N3: Pettymyksestä pisteille

12/08/2019 - 16:08

Naiset 3

Vuoden viimeinen turnaus järjestettiin Tampereen AutoCenter Areenalla. Matkaan saimme hyvän, liki kolmen ketjun rosterin.

O2JKL - Rientola

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Rientolan nuori joukkue, jonka kanssa pelasimme kauden alussa 4-4 tasapelin. Otteluun lähdettiin varmoin mielin, mutta jostain syystä meillä ei oikein toiminut viisikkohyökkäys, eikä viisikkopuolustuskaan. Rientola hyödynsi merkkausvirheemme mallikkaasti ja väänsi 1vs1 -tilanteet edukseen.

Välillä hyökkäyksiä saatiin luotua, mutta vedot päätyivät kerta toisensa jälkeen joko seinille tai maalivahdin kouraan. Tilastointien mukaan Rientolan maalivahdille kirjaantui 18 torjuntaa ja meille 12, joten ilman duunia ei vastustajan maalivahtikaan onneksi päässyt.

Ensimmäisen erän jälkeen tulos oli vastustajan eduksi 0-2. Toisen jälkeen 0-3. Toisessa erässä kohtaloksemme koitui alivoima, joka kestettiin hienosti. Tätä lukuunottamatta tuomarilinja oli hyvin salliva ja rikkeitä vihellettiin pois vain harvakseltaan.

Viimeisessä erässä boostia yritettiin ladata ja painotettiin hyökkäämistä. Vastustaja kuittasi itsensä vielä 0-5 johtoon ajassa 37:18, joten pistehaaveet alkoivat jo näyttämään ylivoimaisilta. Tahdolla silti väännettiin ja viimein siitä koitui toivottu lopputulos. #18 Sini Kärkkäisen onnistuneen karvauksen ansiosta palloon kiinni pääsi #11 Emmi Laukkarinen, joka tälläsi maalin edestä verkkoihin. Rientola osoitti kuitenkin tällä kertaa paremmuutensa ja vei ottelun lukemin 1-5.

Valmentaja oli tyytymätön pelaajien tekemiseen ja painotti pukuhuoneessa merkkausta, 1vs1 -tilanteita, sekä fyysistä preesenssiä.

Valo - O2JKL

Toiseen peliin kaukaloon asteli aivan erilainen O2 kuin päivän ensimmäisessä ottelussa. Vastassa oli tuttu Jyväskylän Valo, joka oli vienyt meiltä pisteet aiemmasta kohtaamisesta.

Heti ensimmäisessä aloituksessa vastustajalle tehtiin selväksi, että nyt pelataan tosissaan. Kolmannen ketjun hypätessä kaukaloon ei mennyt kauaakaan, kun Valon verkot heiluivat. #90 Henna Pernu "zippasi" keskialueella pallon nousevalle puolustaja #8 Johanna Kumpulalle, joka viimeisteli osuman.

Hetkeä myöhemmin kovaa vääntänyt #11 Emmi Laukkarinen pääsi rankaisemaan vastustajan virheestä ja lisäsi johtoa kahteen nollaan. Vain 20 sekuntia myöhemmin vastustajan työ palkittiin ja he pääsivät kaventamaan lukemat 1-2.

Toinen erä oli tasaväkinen. Tempomme pysyi hyvänä, mutta vastustajan peli muuttui myös aktiivisemmaksi. Torjunnat jakautuivat melko tasaisesti ja palloista väännettiin tosissaan kilpaa. Erä jäi maalittomaksi.

Kolmannen erän alussa haparoimme hieman, mutta vastustaja ei onneksemme saanut käännettyä tätä edukseen. Peliin päästiin takaisin kiinni viimeistään siinä kohtaa, kun puolustaja #13 Erika Kamsula pääsi lataamaan laitaa pitkin kovan syötön, jonka #15 Essi Pirttivaara viimeisteli kauniisti.

Hetkeä myöhemmin vastustajan maalin edustalla pallosta vastustajien kanssa taistelivat #50 Saara Makkonen ja #15 Essi Pirttivaara, Saaran viimeisimpänä sivaltaessa pelivälineen verkkoihin. Lopussa vastustaja pääsi välillä uhkaamaan, mutta viisikkopuolustus toimi ja maalivahti #12 Eeva Hänninen nappasi jäljelle jääneet. Näin pelistä saatiin vietyä varmoin ottein pisteet kotiin, lukemin 1-4.

Päivästä jäi jälkikäteen hyvä fiilis ja Sarjataulukon 3. sija on asettamiamme tavoitteita parempi. Siispä onnistunut kauden alkupuolisko! Erityiskiitos tämän päivän taustatiimille eli Marjutille ja Tiialle!