D1-pojat: Eliittikarsinnan lohkovaiheen kolmas ja viimeinen turnaus pelattiin Tampereella

11/09/2015 - 14:07

O2-Jyväskylän lähtökohdat lohkovaiheen kolmanteen ja viimeiseen turnaukseen olivat loistavat. O2 piti lohkossa toista sijaa hallussaan, edellään vain Nokian KRP. Viimeisissä kahdessa ottelussa vastaan asettuivat juuri KRP ja paikallisvastustaja FBC Dux. Voitto jommasta kummasta ottelusta takaisi Amppareille lohkon kakkossijan ja paikan jatkokarsintaotteluun toisen lohkon kolmanneksi sijoittunutta vastaan.

Nokian KRP stars vs O2JKL 13-1

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui voitosta voittoon taivaltanut Nokian KRP stars. Ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä ja O2 lähtikin haastamaan isokokoista, nopeaa ja taitavaa KRP:tä maltillisella karvauksella ja vastahyökkäyksiin luottaen. Ensimmäisessä erässä taktiikassa onnistuttiin osittain hyvin, jos katsotaan maalilukemien taakse. KRP onnistui laukomaan erässä yhteensä 10 kertaa kun Amppareiden laukauksia irtosi lavasta 9 kertaa. Laukauksien lopputuloksissa oli kuitenkin eroa ja KRP maalasikin kolmesti erän aikana kun Ampparit paukuttivat palloa päätypaneeleihin ja maalivahdin napaan.

Toisessa erässä KRP ratkaisi ottelun ja näytti kuka lohkoa johtaa. KRP latoi erässä viisi maalia kun Ampparit eivät vieläkään saaneet palloa tolppien väliin. Laitoja pitkin vyöryneet liukkaat KRP hyökkääjät näyttivät olevan liikaa Amppareiden puolustustaidolle. Toisenkin erän laukaukset olivat kuitenkin edelleen tasaiset: KRP 8, O2 7.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 8-0. Tekemätön paikka, mutta tavoitteeksi asetettiin yhden maalin tekeminen ja pelin päättyminen alle 12 maalin erolla. Ensimmäisessä tavoitteessa onnistuttiin kun Aaron Kostamo avasi maalihanat Joonas Selänteen syötöstä ajassa 32:10. KRP teki kuitenkin taas viisi maalia erässä, joista viimeinen ajassa 41:12 päätti ottelun 12 maalin eron takia.

O2JKL vs FBC Dux 10-7

Toisena otteluna oli todellinen herkkupala. Ennen ottelua molemmat joukkueet olivat viidessä pisteessä. Ottelun voittajalle oli tiedossa lohkon toinen sija ja häviäjälle neljäs sija, jolla tiputtaisiin jatkokarsinnasta ulos, Mielenkiintoa lisäsi joukkueiden tiivis yhteistyö ja tuleva yhteinen bussimatka pelin jälkeen Jyväskylään. Tämä oli peli, jota ei halunnut hävitä. Ottelun ensimmäinen erä oli melkoista ilotulitusta. Maalikarkelot aloitti Eero Luokkanen (2+0) ajassa 2:11. Dux tuli tasoihin minuuttia myöhemmin Justus Niemen maalilla ja meni hetkeä myöhemmin ohi Ville Takulan karatessa läpiajoon. Patrik Salmensaaren (2+2) ja Aaron Kostamon (2+1) maaleilla O2 siirtyi taas kuskin paikalle. Mutta ei aikaakaan kun Eetu Salminen tasoitti jo ottelun taas. Peli 3-3 ja kellossa vasta 7:32. Molempien joukkueiden vaihtoaitiossa harottiin hiuksia ja mietittiin kuinka puolustusta saataisiin pitävämmäksi - mutta turhaan. Aaron Kostamo vei O2:sen 4-3 johtoon, kunnes Eetu Salminen tasoitti tilit jälleen seuraavassa vaihdossa. Eikä erätauolle siirrytty vielä näissäkään lukemissa. Roope Sihvola (1+1) pisti pallon reppuun kolme minuuttia ennen erän loppua. Eikä siinäkään vielä kaikki. Ensimmäisen erän loppulukemat kirjattiin 5-5, kun Dux maalasi erän viimeisellä peliminuutilla ottelun tasoihin. Maalivahtien painajaiserän torjunnat kirjattiin: O2 0 torjuntaa, Dux 4 torjuntaa.

Erätauko käytettiin puolustusrivien kokoamiseen ja ainakin erän kaksi ensimmäistä minuuttia pelattiin maaleitta. Kolmannella minuutilla kuitenkin verkko jo heilui. Asialla sama kaveri, joka aloitti ensimmäisen erän maalitehtailun - Eero Luokkanen. Ja kuten arvata saattaa, seuraavan kerran palloa haettiin taas O2:sen verkosta. Tilanteessa 6-6 edettiin toisen erän puoliväliin, kunnes Patrik sutaisi pallon toistamiseen paikallisvastustajan verkkoon. Tilanne 7-6. Nämä lukemat myös pysyivät erän loppuun saakka, kun molempien joukkueiden oman pään puolustuspelaaminen alkoi vihdoin tuottaa tulosta. Toisessa erässä O2-Jyväskylän Markus Takaselle torjuntoja laskettiin 4 kappaletta ja Duxin virkaveljelle 2 kappaletta.

Kolmas erä alkoi dramaattisesti kun Duxille vihellettiin rangaistuslaukaus. Markus Takanen oli kuitenkin mies paikallaan ja hoiti tilanteen varmasti. Tilanteesta seuranneesta alivoimasta Ampparit selvisivät myös takaiskuitta, mikä tarkoitti sen kuuluisan momentumin siirtymistä ampparipesän suuntaan. Ja kun se momentum on, niin se on käytettävä. Tämän ymmärsi myös Joonas Selänne (2+0), joka laukoi pallon maaliin vain 8 sekuntia alivoiman päätyttyä. Kun Anssi Halomo (1+1) onnistui vielä kahta minuuttia myöhemmin, alkoivat ensimmäiset toivonkipinät voitosta syttyä. Dux ei ollut kuitenkaan vielä luovuttanut ja se tuli kahden maalin päähän ajassa 41:28 Miro Åkerlundin maalilla. Tästä alkoi kova painostus O2:sen kenttäpäädyssä, mutta uhrautuvalla puolustuspelillä maalinedusta pidettiin siistinä ja Markus Takanen hoiti loput. Duxin pelatessa ilman maalivahtia, Joonas Selänne laukoi pallon kohti tyhjää maalia, jonka Dux-pelaaja pysäytti korkealla mailalla. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Joonas sijoitti verkon perukoille vuoren varmasti backhand-forehand -harhautuksella. Voitto kotiin lukemin 10-7 ja iloinen kotimatka kiikarissa.

Voitto Duxista tiesi O2:selle lohkon toista sijaa. Jatkokarsintaottelussa 15.11. O2 saa vastaan Kangasalan Urheilijat 68, joka sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi. Ottelun voittaja pääsee ylialueelliseen Eliittisarjaan, jossa pelaa Sisä-Suomen alueen 4 parasta joukkuetta ja Länsi-Suomen alueen 4 parasta joukkuetta.