M1: Suomen Cupissa tie aukeni 4. kierrokselle, mutta sarjapelissä tuli tukkaan

10/08/2015 - 13:51

Lauantaina Monnarilla O2 kohtasi liigassakin vierailleen Ilveksen. Etukäteen pallollisesti vahvaksi ja peliä taitavasti rytmittäväksi joukkueeksi tiedetty Ilves perusti pelinsä taitaviin yksilöihinsä.

Ensimmäisessä erässä O2 oli selvästi niskan päällä Ilveksen unohdettua jalkansa bussiin. Passiivisesti karvanneen Ilveksen pakka saatiin puhkottua hyvin ja aukot löydettiin myös puolustuksesta. Maalipaikkoja saatiin luotua runsaasti, mutta viimeinen terävyys viimeistelystä kuitenkin puuttui. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa "vain" 3-1 Markus Mannisen maalatessa kahdesti ja Pieksämäen piisamin Joni Lempisen kertaalleen.

Toisessa erässä peli tasoittui ja Ilves sai enemmän otetta pelistä vaikkakin joutui istumaan kolme kaksiminuuttista. O2 rokotti kahdesti ylivoimalla, mutta Ilves käytti omat paikkansa hyödykseen ja tuli 4 minuuttia ennen summeria maalin päähän.

Kolmas erä oli erittäin tasaista vääntöä Ilveksen saadessa muutaman hyvän maalintekopaikan. Amppareiden maalilla loistavan pelin pelannut ja monta "MIKÄtorjuntaa" ottanut Sami Heikkinen kuitenkin nollasi yritykset näytöstyyliin. Erän lopulla kokenut kehäkettu Nyman pääsi rokottamaan riparista pelin tasoihin O2 puolustuksen tyylipuhtaasta puolinelsonista huolimatta.

Läpi kauden O2:sta vaivanneet perisynnit eli tehottomuus maalipaikoissa sekä jäähyily kostautuivat tällä kertaa karuimmalla mahdollisella tavalla, kun Monnarin parketti teki tepposet kotijoukkueelle. Pallo menettettiin keskialueella alivoimalla ja Kooveesta täksi kaudeksi tupsukorviin siirtynyt Jaakko Tiira tinttasi pallon alalaaseriin köllimään uunilohen välittömään läheisyyteen. Pisteet matkasivat siis tällä kertaa Tampereelle ja nuori ampparilauma maksoi tärkeitä oppirahoja loppukautta ajatellen. Maksoivatpa jotkut myös sakkorahoja mutta se onkin toinen tarina...

Seuraava kotiottelu ensi lauantaina jolloin vastassa Tottijärven Vauhti&Läikkäri

Sunnuntaina Palokan urheilupyhätössä jatkettiin Suomen Cupin jatkajien selvittelyä ja vastuskin oli jo entuudestaan tuttu Panthers Riihimäeltä. Pelin henki oli karu kuin Putouksen Sketsihahmokilpailu eli voitolla jatkoon ja häviöllä lauluun. Sarja-avauksessa O2 oli maalin verran parempi ja tasaista vääntöä oli odotettavissa.

Ensimmäinen erä alkoi räväkästi ampparikomennossa kun jo parin minuutin pelin jälkeen kun Karttunen purjehti kentän poikki kantille ja lasetteli pallon takuuvarmasti tolpan kautta sisään. Henri Eskelinen lisäsi johdon Kuuselan syötöstä kahteen nollaan ja näissä numeroissa mentiin erätauolle. Harvinaista kyllä yhtään jäähyä ei ensimmäisessä erässä nähty.

Toisen erän puolessa välissä muuttuikin ääni pillissä tutumpaan suuntaan ja kolmen minutin sisään annettiin kotijoukkueelle kolme jäähyä. Panthers kavensikin näistä viimeisen aikana 4-1 mutta erän lopulla Pieksämäen pingviini Joni Lempinen vahvisti johtoa iskemällä vastaavasti ylivoimalla viiteen yhteen.

Kolmannen erän alussa Panthers sai pelin juonesta kiinni ja iski hieman onnekkaasti kaksi maalia kaventaen pelin 5-3. Tasaisen puurtamisen amppareiden osalta päätti Huuskon näyttävä kantalaukaus ylivoimalla ja vain hetkeä myöhemmin Panthers antoi toimitsijoille tekemistä juoksuttamalla kassariaan maalille ja pois. Maalivahdin ollessa pois oli myös O2:sen maalinteko-ongelmat tiessään. Ylivoimalla tyhjään maaliin osui Tuomas Pulkkinen ja hetkeä myöhemmin kahden punaisen väliin ja yhden alle pallon laittoi kukapa muukaan kuin Pieksämäen puhveli Joni Lempinen.

O2 jatkaa siis Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle jossa vastaan asettuu PSS. Pelipäivä ilmoitetaan kun isot herrat sen ehtivät keksimään