtoon. Ajassa 41:02 Kings lisäsi johtoaan jo kahteen maaliin ja nyt vaadittiin jo pienimuotoista loppukiriä, mikäli pisteitä haluttiin mukaan saada. O2 hakikin tasoitusta useamman minuutin ilman maalivahtia, mutta Kings piti hyvistä yrityksistä huolimatta johtoasemansa. Ottelun päätöslukemiksi jäi näin 4-6.