M1: Ampparien Iiro Kinnunen on Divarin joulukuun pelaaja!

01/10/2018 - 13:27

Miehet edustus

Ampparien miesten edustusjoukkueen hyökkääjä Iiro Kinnunen on valittu salibandyn miesten Divarin joulukuun pelaajaksi.

”Tottakai tuntuu aika hemmetin hyvältä. Ihan kova juttu tämä on”, Kinnunen iloitsee.

Kinnunen antaa valinnalle arvoa erityisesti siksi, että sen tekivät Divarin päävalmentajat.

”Juuri se tuntuu erityisen hyvältä, että valinnan ovat tehneet valmentajat, eikä tämä ole yksittäisen henkilön valinta. Jos oma nimeni ja naamani ovat jääneet valmentajien muistiin, hieno homma. Kun ne valmentajat vissiin ymmärtävät lajista jotain”, Kinnunen naurahtaa.

Vaikka valinta osui juuri Kinnuseen, 25-vuotias hyökkääjä muisti timojutilamaisesti mainita kiitoksen kuuluvan koko joukkueelle.

”En oikein osaa sanoa, onko tällä sinänsä kovin suurta merkitystä itselleni. Vähän tästä voi saada itseluottamusta. Eniten tämä kertoo siitä, että olemme joukkueena päässeet sille tasolle, jolla meidän kuuluukin pelata. Olemme osoittaneet kuuluvamme tähän sarjaan ja pärjäävämme”, Kinnunen pohtii.

 

Joulukuussa puolet pisteistä

Tosiaan sekä Kinnunen että koko Amppari-miehistö paransivat joulun lähestyessä peliään kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Edarin Äyät ovat keränneet kauden 15 pelistään yhtä monta pistettä. Joulukuun viidessä ottelussa pistetili karttui seitsemällä, kun plakkariin jäi kolme voittoa, yksi rankkaritappio ja yksi tappio varsinaisella peliajalla.

Kinnunen arvelee, että juuri Divarin ”tavoille” oppiminen otti joukkueelta aikansa.

”Joukkueessa ei ole minun lisäkseni kuin pari kaveria, jotka ovat aiemmin pelanneet Divaria. Kantosen Kasperi ja Nybackan Ismo, mutta onkohan muita. Ja ehkä voitot kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä myös vähän hämäsivät. Saattoi tulla pieni hyvänolontunne, vaikkei kahdesta voitosta niin saisi käydä”, Kinnunen arvelee.

”Pikkuhiljaa olemme tajunneet, miten Divarissa pitää pelata ja olemme pystyneet vastaamaan sarjan haasteisiin. Taso on kuitenkin ihan eri kuin kakkosessa”, Kinnunen muistuttaa.

Kinnunen itse nakutteli joulukuussa tehot 3+8=11. Hänen koko kauden saldonsa on 7+14=21.

Kinnusen mukaan on tärkeää, että joukkueen ketjut ovat vihdoin löytäneet muotonsa.

”Joulukuussa pelasimme koko ajan yhdessä Joni Lempisen sekä puolustajaparin Juho Aijasaho–Markus Manninen kanssa. Toisella laidalla oli ensin Kasperi Kantonen ja kolmessa viime pelissä Ilkka Tepponen”, Kinnunen kertoo.

”Kun ketjut ovat vakiintuneet, olemme päässeet sopimaan kuvioita enemmän, ja pelaaminen on ollut helpompaa kuin alkukauden ketjurumbassa”, Kinnunen kertoo.

”Mutta se on ihan luonnollista, että alkukaudesta vähän haettiin koostumuksia. Vähän se toki vaikeutti pelaamista, kun ei löytynyt yhteistä säveltä.”

 

Vahvuudet esiin keväällä

Äyät on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena, niukasti pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Sipoolainen ÅIF on pisteen edellä, Limingan Niittomiehet ja Porin Karhut puolestaan samoissa pisteissä sijoilla 9 ja 10.

Kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleihin yltäminen on Äyien sisäisesti asettama minimitavoite.

”Joukkueessa on nyt sellainen pöhinä, että pleijareihin mennään. Ja ne ovatkin sitten ihan uudet karkelot. Uskon, että meidän vahvuutemme tulevat esiin nimenomaan tiukassa pelitahdissa. Meidän ukot ovat kunnossa, ja liikkuva ja nopea salibandy on meidän vahvuutemme”, Kinnunen linjaa.

Joukkueen pelejä katsoessa tosin tulee ajoittain mieleen, että pitäisikö silloin tällöin rauhoittaa tahtia. Äyät on nimittäin tehnyt enemmän maaleja per peli kuin esimerkiksi sarjan kärkijoukkueet M-Team ja Josba. Vastaavasti omissa on soinut keskimäärin enemmän kuin millään muulla joukkueella.
 

Kertooko tämä eniten teistä, sarjasta vai jostakin muusta?

”Hyvä kysymys. Alkukaudella nimenomaan maalinteko oli meille ongelma, ja sen takia aloimme kiinnittää huomiota asiaan. Näköjään sitten, kun lähdimme koheltamaan hyökkäyspäähän, omissakin on ropissut. Sunnuntain peli Liminkaa vastaan oli tästä hyvä esimerkki. Kyllä seitsemällä tehdyllä maalilla pitäisi peli voittaa”, Kinnunen viittaa maalein 7–9 hävittyyn vieraspeliin.

”Mutta sehän on yleisöystävällistä salibandya! No, vakavammin, kyllä meillä on puolustuspäässä vielä paljon tehtävää, ja siihen on alettukin kiinnittää huomiota. Moni joukkue pelaa puolustuksen kautta ja vähämaalisia pelejä. Siihen meidänkin pitää pystyä vastaamaan nyt, kun maalinteko alkaa olla kunnossa”, Kinnunen miettii.

Seuraavan kerran Äyien yleisöystävällistä ja taatusti surisevaa salibandya pääsee katsomaan lauantaina. Vastustajaksi Monitoimitalolle kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu EräViikingit Akatemia Helsingistä.