M1: Vuoden ensimmäinen kotipeli!

01/10/2020 - 18:48

Miehet edustus

Vieraaksi Palokkaan saadaan kipeästi pisteitä tarvitseva SB Vantaa. Alkuperäinen kuva: Esa jokinen.

Tulevana lauantaina 11.1.2020 päästään nauttimaan Miesten Divarin salibandyviihteestä ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja tällä vuosikymmenellä Jyväskylässä, kun O2-Jyväskylän Amppariparven vieraaksi Palokan koulukeskukselle saapuu SB Vantaa. Peli aloittaa samalla Amppareiden peräti neljän peräkkäisen kotiottelun putken, joten tammi-helmikuussa on jyväskyläläisyleisöllä tarjolla salibandyviihdettä oikein kunnolla!

Molemmille joukkueille sarjapisteet tulisivat todella tarpeeseen, kun Ampparit yrittää sementoida paikkaansa DIvarin pudotuspeleihin oikeuttavassa kärkikahdeksikossa. Tällä hetkellä sarjasijoitus on kotijoukkueella seitsemäs ja pisteitä Amppareilla on 26. Kymmenen pistettä takaamme löytyvä SB Vantaa puolestaan on sarjataulukossa tällä hetkellä karsijan paikalla sijalla 12, joten myös vieraat mielivät varmasti pistepottiaan kasvattaa.

Divarin tilastot

Miehet edustus

Alkuperäiset kuva: Esa Jokinen

 

Lauantain vierailija SB Vantaa nappasi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tällä kaudella Vantaalla voiton runsasmaalisessa kamppailussa lukemin 10-7. Muuten täksi kaudeksi Divariin nousseen vantaalaisryhmän kausi onkin ylä- ja alamäkineen ollut melko vaikea ja joukkue majailee sarjataulukon peräpäässä ennen lauantain ottelua, ja viidestä viimeisestä ottelusta joukkue on onnistunut nappaamaan vain yhden voiton. Myös SB Vantaan maaliero on tällä hetkellä Divarin joukkueista pahiten pakkasen puolella lukemalla -33. Toisaalta vantaalaiset ovat voittaneet kolme edellistä vierasotteluaan, joten varmastikaan helpolla eivät Ampparit tule lauantaina pääsemään. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa peräti tehot 5+2 Amppareiden verkkoon hurjastellut Asko Santero on ollut tällä kaudella todella kovassa vireessä teholukemalla 19+11=30. Hyvää taustatukea ovat tarjonneet myös kokenut Toni Koskela (15+8) sekä Leevi Auranen (11+10) ja LASB:sta kesken kauden joukkueeseen saapunut Jukkapekka Auroila (8+6). Torjuntavastuun joukkueessa ovat jakaneet Niilo Nevalainen (75,59%) ja Aleksi Paakkari (69,46%), jotka ovat molemmat yhdeksässä ottelussa. Vaikka SB Vantaa on ensimmäisellä Divarikaudellaan kärsinytkin hieman nousijajoukkueille tutusta sarjaan totuttelusta, on joukkueessa silti huimasti potentiaalia nousta vielä taistelemaan sarjan playoff- paikoista, jos pistesaldo alkaa vielä karttua. Tosin tavoitteenamme luonnollisesti on, että se ei vielä lauantaina kuitenkaan tapahdu!

Ampparit pelasi viime viikonloppuna kaksi erittäin tiukkaa kamppailua vieraskaukalossa, kun ensin lauantaina FBC Turku kaatui jatkoajalla, mutta sunnuntaina sarjan tämän hetken kovakuntoisin joukkue Karhut oli Porissa vahvempi parin maalin turvin. Sarjasijoitus säilyi sarjan keskikastissa alempien pudotuspelipaikkojen tuntumassa seitsemäntenä, mutta tällä hetkellä yhdeksäntenä majaileva Rangers kyttää ainoastaan pisteen päässä, joten lisäpisteet ovat lauantaina joukkueelle tarpeen. Amppareiden pistekärkenä häärii viime viikonloppuna tehot 3+3 merkkauttanut Iiro Kinnunen kokonaissaldolla 10+20=30. Kovassa vireessä on myös viime viikonloppuna FBC Turkua kurittanut Kasperi Kantonen, joka pelaa tällä hetkellä kaikkien aikojen Divarikauttaan; tällä kaudella syntynyt teholukema 13+7=20 on enää pisteen päässä Kasun toissakauden pisteennätyksestä! Huomiota kannattaa lauantaina kiinnittää pelillisistä asioista etenkin Amppareiden murhaavaan ylivoimapeliin, joka on ollut tällä kaudella todella tehokasta.

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Saavuhan siis lauantaina Palokan koulukeskuksen lehtereille kannustamaan Ampparit vuoden ensimmäiseen kotivoittoon; kotiyleisön tuki on joukkueelle elintärkeä voimavara huipputärkeistä sarjapisteistä taistellessa! Toki jos paikanpäälle Palokkaan pääse, tarjoaa Solidsport jälleen ottelulähetyksen etäfaneille.

Miehet edustus

Jatkuuko jälleen loistavaa kautta pelaavan Iiro Kinnusen pistetehtailu? Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

10.01.2020