C1: Vieraita Pohjanmaalta ja Westendistä!

10/10/2020 - 15:28

C1

Edustus kohtaa kovavireisen SPV:n, Kilpa haastaa kivikovan Indiansin

C1-poikien SM-sarja ja 1-divisioona jatkuvat taas tulevana viikonloppuna syysloman alkajaisiksi, ja meidän osaltamme päästään pelaamaan kaksinkerroin kotikaukaloissa! Molemmat pelit alkavat sunnuntaina klo 12:00, kun Pörriäiset saa Palokkaan vieraaksi SM-sarjan kuumimpiin ja puhutuimpiin joukkueisiin lukeutuvan SPV:n Seinäjoelta ja Kilpa puolestaan haastaa Monnarin kirkkaissa valoissa Espoon Westendistä saapuvan Indiansin. Molemmat joukkueet saavat siis haasteen aivan sieltä kovimmasta päästä, joten nautitaanhan hyvästä sählystä ennen kuin päästään lomille latailemaan vähän akkuja

Ohessa pienimuotoista ennakointia tuleviin koitoksiin;

O2-Jyväskylä II - Westend Indians

Kilpa kohtasi sarjan avauksessaan 1-divisioonan voittajasuosikkeihin lukeutuvan KOOVEE:n ja toisessa pelissä vastaan asettuu sitten aivan samaan kärkikastiin lukeutuva Heimo. Joukkueet kohtasivat jo SM-karsinnoissa kovin puhuttaneessa ottelussa, ja silloin jälki oli rumaa; Inkkarit naputteli Ampparipesässä taululle 0-12 keskeytyslukemat. Nyt ollaan kuitenkin tultu niistä hetkistä eteenpäin ja Surriaset on varmasti valmiimpana haastamaan Espoon jättiläisen. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin selvät ja Indians saapuu otteluun suosikkina, mutta näistä asetelmista joukkue on ennenkin parhaimpaansa venynyt!

Indiansille kyseessä on sarjan avauspeli, joten kovin kattavaa dataa Heimon nykykunnosta ei ole, lisäksi vaikuttavana tekijänä voi olla se, että kuinka moni on mahdollisesti Indiansin B-junioreiden mukana. Heimon kärki on Divariin todella kova taitavien hyökkääjien Romeo Tångin, Ben Kolsterin ja Saku Rajalan johdolla. Puolustuksesta pallollisesti lahjakas Osmo Silvennoinen sekä karsinnoissa hatullisella meitä kurittanut Sebastian Forsstedt kannattaa pistää myös mieleen. Heimo pelaa todella hienoa, pallokontrolliin perustuvaa salibandya ja jos vieraat päästetään sunnuntaina paljon pallolle, on Surriaisilla edessä todella vaikea matsi.

Viikko sitten KOOVEE näytti oranssipaidoille sarjan vaatimustason ja mennyt viikko on reenattu kovasti perusasioiden kanssa, jotta ollaan valmiimpia kun vastus tulee olemaan vähintään yhtä kovaa tasoa. Joukkueen avausmaalin Divarissa iskenyt Joonas Pappinen tulee johtamaan Surriaisten hyökkäysarsenaalia ja Joni Nikkilä puolestaan dominoi joukkueen alakertaa. Myös esimerkiksi Joni Puranen ja Markus Tissari ovat esittäneet erittäin mallikkaita otteita, joten tulosta voidaan odottaa laajalta sektorilta. Maalissa Divarikasteensa saanee Keski-Suomen kovakuntoisin veskari Otto Lepoaho.

C1

O2JKL/MuurY - SPV

Pörriäiset aloitti SM-sarjan voittokkaalla Pohjoisen kiertueella, ja nyt olisi sitten vuorossa kotiavaus! Vastukseksi saadaan erittäin mielenkiintoinen Seinäjoen Peliveljet, joka on ollut meidän lailla tähän mennessä vielä taapioton tällä kaudella, kun joukkue selvitti karsinnat puhtaalla pelillä ja sarjan avauksessa kaatui todella kova päänahka LASB/SB Heinola kohtalaisen selvin lukemin. Kesällä Speve kohdattiin Seinäjoella kertaalleen harjoitusottelussa, mutta niiltä ajoilta ei kannata paljoa muistella; seinäjokelaisten peli on mennyt kuitenkin valovuosia tuosta eteenpäin.

Speve on tämän sarjan varmasti kovakuntoisin joukkue ja fysiikassa ja juoksukilpailussa meidän ei kannata heitä lähteä sunnuntaina härnäämään, muuten tulloopi kiirus! Speven pelaajat ovat fyysisiä ja taitavia ja he voittavat 1vs1- tilanteita todella hyvällä prosentilla. Avauskierroksella etenkin puolustaja Anton Hellberg oli aivan pysäyttämättömässä vireessä, eikä sovi unohtaa myöskään hyökkäysosastolta tulisesti tällääviä Aleksi KuoskuaMatias Haanpäätä ja kapteeni Valtteri Niemistöä. Eikä tietenkään Dux- kasvatti Vertti Huttusta (Vertille erikseen tervetuloa Jyväskylään!). Maalissa Veeti Ketola näytti heti avauskierroksella heittokäden olevan viheliäinen ja torjuntavireen olevan sarjan kärkipäätä.

Kuten mainittua, meidän osaltamme sarjan avaus oli todella menestyksekäs, mistä kiittäminen todella hyvin toiminutta kolmea kentällistä, joista kaikki tekivät myös tulosta. Ahkerimpia olivat junioriosaston Aatu Knuuti, Marius Niemelä & Jami Markkanen, mutta "senioreistakin" Valtteri Raulon johtama ykkösvitja aiheutti ja tulee aiheuttamaan todella paljon harmaita hiuksia vastustajille. Ja iskipähän Juuso Hyvärinen edellisen kerran Speveä vastaan kolmesti! Tolppien välissä molemmat veskarimme olivat myös tulikuumina, ja tähän tuskin muutosta on tuloillaan.

C1

Viikonlopun nostot tarjoaa Vilkas Mielikuvitus ry:

"Puhuuko Iivari sunnuntaina lainkaan suomea?"

"Nähdäänkö oikeasti Samun comeback?"

"Jatkuuko Juuson maaliputki?"

"Onko Jullen FUT aivan mieletön?"

"Joko Kojootti pöllyttelee verkkoja?"

"Kumpaan päähän YV tekee tuhoja?"

"Onko Matsu taas ihan isäntänä alakerrassa?"

"Väläyttääkö Veeti coast-to-coast nousua?"

"Debytoiko valmennuksen uudet MuurY- hupparit?"

"Onko soittolista kunnossa?"

"Nähdäänkö yhtä pöljiä ja ruskeita maaleja kuin Nallisportilla?"

"Leijunko lauantain 5-divarin pelin pörsseillä?"

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset tarjolla sunnuntaina!

Viikonlopun molemmat livestreamit löytyvät jälleen ikäluokan YouTube- kanavalta!

Salibandyliitolta tuli myös tarkentavaa ohjeistusta koronatilanteeseen liittyen, joten jos olet tulossa pelejä viikonloppuna katsomaan, niin luethan sen huolella. Liiton tiedotteeseen pääset tästä. Tiivistettynä; kaikki aikaisemmat ohjeet + kasvomaskit pakollisina kaikille katsojille.

Tervetuloa seuraamaan turvallisuus edellä huippuluokan juniorisalibandya Palokkaan ja/tai Monnarille; nautitaan hyvistä peleistä vielä ennen lomia!

10.10.2020