M1: Miehille vierasvoitto kotihallissa

01/09/2014 - 22:07

Miesten kalenterivuoden 2014 toinen kamppailu käytiin keskiviikkoiltana Monnarilla, jossa jumbojoukkue, paikalliskilpailija FBC Dux isännöi Amppareita. Peli alkoi O2:n osalta räväkästi, ja alun nykäisy riitti lopulta voittoon lukemin 4-7(0-4,1-0,3-3).

Lähtökohta otteluun oli selvä, ja Amppareille haasteellinen: arki-ilta ja vastassa ennakolta heikompi sarjajumbo, jolla ei ole pelissä kuin voitettavaa. Alku oli kuitenkin täydellinen, kun Vesa Hytönen napautti pallon maaliin heti alkuvihellyksestä ajassa 0.04. Se lienee uusi seuran ennätys. Lisää seurasi Mikael Vähäsarjan, Joni Lempisen ja Juha-Pekka Paalasen osumilla, ja 12 minuutin kohdalla O2 johti jo 0-4. Tämä oli myös avauserän tulos, sillä maalilla heilunut Ville Puro koppasi Duxin Ville Selinin rankkarin eleettömästi kädellään.

Toinen erä oli yksi kauden heikoimmista niin tuloksellisesti kuin pelitasoltaankin. Kaksinkamppailut hävittiin, palloa kuskailtiin eikä mistään oikein syntynyt mitään. Dux avasi maalihanansa Ville Sepposen maalilla, ja se voittikin erän tuolla maalilla 1-0. Sepposella oli paikka iskeä toinen rankkarista, mutta 20 kertaa ottelussa torjunut Puro torjui tämänkin yrityksen.

Päätöserässä joukkueen sisäinen maalitykki Henri Eskelinen sekä Lempinen lihottivat johtoa, mutta tuon jälkeen Dux osui kahdesti Amppareiden lepsuiltua turhaan tilanteissa. Lempisen toiseen maaliin syötön tarjoili Ilkka Tepponen, joka pelasi vihdoin ja viimein kauden avausottelunsa. Pelaamattomuus näkyi luonnollisesti vielä syöttötaiturin otteissa, mutta väläytyksiä pelisilmästä nähtiin ja miehen pelikunto varmasti paranee kevään mittaan. Parhaana palkittu Kaale Nieminen vippasi lopussa tyhjiin ja kun vielä isäntäjoukkue osui päätössekunnilla, saatiin taululle Amppareiden voittolukemat 4-7.

Peli ei missään nimessä noussut suurten klassikoiden joukkoon, ja virheitä syntyi kentän jokaisella osa-alueella. On kuitenkin muistettava, että lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset ja alun helpohkosti syntynyt johto lisäsi mielikuvaa jälleen yhdestä lällyttelyiltapuhteesta. Fakta on se, että kahta pistettä enempää ei näistä otteluista saa, ja pisteisiin on täten oltava erittäin tyytyväinen.

Avausottelunsa pelannut Tepponen (kuvassa alh.) oli iloinen päästyään vihdoin kaukaloon.

- Mukavaa oli palata. Hetkeen en ollut koskenut palloon ja mailaan, mutta hauskaa oli. Alun jälkeen tuli surffailuvaihe, mutta kolmannessa herättiin naulaamaan ottelu loppuun asti. Kaksi pistettä ja matka jatkuu, Tepponen tuumi.

Valmentajakaima Peltonen piti ottelun alkua ehkä liiankin helppona.

- Ensimmäiset 13 minuuttia oli hyvää tekemistä, mutta sen jälkeen ajatukset lähtivät laukalle ja aloimme oikomaan ja tinkimään omasta pelaamisesta. Vastustajalle nostan hattua siitä, että he oppivat pelin kuluessa lukemaan meidän juttuja. Vaikka pari erää pelaamisemme olikin vähän kaoottista, niin ei meillä kyllä mitään hätää missään vaiheessa ollut, Peltonen muistutti.

Vuosi on alkanut odotetusti kahdella voitolla, mutta ensi viikolla miehiä testataan jo eri tavalla.

- Näihin kahteen ”vieraspeliin” ei pisteitä saanutkaan menettää. Ensi viikon lauantaina FoSu saapuu Monnarille, ja se on meille tärkeä peli. Ihan erilainen mittari kuin nämä nyt pelatut kaksi ottelua, ja silloin 60 minuutin suorituksen täytyy olla kunnossa, Peltonen tähyili tulevaa.

Voiton myötä O2 nousi 24 pisteeseen, ja johto on nyt neljä pistettä. Pirkat on pelannut yhden ottelun vähemmän, ja se pelaa tasoittavan ottelunsa lauantaina Nousun vieraana Palokassa. FBC Dux jatkaa taisteluaan sarjapaikasta kahdessa pisteessä.

Seuraava kotiottelu siis ensi viikon lauantaina 18.1. klo 18.30 Monnarilla, kun viime kaudella Divaria pelannut Forssan Suupparit saapuu Monnarille. Tervetuloa!