M1: Kuusi tärkeää jatkosopimusta!

04/09/2019 - 15:28

Miehet edustus

O2-Jyväskylän seuraväki kokoontui lauantaina linjaamaan seuran strategiaa ja tavoitteita seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi. Viisaiden päiden yhteen iskemisen lopputulemana tavoitteiksi kirjattiin miesten ja naisten edustusjoukkueiden osalta paikka Salibandyliigassa vuoteen 2022 mennessä.

Tavoite on kova, mutta looginen. O2:n naiset nousivat vuoden divarivisiitin jälkeen ensi kaudeksi Liiga B:hen, ja jatkossa tähtäin on Liiga A:ssa. Miehet puolestaan sijoittuivat toisella divarikaudellaan runkosarjassa kuudenneksi ja selviytyivät pudotuspeleihin.

Vanhimpien juniorien osalta tavoitteeksi kirjattiin niin A-poikien kuin A-tyttöjen SM-sarjapaikka kolmen vuoden kuluessa.

Heti alkuviikolla miesten edustusjoukkue pääsi myös kertomaan merkittäviä sopimusuutisia. Nimensä sopimuspapereihin rustasivat hyökääjistä joukkueen monivuotinen kapteeni Joni Lempinen (28), toissakaudella Divarin K-Rauta-pelaajaksi valittu Iiro Kinnunen (26) ja Iiro Pieviläinen (23), puolustaja Vesa Sivula (24) sekä viime kauden molemmat maalivahdit eli Henri Tikkanen (26) ja Tommi Kauppinen (21).

Miesten edustuksen päävalmentaja Joonas Kaasalainen näki, että viikonloppuna linjatuilla tavoitteilla oli suuri merkitys nyt tehtyjen sopimusten aikaansaamisessa.

Se oli taas yksi askel eteenpäin, joka tuo tavoitteellisuutta tekemiseen. Nyt on seuran ja joukkueen selkeä yhteinen tavoite, jota kohti lähdetään tekemään töitä, Kaasalainen sanoi.

Miehillä on nyt ensi kaudeksi 10 sopimusta: kaksi maalivahtia, kolme puolustajaa ja viisi hyökkääjää.

Sopimustilanne näyttää ihan hyvältä. On tärkeää, että saimme viime kauden ykkösketjun laitahyökkääjät Lempisen ja Kinnusen jatkamaan. Heidän ympärilleen on hyvä rakentaa.

Lempinen on ollut pitkään joukkueen kantavia voimia. Hän on äärettömän hyvä kapteeni, joka ajattelee asioita monelta kantilta. Hän on fiksu kaveri, joka näyttää esimerkkiä treeneissä ja kaukalon ulkopuolella, ja on aina talkoissa mukana, Kaasalainen kehaisi.

Kinnunen, 26, taas tuo vauhtia kaukaloon.

Hän on varmaan koko Divarin top 5 -pelaajia. Hän pystyy jopa yksin tekemään tulosta. Iiron suunnanmuutokset ja pari ensimmäistä askelta ovat todella nopeat, ja hän pystyy tekemään asioita pallon kanssa kovassa vauhdissa, Kaasalainen sanoi.

Pieviläisen Iiro taas on sarjan nopeimpia pelaajia. Kova sähikäinen, joka pystyy haastamaan laidalta kenet vaan ja tekemään maaleja. Tärkeä ratkaisupelaaja, Kaasalainen luonnehti.

Sivula tuo tärkeää pallollista osaamista alakertaan.

Hän oli viime kaudella yksi joukkueen tärkeimmistä avauspelin moottoreista. Erittäin hyvä pallollinen puolustaja, jollaisia tarvitaan aina.

Myös ensi kauden maalivahtitilanne vaikuttaa hyvältä.

Meillä oli viime kaudella niin tasainen pari, ettei ollut mitään väliä, kumman heitti maaliin. ”Rautsi” (maalivahtivalmentaja Pasi Rautio) pyöritti palettia niin, että muiden koutsien ei tarvinnut stressata maalivahdeista. Kumpikin torjui hyvällä prosentilla ja voitti meille paljon pelejä, Kaasalainen kertoi.

Myös Rautio allekirjoitti tiistaina jatkosopimuksen maalivahtivalmentajan pestistä.

Kannen alkuperäiset kuvat: Esa Jokinen