M1: Miehille lohkovoitto maalierolla

03/10/2014 - 16:21

O2-Jyväskylän miesten joukkue päätti tämän kauden runkosarjansa rökälevoittoon 7-18 (3-4,3-5,1-9) Tottijärven Vauhdista&Lämäristä Tampereen Raholassa lauantaina. Kun Pirkat voitti oman ottelunsa SC PirUa vastaan vain viidellä maalilla, O2 otti Sisä-Suomen kakkosdivarilohkon herruuden itselleen kolmatta vuotta peräjälkeen.

Lähtökohta lauantain päätöskierrokselle oli se, että Ampparit oli kaksi maalia Pirkkalan ihmemiehiä perässä. Teemana Raholassa oli pitää oma pää puhtaana kahdella kentällä operoinutta isäntäjoukkuetta vastaan, mutta tuosta sopimuksesta lipsuttiin aivan liian monta kertaa. Avauserässä maaleja läpsyteltiin vuorotellen, ja erätaukopalaute 3-4 päättyneen kolmanneksen jälkeen ei ollut järin positiivinen.

Toisessa erässä ote terästäytyi aluksi ja johto kasvoi, mutta jälkimmäisellä kymmenminuuttisella puolustuspäässä oltiin taas löysiä spagetteja ja taitavat Tottijärven veikot venyttivät verkkoa Olli Oksasen takana. Kahden erän jälkeen taululla loistivat lukemat 6-9.

Päätöserässä homman nimi oli selvä: pelin olisi parannuttava, tai haluttua tulosta ottelusta ei saavutettaisi. Jalka ja pallo tekivätkin töitä aiemmin nähtyä paremmin, ja muovimunkki lyötiin väsähtäneiden ja saunailtaa odotelleiden isäntien nuottaan peräti 9 kertaa. Näistä yhdeksästä pussista neljä merkittiin Antti Pöyhösen nimiin. Loppulukemiksi kirjattiin siis 7-18, ja maaliero kahdessa ottelussa V&L:ä vastaan oli peräti 38-10.

Valmentaja Ilkka Peltonen oli tyytyväinen tehtyjen maalien määrään, mutta löysä pelaaminen puolustuspäässä tässä vaiheessa kautta sapetti huolella.

- Hyvinhän noita maaleja saatiin lopulta nakuteltua, mutta omissa kolisi aivan liikaa. Jos jotain positiivista haluaa hakea, niin ratkaisijoita tuntuu löytyvän leveältä rintamalta. Edelleenkään kaikki eivät halua oikeasti suojella omaa maalia, ja ottaa niitä leppäkertun kuvia reisiin. Seuraavissa peleissä sydäntä puolustuspelaamiseen on löydyttävä aivan eri tavalla, mikäli meinaamme tavoitteeseemme päästä. Tokihan sitä saa myös tulevat vastustajamme tehdä, mikäli meinaavat meidät lyödä, Peltonen tuumi.

Jälleen tehokkaasti Joni Lempisen (5+0) ja Henri Pitkäsen (3+2) rinnalla esiintynyt seurahistorian pörssiykkönen Vesa Hytönen (1+2) oli tyytyväinen V&L:n tarjoamaan vastukseen.

- Heillä on taitavia pelaajia ja saimme huomata sen, että meillä riittää vielä tekemistä puolustuspelaamisessa ennen tulevia karsintaotteluita. Pelin edetessä he alkoivat väsähtää, ja loppuun saimme aika hyvää draivia maalintekoon. Loppunumeroihin nähden he olivat kuitenkin hyvä vastustaja, ja he tarjosivat meille erittäin hyvää harjoitusta tulevaa varten, Hytönen pohdiskeli.

Kokoonpano on elänyt valtavasti kauden aikana, mutta pikkuhiljaa palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Hytönen uskoo, että joukkueen parhaat ottelut ovat vielä tulossa.

- Täytyy tulevissa harjoituksissa hioa suurimmat puutteet kuntoon, ja positiivisuuden kautta hakea hyvä valmistautuminen karsintoihin. Kauden aikana kovat mittarit ovat olleet hieman vähissä, mutta mentaalipuolen ollessa kunnossa meitä on varmasti melko vaikeaa voittaa, 300 pisteen haamurajaa O2-paidassa lähestyvä (138+157=295) ”Tohtori” (oik.) päättää.

O2 siis voitti Sisä-Suomen lohkon neljän maalin erolla ennen Pirkkalan Pirkkoja, ja joukkueen Divarikarsintaottelut alkavat ensi viikolla. Ensimmäinen vastustaja on joku kolmikosta SS Rankat Ankat (Oulu), LNM (Liminka) tai ISB (Ilmajoki). Tämä ratkeaa viimeistään viikon päästä tiistaina, kun Pohjois-Suomi ja Pohjanmaa karsivat ensin keskenään.

Lisätietoa tulevista otteluista ja aikatauluista sekä ennakointia karsinnoista luvassa ensi viikolla, kun vastustaja on tiedossa.

Pörssit:

Joni Lempinen 5+0

Henri Pitkänen 3+2

Antti Pöyhönen 4+0

Jaakko Perälä 1+2

Vesa Hytönen 1+2

Ollimatti Karttunen 1+1

Eino Jauhiainen 1+1

Eetu Eronen 0+2

Simo Saarinen 1+0

Tuomas Laukkala 1+0

Mikael Vähäsarja 0+1

Kaale Nieminen 0+1

Juha-Pekka Paalanen 0+1

Anssi Huisman 0+1

Maalissa Olli Oksanen 0+1