M1: Simo 4, Soittorasia 3 - miehet varmistivat divarikarsintapaikkansa

02/10/2013 - 13:23

Urosampiaiset eivät antaneet lauantaina Monnarilla vierailleelle Soittorasialle mahdollisuuksia voittoon, vaan yli kaksi kuukautta ilman tappiota porskuttanut SR sai poistua Tampereelle 10-3(1-0,4-1,5-2)- tappio niskassaan. Pahiten Rasiaa kuritti pirteän peli-ilmeen löytänyt ketju Simo Saarinen (4+0)-Antti Pöyhönen (2+2)-Anssi Huisman (0+3), joka oli rakentelemassa peräti kuutta maalia. Voitollaan O2 varmisti kevään divarikarsintapaikkansa, kun sillä on vielä kolme ottelua pelaamatta.

Avauserä mentiin melkolailla tasatahtiin kuitenkin niin, että O2 pystyi luomaan paremmat maalintekopaikat. Kivitalon kokoinen SR-maalivahti Janne Kinnunen peitti huolella suurimman osan laukauksista, ja vain neljän maalin iltaa viettänyt Simo "Ooolrait" Saarinen onnistui ohittamaan Kinnusen.

Toisessa erässä O2 sai lisää tehoa ja määrätietoisuutta maalintekoonsa, ja Soittorasia tippui kyydistä. Ensin Saarinen päätti hienon pelinkäännön, ja seuraavana etuyläkulmaa pölläytti Vesa Hytönen. Antti Pöyhönen upotti viivakantin takakulmaan, ja heti perään Saarinen täydensi hattutemppunsa ylivoimalla. Erän lopussa Soittorasia sai viimein kuparisensa rikki, kun Janne Toivanen löi reboundista pallon ohi kuukauden tauon jälkeen loistavan paluun O2-maalille tehneen Jaakko Kaistisen.

Kolmannessa erässä Soittorasia yritti viritellä kirinpoikasta, ja se karvasikin ahnaasti päätylankusta asti. O2 puolusti kuitenkin uhrautuvaisesti ja viisaasti, eikä Soittorasia päässyt uhkaamaan ampiaispaitojen voittoa. Lopussa Saarinen, Hytönen ja Eikka Jauhiainen pääsivät vielä toisessa päässä venyttämään verkkoa Kinnusen selän takana, ja loppulukemat 60 minuutin jälkeen taululla kertoivat sen tärkeimmän: O2 10, Soittorasia 3.

Kaikkiaan ottelu oli hyvin isäntien hansikkaassa alusta asti, eikä toisen erän nykäisyn jälkeen voittajasta ollut epäselvyyttä. Viimeistely tökki alussa, mutta sekin prosentti parani pelin edetessä. Erityisen kuumana kävi nimenomaan Lutakon katekeisari Saarinen, joka kauden mittaan saatuaan enemmän vastuuta on alkanut mättämään potakkaa pussiin oikein urakalla. Maalisuoni on nyt neljän ottelun mittainen, ja näissä otteluissa mm. pankki- ja kiinteistöalan asiantuntija on osunut jo 9 kertaa.

Divarikarsintapaikka ja ensimmäinen välitavoite on nyt saavutettu, mutta työ lohkovoiton eteen jatkuu heti maanantaina. Lohkovoittoon vaaditaan jäljellä olevista kolmesta kamppailusta yksi voitto, ja se on mahdollista ottaa ensi lauantaina Palokassa. Tuolloin ainoan tappion O2:lle tällä kaudella aiheuttanut paikallisvastustaja Nousu isännöi amppareita. Illasta on varmasti tulossa erittäin kiihkeä, ja O2 haluaa ehdottomasti kuitata syksyisen työtapaturman. Lauantai-illan kiuas lämpenee klo 18 alkaen, joten tulkaapahan kannustamaan O2 voittoon vierasareenalla!