D2 / Haastajasarjan loppuhuipennus Porissa

04/10/2016 - 14:57

Aamuseitsemältä oli Monnarilta lähdössä nälkäinen amppariryhmä kohti Poria taistelemaan mitaleista yhdessä Länsi-rannikon lohkon parhaiden kanssa. Muutama peluri joutui jäämään harmittavasti sairastuvalle ja valmennus vajaana mukana, kun Hessu oli kuminpalan perässä ulkomailla.

Pieni,mutta sitäkin ärhäkämpi faniryhmä alkoi hakemaan tunnelmaa ja etsimään hyvää katsomopaikkaa heti Poriin päästyämme. Kotiin jääneille kannattajille oli tarjolla herkkua Jannen toimesta, joka laittoi Periscopen kautta pelit livenä eetteriin. Oli kuulemma näkynyt jossain Uudella mantereellakin...

Kello 12.15 alkoi sitten kaukalossa kuhisemaan, kun vastaan asettui SBS Wirmo taistelemaan finaalipaikasta.

d-pojat

Ensimmäinen erä alkoi tunnustellen molemminpuolin, koska ei aiemmin oltu pelattu vastakkain. Reilu 9 minuuttia oltiin peliaikaa kulutettu, kun Luca joutui turvautumaan mailaanlyöntiin vastustajan hyökätessä ja tästä tuomittiin Wirmolle rankkari. Tästä ei kuitenkaan lukemat muuttuneet, kun Albert nappasi varmaakin varmemman torjunnan ja me alivoimalle.
Alivoimalla pyöritettiin peliä hyvin vastustajan päädyssä ja näin ollen alivoima kestettiin, mutta 5 sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen Wirmo sai pallon uitettua maaliin. Peli jatkui hyvin tasaisena tästä eteenpäin ja ajassa 14.00 sai katsomo riehaantua, kun Sihvolan Roope tasoitti Paavon syötöstä 1-1.
Erätauko ja Niko yrittää saada poikiin uskoa omaan tekemiseen.

Toiseen erään Wirmo lähti meitä tarkemmin ja 15.33 taululle 1-2. Tämän iskun jälkeen alkoi pelissä näkymään jännitys ja pieniä virheitä alkoi tulemaan hieman liikaa, mutta Albert poimi tärkeitä palloja kerta kerran jälkeen. Kunnes ajassa 20.18 vastustaja onnistui jälleen ja lukemat 1-3.
Tästä ei vielä lannistuttu ja ajassa 21.30 Sihvola jälleen kaventamassa tilanteen 2-3 nätillä pallon riistolla.

d-pojat

Pari minuuttia eteenpäin ja Wirmo taas heiluttaa meidän verkkoa, luvut 2-4. Ajassa 25.00 tuomari taas näki Lucan olevan pahanteossa, 2 minuuttia työntämisestä ja meille alivoima. Tämä kestettiin hyvin taistellen ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-4.

Kolmas erä ja taistelutahto kova molemmilla joukkueilla finaalipaikan puolesta.
Peli hieman sekavaa molemmissa päissä, mutta vastustaja sai kuitenkin maalipaikan ajassa 33.41 ja myös hyödynsi sen. 26 sekuntia myöhemmin ampparitkin heräili ja Iiro pääsi vetämään Tatun syötöstä kavennuksen 3-5.
Loppuerä oli sitten Wirmon hallintaa, vaikka Niko yritti koota joukot aikalisällä ja summerin soidessa lukemat 3-7 ja meillä edessä pronssipeli Nokian KrP:tä vastaan.

Edessä tauko ja hieman evästä ja rauhoittumista tulevaan mitalipeliin. Tauon aikana tuli huonoja uutisia, Samun jalka kipeytynyt edellisessä pelissä eikä pysty pelaamaan toista peliä.
Valmennus vetäytyi miettimään strategioita faniryhmän availlessa äänijänteitä Nokialaisten rinnalla ja banderolleja viritellen.

Joukkueet saapui lämmittelyyn ja Eetun ollessa torjuntavastuussa oli Niko iskenyt Albertille mailan käteen ja komentanut paikkaamaan Samua.

d-pojat

Vastus oli tuttu, joten täysillä lähdettiin ensimmäiseen erään puolin ja toisin. 16 sekuntia oltiin ehditty vanheta, kun KrP pääsi jo maalintekoon meidän virheestä. Ei ihan tällaista herätystä olisi tarvittu vaikka pikkuisen edellinen peli jaloissa tuntuikin. Ajassa 3.45 jälleen paha virhe meiltä, jonka vastustaja hyödynsi samantien iskien taululle 2-0.
Onneksi pojat kestivät kolauksen ja peli jatkui vauhdikkaana, kunnes ajassa 7.48 KrP jälleen pahan teossa ja tauluun 3-0. Alkoi meidän maalilta jo voimasanoja satelemaan ja pojat ottivat käyttöön maximum attackin tässä vaiheessa. Kavennus 3-1 saatiin aikaan 11.29 Santerin iskiessä Albertin syötöstä.
Edessä erätauko ja Nikon valmennustaidot kovilla kulmauksessa. Tauon mitta oli liian lyhyt, että syke katsomossa olisi ehtinyt laskea ennenkuin ärsytetyt Ampparit astelivat aloitukseen.

Toiseen erään lähdettiin mitään säästelemättä kannustajien huutaessa täysin rinnoin.
Kellon näyttäessä 17.47, Henri iskee pallon verkkoon Santerin esityöstä 3-2 ja usko palaa laidan molemmille puolille! Taistelu kävi kuumana ja pikkurikkeitä puhallettiin pois molemmilta joukkueilta, kunnes ajassa 24.25 saatiin kauhea hässäkkä vastustajan maalille. Veskari torjui pari meidän vetoa, mutta pallo karkasi käsistä maaliin. Tilanne 3-3 ja maali merkittiin KrP:n omaksi maaliksi.
Nyt oli vuoro alkaa vastustajan mailojen täristä, kun Paavo nakuttaa pallon häkkiin ajassa 27.00 ja tilanne 3-4. Näissä lukemissa oli hyvä siirtyä toiselle erätauolle ja katsomon päästessä hieman henkäisemään.

d-pojat

Kolmas erä ja piinaavat 15 minuuttia edessä. Tulosta alkoi syntymään heti 24 sekuntia aloituksesta, kun Tommi pääsee tuulettamaan Kasimirin syötöstä 3-5 osumaa. 13 sekuntia tästä, Krp pääsee läpiajoon ja Eetu torjuu ekan vedon mutta kakkospalloon ehtii vastustaja ensin kaventaen 4-5.
Tämä loi uskoa vastustajaan sen verran, että pääsivät tasoittamaan pelin 5-5 ajassa 33.55. Pelin luonne muuttui täysin ja väsyneet jalat saivat uutta potkua kellon pysähtyessä aikaan 37.04, kun Juuso lataa Sihvolan Roopen esityöstä taululle 5-6. Nyt koitellaan äänijänteitä katsomossa, kun yritetään huutaa KrP kannattajat kumoon. Reilu kolme minuuttia ja Krp tasoittaa tilanteen 6-6 ja jälleen uusi peli edessä.
Erän viimeinen viisi minuuttia oli meidän päässä silkkaa tykitystä, Eetu poimi torjuntoja minkä ehti ja loput torjui viisikko kropallaan. Sihvola räjäytti pankin 42.25 siirtäen ampparit johtoon 6-7. Loppuerä pelattiin käytännössä meidän päässä KrP:n yrittäen epätoivoisesti tasoitusta. Fanit olivat syöksymässä jo kentälle, kun 44.59 vihellettiin meille vielä sisäänlyönti.
Viimein loppusummeri soi ja tiukan väännön jälkeen kauden päätteeksi pronssiset mitalit kaulaan!!!

d-pojat

Jokainen pelaaja ja kannattajaryhmä antoi kaikkensa tähän päätöspeliin ja väsyneenä bussillinen amppareita lähti kohti Jyväskylää.

Yhteenvetona kausi oli tapahtumarikas, syyskaudella ylivoimaisia voittoja ja kevätpuolella pelit tasoittuivat ja tiukkoja vääntöjä nähtiin joka turnauksessa. Lohkovoittokin varmistui vasta viimeisessä turnauksessa vastustajien pelien lopputulosten jälkeen.
Tästä on hyvä lähteä rakentamaan suunnitelmia ensi kaudelle.

Kiitokset kaudesta koko D2-joukkueen pelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajalle, huollolle ja kannustusjoukoille niin kotona kuin paikanpäällä kauden aikana olleille!!!