Tupla katusählyturnaus lauantaina Lutakonaukiolla

06/10/2016 - 15:14

On tullut aika Jyväskylän katusählyturnauksen. Tämän vuoden katusählypeleihin ilmoittautui yhteensä 32 joukkuetta. Katusählyn SM-finaalipaikoista pelataan viidessä sarjassa: miesten sarja, naisten sarja, sekasarja, firmasarja ja poikien sarja. Sarjojen voittajat lunastavat paikan Katusählyn SM-finaaleihin jotka pelataan Helsingin Narinkkatorilla lauantaina 3.9.2016. 

 

Miesten sarjan ennakkoasetelmat ovat herkulliset. Miesten sarjaan ilmoittautui 15 joukkuetta joiden joukossa on todella mielenkiintoisia ryhmittymiä. Viime vuoden voittajajoukkue "Sympaattiset pensaat" (Kuopio) lähtee puolustamaan turnausvoittoaan. Toissa vuoden mestari Vtun Kyyt ovat vahvistuneet ja Joni Lempinen palaa joukkueen kokoonpanoon vuoden tauon jälkeen. Oman sanottavansa turnausvoitossa on myös varmasti Ilkka Peltosen kokoamalla "Team Höykky Loversilla", joka on sekoitus vanhaa ja nykyistä liigapeluria. Tähän kun lyödään vielä M-teamia viime kaudella edustaneen Iiro Kinnusen "Wet Dream Team", jonka pelaajalistalta löytyy muun muassa Jonne Junkkarinen, niin miesten sarjan pakka on täysin auki. Ei sovi myöskään unohtaa mustien hevosien yllätysmahdollisuutta, sillä kyseessä on kuitenkin katusählyä - ei salibandya.

 

Naisten sarjassa nähdään derbyhengessä Happeen ja O2:sen liiganaisten mittelö. Tätä kaksikkoa lähtee haastamaan varmasti myös "Gazon Boulette", jolla on aikaisemmilta vuosilta menestystä aina katusählyn SM-finaaleista asti. Neljäntenä joukkueena naisten sarjassa on O2-Jyväskylän tyttöjen akatemian pelaajista koostuva porukka. Nähtäväksi jää onko nuoruuden into eduksi vai voittaako kokemuksen tuoma maltti.

 

Firmasarjassa kovimman firman tittelistä lähtee taistelemaan kuusi joukkuetta. Sarjassa on mukana Procemex, ManpowerGroup Solutions, Castom, Onerva, Kopla ja OHR. Kisaorganisaatio on pyrkinyt tekemään yritysurkintaa, mutta firmojen sählyvuoroille asti ovet eivät ole auenneet. Joukkueiden välisistä voimasuhteista ei kisaorganisaatio osaa sanoa mitään ennen pelejä.

 

Sekasarjassa nähdään O2JKL:n miesten ja naisten edustusjoukkueiden valmentajien taisto. Jere Viljanmaa on koonnut omaa legioonaan "Kohta Sattuu" ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Ismo Nybacka on vastannut huutoon kokoamalla oman "Kissin Chat & Ladies" -joukkueen. Eikä häviä sarjan kolmaskaan joukkue "IT-äly" edustustehtävien määrässä Amppariseurassa. Puheenjohtaja Kari Jauhiainen, junioripäällikkö Jani Saukko ja tyttötoiminnan koordinaattori Ina Airola iskevät varmasti täysiä ja tosissaan heti alkuvihellyksestä lähtien.

 

Poikien sarjassa nähdään Hirvien ja Amppareiden yhteenotto. Viime vuonna poikien sarjan voitto meni Amppareille - näinköhän tänä vuonna on Hirvien vuoro?

 

Tervetuloa seuraamaan otteluita Lutakonaukiolle klo 10 alkaen. Pelipaikalla on katsomo ja pieni kioski, jossa myydään herkullisia Tampereen lihajalostamon höyrymakkaroita.

Katusählyturnaus

Miesten sarjan voittaja 2015: Sympaattiset pensaat

Katusählyturnaus

Miesten sarjan voittajat 2014: VtunKyyt