M1: Kaksijakoinen tuplaviikonloppu

11/09/2016 - 15:52

Ampparit jatkoivat urakointiaan jälleen tuplaviikonlopulla, tällä kertaa toinen peli oli kuitenkin kotoisissa maisemissa. Lauantaina oteltiin Monitoimitalolla Kokkolan Nibacosia vastaan Suomencupin ottelussa ja sunnuntaina bussinnokka käännettiin kohti Iittalan kauhujen taloa, jota isännöi Hämeenlinnan Steelers II. Terveystilanne oli viikonloppuun lähtiessä melko hyvä, kun alkuviikosta tositoimiin palasi myös varakapteeni Ilkka Tepponen. Ilkan ensimmäinen peli tällä kaudella jäi vielä odottamaan itseään. Loppuviikosta myös toinen varakapteeni Sampo Laukkala jäi flunssan kouriin.

Nibacos pelaa 2. divisioonaa Pohjanmaan lohkossa ja on myös useana vuonna ollut mukana divarikarsinnoissa. Ampparit kävivät vierailemassa ennen kauden alkua Kokkolassa ja myös Nibacosia vastaan pelattiin harkkapeli. Ottelun tulos on tosin verkkotoimitukselta unohtunut, mutta amppareiden selkeään voittoon se päättyi.

Monnarille saapunut yleisö sai todistaa erittäin tarkkaa puolustuspeliä, varsinkin vierasjoukkueelta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue otti komennon ja piti palloa. Viiden minuutin jälkeen Mahlbergin salibandyveljesten vanhin, Alvar latoi vastahyökkäyksestä pallon ylähyllylle. Erän toisella puolikkaalla O2 siirtyi jo 2-0 johtoon Niko Kuuselan toimesta, melkoisen sekamelskan jälkeen. Erän ensimmäinen puolustuspään nukahdus amppareille ja Nibacos kuittasi samantien, asialla Tilukset, Tommi ja Tuomas. Erän loppuun ampparit pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, tällä kertaa tuloksetta.

Pirkat pelistä tuttu trendi, surkea toinen erä sai jatkoa myös tässä pelissä. Pari minuuttia pelattu, kun Nibacos ja Jori Heikkilä iski kaksi maalia 24 sekunttiin. Samaisen minuutin sisään amppareille tuomittiin vielä jäähy. Alivoima kuitenkin tapettiin. Hetki tästä ja Lempinen-Hytönen toteutti kulmavaparista patenttiratkaisun, peli jälleen tasan 3. Seuraava synkkä hetki sattui sitten erän puoleen. Tällä kertaa maalejen väliin mahtuu reilu minuutti. Nibacos nyt kahden maalin karkumatkalla. Maalissa pelannut Henri Tikkanen piti huolta, ettei vieraat enempään tehnyt. Tauolle lukemista 3-5.

Viimeiseen erään peluutusta tiivistettiin kahteen ketjuun. Pelin hallinta siirtyi jälleen kotijoukkueelle ja paikkoja alkoi tulla, vedot kuitenkin uupuivat. Pelimiesten kymppiä kerettiin tahkota sekunti ja Lempinen iski päivän toisensa maalinedustalta. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, lukuisista paikoista huolimatta, kun päätä ja palloa hakattiin Nibacos pelaajamuuriin maalinedessä. Lopputulokseksi jäi todella karvaat 4-5 lukemat ja tähän päättyi O2:n tämän vuotinen cup taival. Onnea vielä kerran Nibacokselle. Suuresta pettymyksestä huolimatta katseet käännettiin jo seuraaviin koitoksiin

Kauan ei tosiaan keritty tappiota harmitella, kun jo seuraavana päivänä iskettiin pallo lattiaan Hämeenlinnan lähellä, Kauhujentalonakin tunnetulla Iittala-hallilla Steelersin vieraana. Pieniä ketjuviilauksia valmennukselta, ketjupalaverit bussissa ja alkulämpöjen kautta pelille. Hologrammiksi maalinsuulle asteli vuorostaan Janne Manninen.

Joukkueen ilme oli erittäin hyvällä tasolle ottaen huomioon lähtökohdat ja projekti kasvojen pesu aloitettiin nopeasti, kun kolmannella minuutilla Steelersin kärsiessä pikku kakkosta Vesa Hytönen vei ylivoimalla ampparit johtoon ottelussa. Tätä seurasi lisää herrojen Lempinen ja Selin toimesta, heidän iskiessä maalit mieheen. Erän loppuun vielä Hytönen iski illan toisen ja tauolle lähdettiin taulun näyttäessä 0-4.

Toiseen erään lähdettiin tasan yhdellä tavoitteella. Toisen erän trendi on katkaistava. Maalinteon aloitti tottakai kotijoukkue Steelers. Tämän kuitenkin kuittasi Niko Kuusela(!), joka iski maalin myös edellisessä pelissä ja voi pojat tämä on huhujen mukaan harvinaista herkkua. Pari minuuttia ja tylsääkin tylsempi bugi-Lempinen ohjasi illan toisen. Steelers teki lukuisista paikoistaan vain yhden erän loppuun, muut tilanteet tyrehtyivät maalilla loistaneeseen Janne Manniseen.

Kolmannen erän alkuun Steelers loi muutaman vaarallisen paikan, näistä kuitenkin ampparit selvisivät ja erän puolessa välissä naulan arkkuun löi Mikko Nenonen, jonka kantti puolesta kentästä yllätti hyvin torjuneen kotijoukkueen maalivahdin. Loppu peli oli lähinnä odottelua ja tehotilastojen metsästämistä. O2 onnistui vielä pariin kertaan. Maalintekijoinä tutut Selin ja Lempinen, kun taas kotijoukkue ei enää maalin makuun päässyt oli summerin soidessa taululla lukemat 2-9 ja ampparit palasivat voittokantaan.

Ottelun rytkijäksi valittu, 30 koppia ottanut Janne Manninen, löydettiin viikonlopun jäljiltä paikallisen ruokaravintolan tiskiltä mehulasi kädessään ja supliikkimieheltä irtosi pari sanaa ottelusta: ”Oikein kelpo esitys kaiken kaikkiaan joukkueelta parin tappion jälkeen. Alivoima toimi hienosti. Vastustaja pidettiin poissa vaarallisilta tonteilta, eikä ne päässeet ylivoimalla lähelle maalia.”

Suomen-cupin päätyttyä amppareille tuli seuraava viikonloppu vapaaksi ja mahdollisuus ottaa vapaata hieman salibandystä. Seuraava ottelu pelataan sitten 20.11. Ilveksen saapuessa ampparipesään. Rytkintä sarjapisteistä jatkuu siis reilun viikon päästä.