M1: Derbyä ja Idän reissua!

02/10/2023 - 13:52

Amppareilla huipputärkeä tuplaviikonloppu edessä

Inssi-Divari jatkuu Amppareiden osalta pienen tauon jälkeen tulevana viikonloppuna tuplan merkeissä; lauantaina on hieno ilta edessä Monnarilla, kun iskemme Happee Steamersia vastaan kauden toisen derbyn merkeissä, ja sunnuntaina tie vie kauas itään ja Lappeenrantaan, kun matkaamme SaiPan vieraaksi.

Sarjataulukkoa kun vilkaisee, niin ei tarvitse pohtia kuin sitä, ovatko sekä Amppareiden että vihujen viikonlopun panokset suuret vai todella suuret. SaiPa keikkuu viimeisellä pudotuspelipaikalla kuudentena 35 pisteellä, ja tuota sijaa kyttäävät Ampparit puolestaan kuuden pisteen päässä. Happee Steamers taas haluaisi karistaa karsintapeikon niskastaan, sillä joukkue on tällä hetkellä taulukossa karsijan paikalla sijalla 12; tosin "turvassa" sijalla 11 majaileva ÅIF on ainoastaan pisteen päässä. Joten todella isoista pisteistä viikonloppuna kaikki pelaavat!

Paikallisvastustaja Steamersin ensimmäinen kausi Inssi-Divarissa on ollut ailahteleva; komeita voittoja sarjan kärkijoukkueitakin vastaan on tullut, mutta vaakakupin toisessa päässä on kuuden ja seitsemän pelin tappioputket. Toissa viikonlopulta tuli kuitenkin murskaava 13-3 voitto Josbaa vastaan kotona, joten hyvässä liidossa Höyryttelijät lauantaihin iskee. Joukkueen terävimmäksi syömähampaaksi on kauden aikana muodostunut kokeneen joukkueen nuorisoketju Paavo Kankaanpää (17+9) - Julius Tuominen (8+13) - Timi Kotka (22+17); viime ottelussa Josbaa vastaan Kotka iski hurjat 5+2 ja Kankaanpää 2+3. Taustaltakin löytyy tehoja, kun kakkoskentässä tahtipuikkoa heiluttavat Tommi Taimisto (12+6) sekä Eemeli Horttanainen (13+4) ja puolustuksessa isona liiderinä häärii koko kansan tuntema Kasper Tähkä (7+11), joka kuuluu koko sarjatason parhaisiin pallollisiin puolustajiin. Tolppien välissä Miika Aaltokallio on ollut todella isolla vastuulla, ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitoista illasta toiseen 74,05% torjuntaprosentilla.

SaiPa on ollut vuosien saatossa Amppareille todella vaikea vastus, ja syksylläkin SaiPan käännöt olivat ratkaisevassa osassa lappeenrantalaisten hakiessa Palokasta voiton 5-6 lukemin. Viikonloppuun lähtiessä SaiPalla on allaan vakuuttava neljän ottelun voittoputki. Tahtipuikkoa heiluttaa sarjan pistepörssin kärki ja ehkäpä koko sarjan paras pelaaja Aapo Kilpeläinen (31+16=47) ja suuressa roolissa ovat olleet myös Ere Laitimo (13+23), Lassi Junnilainen (23+10), Oskari Möykkynen (11+21) sekä Kilpeläisen kanssa Suomen U19- Maajoukkuetta edustamassa ollut puolustaja Juho Seppälä (11+6). Tolppien välissä suurinta vastuuta on kantanut 11 ottelussa Juha Ahtiainen (76,92%), mutta myös kirittäjät Antti Vanhatalo (6 ottelua, 75,80%) ja nuori Kasper Järvinen (4 ottelua, 71,88%) ovat napsineet palloa varmasti kiinni. SaiPa haluaa pitää kynsin hampain kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta kyttää myös mielellään varmasti ylempiä sijoja; neljäntenä oleva Karhut on ainoastaan kahden pisteen päässä.

Amppareiden osalta iloinen asia on ollut, että joukkueesta löytyy tällä hetkellä kolme viisikkoa, jotka pystyvät maaleja tekemään tasaisella tahdilla. Marius Niemelän johtamatehonyrkki laidoillaan Markus Manninen sekä pistekärki ja niinikään Suomea U19- turnauksessa edustanut Aatu Knuuti on ollut tehokas illasta toiseen, mutta taustalta myös Mitri Tuomalan ja Väinö Pulkkisen kentälliset ovat pystyneet kauden edetessä tuottamaan kovaa tulosta; myös ikinuori Sampo Laukkala on pystynyt ottamaan ratkaisijan viittaa myös tällä sesongilla todella isolla prosentilla.

Lauantaina vietetään Hippoksella myös Ampparipäivää, kun Hipposhallin valtaavat aamusta Amppariliigalaiset ja Monnarin puolelta puolelta päivin askin valtaavat ensin P16- juniorit valtakunnallisen 1-divisioonan pelissä ja sen jälkeen puolestaan Naisten Edustusjoukkue, joka taistelee sarjakakkosta Welhoja vastaan sarja kärkipaikoista - ja samalla myös kevään pudotuspelipaikoista. Illan päänäytöksenä sitten kauden toinen Jyväskylän Derby!

Lauantain otteluisäntänä: Terveystalo

Tervetuloa nauttimaan kauden viimeisestä koko seurayhteisön yhteisestä Ampparipäivästä kanssamme ja antamaan tukesi Amppareille, kun Jyväskylän herruus on pelissä! Sunnuntain jännitysnäytelmän näet puolestaan helposti Salibandy-TV:n kautta.

Steamers SaiPa ennakko

Kuva: Esa Jokinen
Joukkue