M1: Soittorasia avautui kakkoserässä voiton arvoisesti

11/10/2013 - 13:59

Etukäteen haastavaksi tiedetty vierasottelu perjantai-iltana Tamppi Areenalla Soittorasian vieraana käynnistyi odotetun hankalasti, mutta toisen erän kuusi maalia kahdeksassa minuutissa riitti lopulta hallittuun voittoon lukemin 5-9(0-2,1-6,4-1). Kuuden ottelun voittoputkellaan O2 jatkaa lohkon jaetulla piikkipaikalla.

Avauserä käynnistyi melko tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sen vaarallisemmin parista aiemmasta tappiosta sisuuntunut Rasiapakka sai tilanteita vyörytettyä O2-pussari Ville Puron luukulle. Maaleja onnistui tekemään kuitenkin vain vierasjoukkue, kun kokenut konna Kimmo Paananen (3+0) paukutteli puolustajan paikalta illan kaksi ensimmäistään Antti Pöyhösen (0+2) passeista.

Miehet edustus

Kakkoserän alkuun SR kavensi ylivoimalla, mutta erän toinen kymppi oli hämmentävää O2-näytöstä. Aikavälillä 31.22 - 39.54 Tekniikan miesten Antti Jokela joutui kaivamaan munkin selkänsä takaa peräti kuusi kertaa. Pallo alkoi kiertämään mieheltä miehelle aiempaa liukkaammin, ja maalipaikoista viimeisteltiin hyvällä prosentilla. Melko heikkojen kakkoserien jälkeen tämänkertainen keskikolmannes oli selvä tasonnosto joukkueelta, ja päätöserään päästiin yksinkertaisesti paremman viimeistelyn sekä etenkin paremman maalivahtipelin ansiosta peräti seitsemän maalin johdossa 1-8.

SR tuli kopista odotetusti ”all-in”- mentaliteetilla, ja se saikin erän alkuun pari pikakavennusta. Toimitus oli näkevinään ainakin puolikkaan hikikarpalon valmentaja J-P Taskisen ohimolla, mutta sen kummempaa hätää joukkueella ei missään vaiheessa ollut. Erän edetessä SR sai vielä pari kavennusta aikaan tilanteeseen 5-8, mutta Vesa Hytösen (2+1) viimeisen sekunnin osuma jäi ottelun viimeiseksi.

Summa summarum: SR viimeisteli avauserässä luokattoman huonosti, ja Ville Puro masensi hyökkääjiä ottamalla useita kovia torjuntoja. O2 onnistui vähissä tonteissaan, ja toisessa erässä homma repesi tilanteisiin nähden liiankin rajusti. Kolmannessa erässä vähän passailtiin turhaan, mutta kaula oli onneksi riittävän suuri.

Valmentaja Jukka-Pekka Taskinen näki eron revenneen kakkoserässä yksinkertaisten asioiden kautta.

- Hienot kaksi pistettä, ja pysymme kärjen tahdissa. Avauserä oli vähän tunnusteleva, mutta onnistuimme paikoissamme paremmin. Toisessa erässä syöttöjen laatu parani, ja nopeammilla käännöillä saimme luotua enemmän paikkoja, joista myös viimeistelimme hyvin. Kaksinkamppailuissa olimme myös vahvoja, Taskinen näki.

Vähintään ottelupöytäkirjaan merkityt 31 koppia maalilla ottanut Ville Puro oli voittoon myös tottakai erittäin tyytyväinen.

- Kaksi erää pelasimme ihan ok, mutta päätöserässä paletti hieman sekosi tuttuun tyyliin. Näin laukaukset tänään hyvin, ja ne tulivat hyvältä sektorilta. Tästä on hyvä jatkaa, Puro maalaili.

Puolustajan paikalta knallin hassutelleella Kimmo ”Vanne” Paanasella (kuvassa alh.) oli luonnollinen syy onnistuneelle illalleen.

- Marraskuu ja viikset. Alku oli hieman hakemista, mutta kakkoserä oli jo paljon parempi. Numerot eivät kerro ottelusta koko totuutta, se on pakko myöntää, Paananen tuumaili.

Uransa hyökkääjänä tehnyt Paananen on istutettu täksi kaudeksi puolustajan paikalle. Joukkueen nestori on mielissään uudesta pelipaikastaan.

- Onhan tuo pakkina pelaaminen vähän erilaista tottakai, mutta tässä on nyt 20 vuotta hyökätty, niin meneehän tämä näinkin välillä, Paananen myhäili.

Voittonsa myötä O2 nousi 13 pisteeseen, ja samoissa pisteissä majailee paremmalla maalierolla myös Pirkkalan Pirkat. Seuraava kamppailu Amppareilla on ensi viikon perjantaina 15.11. klo 19.30 kotona Monnarilla, kun paikalliskamppailussa vastaan astelee Nousu.

Raportti on hyvä päättää Tamppi Areenalla usein nähdyn kotikannattajan O2-kapteenille kohdistettuun huutoon: "Nyybackaa, sää oot kusipäisin jätkä, joka täällä ikinä on nähty!"

No further words needed, kuivaa päälle ja matka jatkuu!