M1: Inssi-Divaria ja Suomen Cupia!

11/10/2022 - 22:34

Lauantaina Ampparit matkaa Vantaalle, sunnuntaina Pirkkalaan

Ansaittu vapaaviikonloppu on vietetty ja sitä edeltänyt viikkokin hieman palauteltiin. Tällä viikolla on kuitenkin Amppareilla ollut treeneissä taas täysi tohina päällä, sillä tulevana viikonloppuna on vuorossa taas pelejä; ja mitenkäs muutenkaan kuin tuplaviikonlopun merkeissä!

Lauantaina on vuorossa Inssi-Divarin reissu Vantaalle, jossa vastaan asettuu vielä viime kaudella F-Liigaa pelannut Tikkurilan Tiikerit. Sunnuntaina kilpailuksi vaihtuu puolestaan Teho Sport Suomen Cup, jonka viidennen kierroksen ottelussa matka käy Pirkkalaan viime kaudella vielä Divaria pelanneen ja tällä kaudella Suomisarjassa esiintyneen Pirkkojen isännöitäväksi.

Amppareiden edellisestä kohtaamisesta Tiikereitä vastaan onkin kerennyt jo hyvä tovi kulua, sillä edellisen kerran juurikin Tikkurilan Urheilutalolla on vierailtu helmikuussa 2019. Tuon kauden päätteeksi Tiikerit nousi Liigaan, josta viime kauden päätteeksi oli vuorossa paluu sarjatasoa alemmaksi. Tämä kausi ei olekaan Tiikereille ollut kovista menetyksistä johtuen kovinkaan helppo; 10 pelistä tuloksena on vain yksi voitto ja sarjataulukon sijoitus on toiseksi viimeinen. Viime kauden päätteeksi joukkueen jätti tosiaan useampi avainpelaaja, ja EräViikingeistä saapunutta Otto Blomqvistia ja Amppareista siirtynyttä Karel Joutsimäkeä lukuunottamatta korvaavat pelaajat on löydetty omista junioreista. Toki, joukkueen peli on lähtenyt pikkuhiljaa menemään eteenpäin, ja onhan raitaturkeilla riveissään kuitenkin useita Inssi-Divarin tasolle kovia nimiä Blomqvistin (4+11), Juuso Salon (5+4), Samuli Granlundin (5+3) ja Miika Iskaniuksen (3+5) johdolla, unohtamatta Tiikereissä jopa kulttimainetta nauttivien Leevi Loipon, Karri Budden ja Mattias Kokljuschkinin panosta. Tolppien välistä löytyy mielenkiintoinen duo; paljon kokenut Niilo Nevalainen sekä 2005- ikäluokan valtakunnan parhaimpiin kuuluva Niklas Nykänen

Pirkat sen sijaan on ihan viime vuosiltakin hyvin tuttu vastus, harmittavasti viime kauden päätteeksi heidän taipaleensa Divarissa tosin päättyi ja tällä kaudella joukkue on nähty Suomisarjassa. Siellä meno onkin ollut vakuuttavaa, sillä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen joukkue löytyy sarjan kakkostilalta. Suoraviivaiseen "pirkkalalaiseen" salibandyyn luottava joukkue kuhisee kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, hyvänä esimerkkinä kokenut kaksikko Ville Kangasmäki - Oskari Västilä, jotka löytyvät myös Suomisarjan lohkonsa pistepörssin kärjestä. Kokemusta Divarista tuovat myös Mikko Kelkka sekä Mika Salo, ja nuorempaa sukupolvea edustavat puolestaan P19- ikäiset Oliver Myllymäki sekä Joni Jokisalo.

Tavoitimme Amppareiden päävalmentaja Jouni Juurelan kommentoimaan hieman joukkueen todella tiukkaa lokakuuta ja sen antia sekä hieman ennakoimaan tulevaa viikonloppua:

"Lokakuun peleistä jäi käteen paljonkin. Tuloksellisesti pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin, ja parista oltaisiin ansaittu mennä jatkoajallekin saakka, mutta tuloksia tottakai pitää kunnioittaa. Kolme pirun kovaa porukkaa laitettiin kenttään ja parhaimmillaan ollaan iskuetäisyydellä ihan sarjan kärkeen. Heikoimmillaan taas sitten tiputellaan pisteitä alapuolellemme sarjataulukossa".

"Pelillisen kehittymisen ja ryhmädynamiikan kannalta erittäin tärkeä kuukausi oli kyllä. Jäätävästä pelitahdista huolimatta peliä saatiin hiottua oikeaan suuntaan  ja joukkueen usko yhteiseen matkaan on erittäin vahva. Sellaisena sen täytyykin pysyä, jotta voidaan jatkossakin taistella joka ilta voitosta!"

Sarjatasot ja sarjataulukot eivät Amppareita hämää, vaan vastustajia osataan kunnioittaa:

"Tulevana viikonloppuna ei päästä tälläkään kertaa helpolla, sillä lauantaina vihulainen Tiikerit on petrannut peliään tasaisen varmasti. Liigassakin pelanneet pelurit alkavat heräillä tälle sarjatasolle ja vastus on paljon sarjataulukkoa kovempi".

"Sunnuntaina Cupin pelissä Pirkat pääsee iskemään haastajan asemasta, joka on aina henkisesti helpompi tilanne. Hyvä suoritus vaaditaan myös silloin, jotta Cuptaival saadaan jatkumaan".

Viikonloppuna siis lähettimet auki ja kannustetaan Ampparit voittoon! Lauantain pelin lähettää Salibandy-TV, tätä juttua kirjoittaessa ei ole vielä varmuutta, lähetetäänkö sunnuntain Cupin peli jostain kanavasta.

TiikeritPirkat_ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue