M2: Voittoputki jäi 9 ottelun mittaiseksi

02/10/2018 - 13:36

Vitosdivarin pelit jatkuivat tällä kertaa Palokan koulukeskuksella, kun isoon askiin asteltiin lauantaina 10.2 kahden ottelun merkeissä. Raportit päivän peleistä on nakuttanut Janne Heikkinen.

Vesa - Miehet II

Päivä alkoi kohtaamisella Vesaa vastaan, joka oli aiheuttanut amppareille kauden tähän asti ainoan tappion. Edellisessä ottelussa Vesan tiukka puolustus laski läpi vain 4 maalia ja ottelu pysyi tasaisena pitkään, joten jälleen odoteltiin tiukkaa puolustusmuuria ja mietittiin keinoja sen puhkaisemiseksi.

Kuitenkin Palokan isolla kentällä puolustus aukesi hieman aiempaa helpommin, ja jo ensimmäisessä vaihdossa Eero Ryyppö vei ampparit 1-0 johtoon. Jani Saukko ja Kalle Manninen heittivät hönnät heti perään, ja ennenkuin ensimmäinen vitonen oli täynnä oli lukemat jo 3-0. Tämän jälkeen taisi kuitenkin muutama takin nappi poksahtaa auki, kun Vesa paukutti viidennellä minuutilla kaksi maalia, joiden välissä peli ehti edetä vain 7 sekuntia. Näistä ensimmäinen oli todellista urheiluruutukamaa, Vesan kapteeni Santeri Karanta tarjoili rystyllä lättysyötön maalialueen poikki ja Matias Kumpula täräytti pallon suoraan ilmasta sisään.

Toisessa erässä ampparit nöyrtyivät jälleen tekemään duunia ja maaliverkko alkoi pöllytä Vesan päässä komealla tavalla. Erän päätöshetkillä lukemissa 7-3 Mikko Karppinen ui pallon kanssa keskelle vapaaseen vetopaikkaan, mutta vedon sijaan Hiluxmies tarjoilikin varsinaisen kermaleivoksen takatolpille josta Sampsa Huoponen täräytti itselleen päivän ensimmäiset tehopisteet tyhjänä ammottavaan Vesamaaliin.

Kolmas erä alkoi siis lukemista 8-3, ja koska Ampparit pääsivät melko helposti pallon kanssa pyörittämään hyökkäyspeliä, oli ottelun viimeinen erä melkoista kävelyä ja loppuvihellyksen odottelua. Eero Ryyppö viimeisteli hattutemppunsa Hiluxmiehen tarjoilusta heti erän alkajaisiksi, ja Esko Väisänen viritteli puolesta kentästä kanttisaattorannelaukauksensa muutamaan otteeseen, täten loppulukemat kirjattiin 11-3.

Kauden kahdessa aikaisemmassa ottelussa amppareilla oli suuria vaikeuksia Vesan puolustusmuurin ja vastahyökkäyspelin kanssa, ja joukkueessa vähän ihmeteltiinkin kuinka vastustaja oli juuttunut sarjan häntäpäähän napaten pisteitä amppareiden lisäksi vain sarjan jumbojoukkueelta Pommakilta. Tällä kertaa kuitenkin homma hoitui rutiinilla, ja sarjan kolmesta kohtaamisesta kirjataan pisteet amppareille 4-2.

Miehet II - Luppo

Vain tunnin tauon jälkeen vastaan asteli sarjan kärkijoukkueista SC Luppo. Ennen turnausta Luppo oli niin sanotusti hyvissä kyttäysasetelmissa vain kahden pisteen päässä sarjaa johtavista amppareista. Kun aiemmin aamulla katsomosta käsin todettiin Lupon hävinneen KokoelmaJKL:lle, ajateltiin tässä olevan hyvä sauma jättää Luppo nollille ja samalla lisätä hieman hajurakoa haastajiin sarjan kärkipaikalla.

Myös Luppoa vastaan oli pelattu jo kaksi kertaa aiemmin ja molemmilla kerroilla kyseessä oli tiukkoja maalin pelejä. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi pistejakoon lukemin 4-4, toisella kerralla ampparit veivät pidemmän korren lukemin 5-6. Tasainen kamppailu oli siis odotettavissa jälleen.

Ottelun alku oli amppareille vaikea. Tunnin tauon aikana paikat ehtivät kangistua ja Vesa-ottelun viimeisestä erästä oli kävelyvauhti jäänyt päälle. Luppo painoi kovasti päälle ja amppareiden avaukset olivat monesti vain roiskaisuja sinne päin. Amppareiden luukulla Jarno Juntunen sai venyä useaan loistotorjuntaan, ja kuin ihmeen kaupalla erän ainoasta maalista onnistuivat vastaamaan oranssipaidat. Kulmavaparista kahdestaan pallottelemaan jääneet Miika Asikainen ja Jani Saukko syöttelivät keskenään hetken aikaa kunnes Coach Saukko löysi itsensä pallon kanssa maalin kulmilta. Hetken aikaa paikallaan seisottuaan Jani huomasi että Lupon puolustus on hieman nukahtanut eikä kukaan tule päälle. Tämän Jani päätti hyödyntää ottamalla mailan lapaansa pallon ja veivaamalla sen maalin perukoille. Ampparit johtoon 1-0, ja samalla saatiin makseltua hieman kalavelkoja Suomen Cupin kohtaamisesta, jossa Luppo kurmotti amppareita hieman vastaavalla veiviosumalla.

Toinen erä alkoi kuitenkin Amppareilta murheellisesti, kun Lupon pörssikärki Pekka Kumpulainen pääsi niittaamaan tasoituksen kun erää oli pelattu vain 17 sekuntia. Amppareiden peli jatkoi takkuiluaan, ja muutaman loistotorjunnan jälkeen Jarno joutui antautumaan maalillaan toistamiseen, kun Kumpulais Pekka iski toisen pörsän ampparireppuun. Erän loppuhetkillä kuitenkin saatiin vielä tasoituskin leivottua, kun pariminuuttisen vaihdon päätteeksi Sampsa Huoponen iski rystysmashin Luppoverkkoon Jari-Matti Kankaanpään esityöstä.

Kolmannessa erässä Lupon Jari Varjo siirsi amppareiden kannalta hieman epäonnisella maalilla Lupon 3-2 johtoon. Tiukka takaa-ajo alkoi tästä ja O2 sai painetta siirrettyä Lupon päätyyn. Ottelun viimeiset puolitoistaminuutia painettiin päälle ilman maalivahtia, ja noin 60 sekuntia ennen loppua tuomittiin oranssipaidoille lähivapari. Vetopaikkaa etsiessä ihmeteltiin kun muurin kummaltakaan puolelta ei tunnu löytyvän reittiä maalille: pikaisen laskutoimituksen jälkeen huomattin muurissa olevan kuusi pelaajaa, ja lopulta viimeinen minuutti olikin amppareiden painostusta 6-4 ylivoimalla.

Ylivoiman aikana palloa saatiin liikuteltua pariin otteeseen hyville vetopaikoille. Maski maalin edessä oli kova, mutta jotenkin Luppoveskari onnistui torjumaan O2 pelaajien yritykset. Vielä aivan viimeisillä sekunneilla O2 kapteeni Janne Heikkinen pääsi virittämään kanttirannetta hyvältä vetomestalta. Miestä oli maalilla kuin porukkaa KuPS:n pelissä, ja vaikka Esko Väisänen ja koko Lupon vaihtopenkki huusivat täyttä huutoa miehen olevan aivan vapaana poikittaissyötöllä, päätti Kapteeni täräyttää pallon lihamuurin ja viimeisetkin toiveet tasoituksesta murenivat. Loppulukemat Lupolle 3-2.

Ottelun aikana molemmat vaihtopenkit olivat tunteella pelissä mukana, ja vaikka suuta soitettiin puolin ja toisin oli kyseessä kuitenkin peliotteiltaan siisti kamppailu joka pysyi tuomareilla hyvin lapasessa. Ottelun jälkeen kättelyt hoideltiin jo hyvässä hengessä, ja todettiin että tällaisia kamppailuita on pelaajienkin mukava pelata.

Luppoa vastaan pisteet kauden kohtaamisista kirjataan tasan 3-3. Tulevissa kamppailuissa on vielä amppareilla vastassa toinen kärkijoukkue Fiilis kahteen kertaan, joten nousijan ja karsijan paikka ratkeaa todennäköisimmin vasta kevään päätöskierroksilla.