C1-pojat: Retki Sipooseen teki sarjatilanteesta kinkkirinkkisen

03/10/2018 - 13:44

c1

C1-poikien SM-sarjan pelit runkosarjan osalta alkavat olla ehtoopuolella. Poika-Ampparit suuntasivat Sipooseen runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun. Vastustaja ÅIF vaani sarjataulukossa pisteen päässä Amppareista kuudentena. Jyväskyläläisillä oli mahdollisuus varmistaa voitolla paikka kuuden parhaan joukossa runkosarjassa, mikä toisi suoran pudotuspelipaikan. Runkosarjan seitsemäs ja kahdeksas jatkavat pudotuspelikarsintaan 1. divisioonan parhaiden joukkueiden kanssa. ÅIF:n ja O2:n runkosarjan ensimmäinen ottelu tällä kaudella päättyi Palokassa O2:n 6-5 jatkoaikavoittoon.

Otteluun saatiin lentävä lähtö, kun ÅIF-maalivahti Atte Salovaara kaivoi pallon selkänsä takaa jo 34 sekunnin pelin jälkeen. Eetu Salminen pääsi puttaamaan pallon takatolpalta puolityhjään maaliin Amppareiden nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen mentiin pitkä tovi ennen seuraavaa tilastomerkintää, joka oli 2 minuutin rangaistus vierasjoukkueelle väärästä etäisyydestä. Tätä ylivoimatilaisuutta sipoolaiset eivät jättäneet käyttämättä, vaan hetken pyörityksen jälkeen Oliver Tiri laukoi pallon maaliin. Erän loppuun O2 komennettiin vajaamiehiseksi uudestaan. Tällä kertaa ÅIF tarvitsi ylivoimamaaliinsa vain 10 sekuntia. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa. Ensimmäisen erän torjunnat ÅIF 6 torjuntaa ja O2 5 torjuntaa.

Toisen erän alku jatkui tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pitävät puolustuksen tiiviinä ja huippumaalintekopaikoilla ei mässäilty. O2 tasoitti erän puolivälissä Leevi Kuvajan millintarkalla laukauksella, joka kimposi takatolpan kautta maaliin. Pian tämän jälkeen ÅIF näytti löytävän lääkkeitä Ampparipuolustuksen murtamiseen. Oliver Sillanpää ja Jasper Auvinen pääsivät peräperää jouksemaan ”isolla kentällä” ja virittämään kanttilaukauksensa – toinen laukauksista painui takaylämummoon ja toinen takatolpan kautta sisään. Kun Sillanpää suti myös maalineduspallon kertaalleen Amppariverkkoon oli ÅIF yhtäkkiä kolmen maalin karkumatkalla. Erätauolle mentiin kuitenkin 5-3 lukemissa kun Joel Valkosen tulinen rannari painui etukulmasta ohi Salovaaran toisen erän viimeisellä minuutilla. ÅIF-maalivahdille kirjattiin erästä 3 torjuntaa ja O2-kassari Niemelle 6 torjuntaa.

Ajassa 45:35 Toni Ekman kavensi ottelun lukemiin 5-4 Atte Karosen syötöstä. Minuuttia myöhemmin O2 komennettiin jälleen jäähylle ja lopputuloksen voi arvata. ÅIF siirtyi ylivoimalla 6-4 johtoon kun kolmatta erää oli jäljellä 12 minuuttia. 12 minuutissa kerkeää vaikka mitä ja se nähtiin tänäänkin. Ajassa 51:36 Elias Pasanen toi Ampparit jälleen maalin päähän ja 30 sekuntia myöhemmin Eetu Salminen viimeisteli pelin toisen maalinsa ja toi Ampparit tasoihin. Seuraavat minuutit edettiin maaleitta, kunnes puolitoistaminuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ÅIF komennettiin vajaamiehiseksi. Amppareille tarjottiin mahtava paikka lyödä naula arkkuun ylivoimalla, mutta valitettavasti kuti jäi piippuun. Jatkoajalle siirryttiin lukemissa 6-6. Kolmannen erän torjunnat ÅIF 3 torjuntaa ja O2 6 torjuntaa.

Jatkoajan alkuun O2 pelasi 25 sekuntia 4 vs. 3 ylivoimapeliä, mutta tämä käytettiin lähinnä syöttelyn opettelemiseen. Hurlumhei jatkoaika päättyi lopulta viimeisellä mahdollisella hetkellä ajassa 64:59. Oliver Sillanpää ja Viktor Furu pääsivät vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi pallo lipui tuskastuttavan hitaasti Ampparivahti Niemen läpi ja O2-verkkoon. Pisteet jakoon ÅIF 2 pistettä ja O2 1 piste.

Sarjatilanne ennen runkosarjan viimeistä ottelua on äärimmäisen mielenkiintoinen. Steelers, ÅIF ja O2 ovat tasapisteissä, sijoilla 4, 5 ja 6. Mikäli runkosarjan jälkeen joukkueet ovat vielä tasapisteissä, pysyy järjestys samana keskinäisistä otteluista johtuen. Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan pudotuspeleihin, joten katseet kääntyvät myös tällä hetkellä runkosarjan seitsemäntenä olevaan Grankullaan. GrIFK on kolmen pisteen päässä kolmikosta ja tarvitsee vähintään siis kolme pistettä kahdesta viimeisestä ottelustaan, jotta saavuttaa tämän kolmikon – tosin kolmikollakin on yksi peli jäljellä. Amppareiden kannalta tilanne pudotuspelipaikan kannalta on omissa käsissä. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Palokassa sunnuntaina 18.3. klo 12.00. Voitto ottelusta takaa vähintään runkosarjan kuudennen sijan ja suoran pudotuspelipaikan. Eiköhän tehdä tästä keväästä oikeeiiiiiiin piiiiiitkä.