M1: SCU ja V&L jäivät rajusti miesten jyrän alle

12/09/2013 - 14:03

Amppariedustus palasi kolmen viikon tauolta tehokkaana, kun sekä janakkalalainen SC Urbans että Nokian sarjanousija V&L joutuivat poimimaan palloja verkosta oikein urakalla. SCU taipui kotonaan 2-12(1-4,1-2,0-6) ja V&L poistui Monnarilta karmea 20-3(4-2,6-0,10-1) –tappio niskassaan. PirPin hävittyä SC PirUlle O2 siirtyi lohkokärkeen.

Perjantaina Janakkalassa SCU ei oikein missään vaiheessa pystynyt haastamaan vieraita, ja pääasiassa junioripelaajista koostunut nippu alistui helpohkosti. Ensimmäisessä erässä O2 karkasi kolmen maalin johtoon, ja tasaisemman toisen erän jälkeen punapaidat karkasivat maisemaan kolmannessa.

Tuomas Pulkkinen ja Henri Pitkänen lätkivät hattutempun, Jari Aromaa ja Juha-Pekka Paalanen naputtelivat 1+2 ja Vesa Hytönen syötti kolme maalia. Olli Oksanen maalilla torjui tarvittavat tilanteet. Tuuloksessa oli paluumatkalla lihapullia ja perunamuussia.

Lauantaina vieraaksi saapui V&L, jolle O2 oli taipunut 5-4 cup-turnauksessa syyskuussa. Kahdella kentällä operoineet vieraat pysyivät kyydissä avauserän, mutta toisessa erässä O2 lisäsi kaasua ja raskasrakenteiset vieraat tippuivat melko odotetusti täysin kyydistä. Päätöserästä ei tarvitse kertoa kenellekään yhtään mitään, lukemat 10-1 kertovat olennaisen. Hienot ja vähemmän hienot maalit seurasivat toisiaan Vauhdin&Lämärin miesten seuratessa lähinnä katseella vieressä.

Seuran kaikkien aikojen pörssikunkku Hytönen ja Maskun mies Simo Saarinen iskivät 3+2, Eetu Eronen passasi 5, Henri Eskelinen lihotti maalisaldoaan neljällä, Eikka Jauhiainen taiteili 1+3 ja Pitkänen raapi kasaan 2+2. Hattutempun iski myös toinen Maskun äijä Jari Aromaa. Maalilla Ville Puro torjui hienosti silloin, kun torjua tarvitsi.

Valmentaja Ilkka Peltonen niputti 32 tehtyä maalia sisältäneen viikonlopun lyhyesti yhteen.

- Viikonloppu jätti hyviä ajatuksia. Alkukaudesta vaivannut tehottomuus alkaa helpottaa, ja nyt on tekemisen meininkiä. Suunta on oikea. Ottelut olivat meille hyvä sauma harjoitella pelitilanteessa juttuja, ja kävihän se hyvästä maalintekotreenistä, Peltonen näki.

Ensi sunnuntaina meininki on täysin toinen, kun Pirkkalan Pirkat tulee kylään kärkiottelun merkeissä. Peltosen mukaan ottelu odotetaan sille kuuluvalla vakavuudella ja arvokkuudella.

- Lähdetään tekemään huolellinen valmistautuminen siihen ja se peli otetaan niin, että se on kauden tärkein ottelu. ”Neljän matsin peli”, niin kuin on tullut ajoittain lipsautettua, Peltonen kertoo.

Toimitus pahoittelee lyhyttä raporttia, mutta kuten lukemat kertovat, näistä peleistä ei ihan hirveästi jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Sunnuntaina 15.12. klo 18.30 homma siis jatkuu Pirkkoja vastaan, tervetuloa!