M1: Pelaajarunko kaudelle 2018-19 kasassa – Lempinen ja Kinnunen hyökkäävät Amppareiden kärjessä

05/10/2018 - 14:13

Miehet edustus

Miesten edustusjoukkue on kiinnittänyt ensimmäisen tusinan pelaajasopimuksia kaudelle 2018-19. Joukkueen paras maalintekijä Joni Lempinen ja viime kaudella Divarin K-Rauta pelaajaksi valittu Iiro Kinnunen terävöittävät ampparihyökkäystä myös tulevalla kaudella. Tolppien väliin asettuu lähtökohdilta tasainen ja tasokas parivaljakko, kun Henri Tikkanen ja Tommi Kauppinen jatkavat maalintilkitsemistä oranssipaidoissa. Puolustajan paikalta kovaa laukova Markus Manninen johtaa tiivistä ampparipuolustusta uuteen kauteen.

Viimeiset kolme kautta kapteenina toiminut Joni Lempinen (27) jatkaa innolla henkilökohtaista ja joukkueen kehittymistä siitä mihin viime kaudella jäi.

"Tässä on ite tullu pelattua monta vuotta rautaliigaa, ja viime vuonna pääsi viimein kokeilemaan pääsarjatasolla, niin ehdottomasti haluan lähteä mukaan uuteen divarikauteen. Viime kausi oli itselle ja joukkueelle opintomatka divarissa, josta vois sanoa, että tentti päästiin läpi, mutta ei siitä stipendiä jaettu.

"Kesällä laitetaan ukko kuntoon ja kehitytään pelaajina ja joukkueena. Sitä tarvitaan jos ens kaudella halutaan pois jämäsijoilta. Valmennukseen saatiin lisää liigakokemusta, niin tilanne näyttää tällä hetkellä varsin positiiviselta. Sanosin, että hyvä siitä tulee."

 

Divarin kauden 2017-2018 K-Rauta pelaajana palkittu Iiro Kinnunen (25) on mielissään joukkueen suunnasta.

"Innolla odotan tulevaa kautta. Joukkueen runko saatiin hyvin pidettyä kasassa ja valmennustiimiin tuli lisää leveyttä ja osaamista. Sen kautta uskon, että me pystytään keskittymään tulevalla kaudella sellaisiin asioihin, joissa oltiin viime kaudella vielä muita joukkueita perässä. Joukkuehenki, asenne ja fysiikka on jo valmiiksi hyvällä tasolla, mutta henkilökohtaiseen taitoon ja pelitavallisiin asioihin tullaan varmasti panostamaan tulevalla kaudella entistä enemmän."

"Viime kaudella meni paljon aikaa uuden sarjan lainalaisuuksien opetteluun. Nyt kun divarikokemusta on kertynyt ja sarja on tuttu, niin ainakin itselläni on vahva luotto, että tulevalla kaudella ollaan varteenotettava joukkuen menemään jopa päätyyn saakka."

 

Päävalmentaja Ilkka Peltonen kommentoi miesten joukkueen pelaajatilannetta tyytyväisenä, mutta samalla muistuttaen, että lopulliseen pelaajistoon on vielä matkaa.

"Sarjan yksi kovimmista maalintekijöistä (Lempinen), divarin ehkä monipuolisin pelaaja (Kinnunen), sekä sarjan ehkä nopein pelaaja (Pieviläinen) takaavat pohjan kovalle hyökkäykselle myös ensi vuonna. Puolustuksessa on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta Hakasen, Aijasahon, Mannisen, Joutsimäen ja Nybackan muodossa. Tolppien välissä kun jatkaa hyvin pelaanneet veskarit, niin kyllä tässä vaiheessa täytyy olla tyytyväinen."

"Pelaajarunkomme on kehittynyt vuosi vuodelta ja nykyisen rungon ympärille meillä on hyvät lähtökohdat rakentaa menestyvä joukkue. Jonkun verran joukkueeseen tulee muutoksia viime kauteen verrattuna ja kavennamme hiukan pelaajamäärää, mikä mahdollistaa tiiviimmän yhteistyön akatemiajoukkueen kanssa. "

 

Miesten edustusjoukkueen pelaajasopimustilanne:

Maalivahdit:
Kauppinen Tommi
Tikkanen Henri

Puolustajat:
Aijasaho Juho
Hakanen Timo
Joutsimäki Karel
Manninen Markus
Nybacka Ismo

Hyökkääjät:
Manninen Juha-Pekka
Kinnunen Iiro
Lempinen Joni
Pieviläinen Iiro
Wenning Joel

 

Päävalmentaja: Ilkka Peltonen

Valmentaja: Joonas Kaasalainen

Valmentaja: Pasi Rautio

Huoltaja: Jussi Kangas

Joukkueenjohtaja: Timo Talkio

 

Kuva: Esa Jokinen