M1: Sopimusuutisia!

03/09/2023 - 10:03

Ampparit kiinnitti tällä viikolla ensi kauden rosteriinsa kaksi uutta tulevaisuuden nimeä sekä solmi viisi jatkosopimusta

Inssi-Divarin runkosarja kauden 2022-2023 osalta päättyy tulevana lauantaina, mutta Ampparit on kääntänyt katseensa jo tiiviisti myös tulevaan kauteen ja tuleviin vuosiin. Tällä viikolla ensi kauden sopimuspelaajien joukkio kasvoi peräti seitsemällä uudella nimellä, kun nimensä jatkosopimuspaperiin rustasivat maalivahti Akseli Venäläinen sekä kenttäpelaajat Aatu Jumisko, Kasperi Mansikkamäki, Riku Kulmala ja Mitri Tuomala. Lisäksi joukkue kiinnitti kahden vuoden sopimuksilla kaksi uutta junioritalenttia, kun seuran lahjakkaasta P19- ikäluokasta nimensä Edarisopimuksiin kirjoittivat Valtteri Raulo sekä Aaro Kokko!

Akseli Venäläinen nousi täksi kaudeksi Edarin rinkiin pelattuaan edellisellä kaudella P18- joukkueessa. 2004- syntynyt torjuja pääsi pelaamaan kauden aikana neljässä ottelussa torjuntaprosentilla 71,93%, ja etenkin debyyttiottelu lokakuussa Karhuja vastaan osoitti, että kirkas tulevaisuus on vielä edessä. Loppukausi meni piloille loukkaantumisen takia, mutta ensi kaudella on tarjolla varmasti entistäkin suurempaa ruutua Amppareiden tolppien välissä!

Aatu Jumisko liittyi Amppareiden väreihin täksi kaudeksi pieksämäkeläisen 2-divisioonaa pelanneen PiSaBa:n riveistä, josta jyväskyläläisen salibandykansan tietoisuuteen ovat ponnistaneet myös mm. Joni Lempinen sekä Iiro Pieviläinen. 22-vuotias hyökkääjä on esittänyt raikkaita ja työteliäitä otteita heti ensimmäisellä pääsarjakaudellaan ja pörssit ovat karttuneet 23 ottelussa lukemalla 4+0=4. Kehityskaaren odotetaan jatkuvan "Jumilla" erittäin positiivisena ja ensi kaudella on lupa odottaa entistää väkevämpää roolia Amppareiden hyökkäyksessä.

Kasperi Mansikkamäki nousi edustukseen jo viime kaudella, saavuttuaan Amppareihin silloin Pirkanmaalta. Ensin pelipaikka löytyi miesten 2-joukkueesta 3-divisioonasta, sitten Akatemiasta Suomisarjassa ja loppukaudesta siis Edarista. 25-vuotiaan puolustajan tämä kausi oli loukkaantumisten värittämä ja pelejä kertyi tilille vain 10, mutta pelatessaan oli huipputärkeä osa Amppareiden alakertaa; kauden pörssit näyttivät lukemaa 2+1=3. Kapia kannattaa myös seurata ensi kaudella tarkalla silmällä Amppareiden pakistossa!

Riku Kulmala on 26-vuoden iästään huolimatta jo todella pitkän linjan Ampparikonkari, käytyään läpi seuran junioriputkea ja pelattuaan useamman kauden Akatemiassa, toimien samalla Akatemian kapteenina. Täksi kaudeksi vaihtui pelipaikka sentteristä puolustajaksi ja komeasti on sujunut myös alakerrassa luutiminen ja etenkin kevättä kohti otteet alkoivat olla jo todella kovia; lupaa siis hyvää tulevalle kaudelle! 18 otteluun kauden pörssilukema näyttää saldoa 0+2=2.

Mitri Tuomala on eittämättä Amppareiden tärkeimpiä kiinnityksiä tulevalle kaudelle. Nyt tulee täyteen kolmas kausi Amppareissa ja myös miesten pääsarjoissa, ja joka kausi on 23- hyökkääjä pystynyt peliään viemään eteenpäin ja murtautumaan kohti sarjan hyökkääjäeliittiä ja olemaan joukkueelle huippuvaarallinen ase etenkin maalintekotaitojen osalta. Tämä kausi on ollut sentterin paikkaa pääosin pelaavalta Mitriltä tehokkain tähän mennessä; 25 otteluun on syntynyt tehot 21+12=33 ja koko Divariuran tilasto näyttää 78 peliin lukemaa 49+26=75. Ja muistetaan, että tällä nuorella miehellä on vielä vähintään 10 vuotta parasta sählyikää jäljellä!

Jatkosopimuksia

Kuvat: Esa Jokinen & Kari Saha / urheilusuomi.com

Uusina niminä ensi kaudella sopimuspelaajien joukkoon nousevat tällä kaudella Inssi-Divaridebyyttinsäkin tehneet Valtteri Raulo ja Aaro Kokko. Molemmat ovat edustaneet tällä kaudella seuran erittäin lahjakasta P19- ikäluokkaa, ja ovatkin olleet joukkueen kantavia voimia P19 SM-Sarjassa. Molemmat debytoivat Edarissa tällä kaudella joulukuussa Steelers- ottelussa, jossa Valtteri pääsi myös syöttöpisteen muodossa avaamaan pistetilinsä aikuisten pääsarjoissa.

Valtteri Raulo (s.2005) on Amppareiden oma kasvatti ja kuulunut ikäluokkansa kärkipelaajiin sekä seurassa että alueellisesti. Tällä kaudella P19- joukkueessa kapteenistoon kuuluva Raulo iski P19 SM-Sarjassa 22 tehot 13+7=20. Lisäksi tilille kertyi kolme ottelua Akatemian riveissä Suomisarjassa, joissa syntyi kaksi maalia. Sentterin paikkaa pelaavan Raulon vahvuuksiin kuuluvat vahva kahden suunnan pelaaminen sekä pallollisesti erittäin laadukas pelin rytmittäminen.

Aaro Kokko (s.2007) kuuluu oman ikäluokkansa huippulupauksiin sekä Amppareissa että valtakunnallisesti; ikäluokkansa viimeisimmässä Maajoukkuetie- tapahtumassa Eerikkilässä tuli valinta tapahtuman All Stars- kentälliseen. Amppareiden kasvatti on pelannut käytännössä koko uransa ajan ikäistään vanhempien joukkueessa. Viime kauteen asti Kokko pelasi vielä 2006- syntyneiden joukkueessa, mutta täksi kaudeksi hän nousi kaksi vuotta "alaikäisenä" P19- joukkueeseen, ja siellä hän onkin ollut joukkueen tärkeimpiä pelaajia koko kauden. P19 SM-Sarjassa syntyi 22 otteluun todella kovat pörssit 18+21=39, joilla hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja tällä kaudella. Vastuuta kertyi myös Akatemiassa Suomisarjan puolella ja sielläkin jälki oli kovaa; 9 otteluun pörssit näyttivät lukemaa 8+2=10. Laitahyökkääjän paikkaa pelaavan Kokon suurimpia vahvuuksia ovat 1vs1- pelaaminen sekä muutenkin pallollinen pelaaminen kentän eri osa-alueilla.

Raulon ja Kokon sopimusten myötä vuoden sisään seuran junioripolulta on noussut Edustuksen sopimuspelaajiksi nyt yhteensä seitsemän P19- joukkueen pelaajaa (Saikkonen, Niemelä, M Knuuti, A Knuuti, Venäläinen, Raulo, Kokko), joten tulevaisuus näyttää erittäin kirkkaalta!

Näiden sopimusten myötä Amppareilla on tulevalle kaudelle nyt kasassa sopimukset yhden maalivahdin sekä 12 kenttäpelaajan kanssa:

Maalivahdit: Akseli Venäläinen

Kenttäpelaajat: Elmo Lavonen, Arttu Saikkonen, Marius Niemelä, Matias Knuuti, Aatu Knuuti, Topias Kangas, Aatu Jumisko, Kasperi Mansikkamäki, Riku Kulmala, Mitri Tuomala, Valtteri Raulo, Aaro Kokko

Valtteri Raulo & Aaro Kokko

Joukkue