M1: Miehet jyräsivät päätöserässä Urhon yli

10/08/2013 - 13:51

Miesten edustusjoukkueen kotipelit käynnistyivät tämän kauden osalta voitokkaasti, kun Urho taipui Monnarilla päätöserän rynnistyksen myötä lopulta lukemin 8-3(0-1,1-1,7-1). Voiton avain oli loppua kohti kehittynyt hyökkäyspelaaminen sekä laajan materiaalin pyörittäminen.

Ottelun alussa Ampparit tuntui olevan aikalailla unessa, eikä omaa peliä uskallettu lähteä pyörittämään sovitulla tavalla. Laidoilla ja mukavuusalueilla pyöriminen johti siihen, että Urho pääsi omassa päässään aivan liian helpolla. Urho iski avausmaalin, kun Happeen liiga-apu Eero Vepsäläinen toimitti pallon ohi O2-maali tällä kertaa vartioineen Olli Oksasen.

Toisessa erässä käsijarru oli edelleen päällä, ja Urho siirtyi paluupallosta jo kahden maalin johtoon. Erän puolivälissä isäntien valmennus kaivoi penkiltä neljännen hyökkäyskolmikon Laukkala-Pitkänen-Pulkkinen mukaan peliin, ja peli alkoi heti piristymään. Anssi Huismanin kavennusmaalin myötä toiselle tauolle siirryttiin Urhon yhden maalin johdossa.

O2 siirtyi kolmannessa erässä jo maalin johtoon 3-2 Huismanin ja Tuomas Pulkkisen maaleilla, mutta Urho onnistui tämän vielä kuittaamaan. Vajaan viiden minuutin tehohetki koitui Urhon kohtaloksi tällä kertaa, kun Eino Jauhiaisen (kuvassa) kahdella ja Jaakko Perälän yhdellä maalilla O2 karkasi voittoon. Loppulukemat olivat lopulta 8-3, kun Jauhiainen täydensi hattunsa ja Mikael Vähäsarja iski ensimmäisen maalinsa O2-paidassa.

Valmentaja Ilkka Peltonen näki ottelun olleen nousujohteinen, kuten ensimmäinen ottelu Pirkkalassakin.

- Alussa taisi olla hieman hermostuneisuutta ilmassa, kun oli ensimmäinen kotiottelu.  Asioita tehtiin hiukan helpomman ja turvallisemman kaavan kautta, ja se taas näkyi kentällä pienenä passivoitumisena, Peltonen totesi.

Neljän kentän peluuttaminen on todella harvoin nähty ratkaisu salibandyssa, mutta tällä kertaa siihen oli Peltosen mukaan selkeät perusteet.

- Aloittavista kolmesta kentällisestä mikään ei pelannut järin huonosti, mutta eivät kyllä juuri mitään saaneet aikaankaan. Normaalisti tuollaisessa tilanteessa tiivistettäisiin kahteen kentälliseen, mutta nyt halusimme vain saada lisää ratkaisuvoimaa kentälle. Vaihdosta tullut kolmikko toi hyökkäyspeliin yksinkertaisempia ja huolellisempia ratkaisuja, ja se tarttui muihinkin.

Kahden ottelun saldo on kolme pistettä, ja sillä irtoaa sarjassa jaettu kakkospaikka FoSun jälkeen. Laajan materiaalin pyörittäminen aiheuttaa muutoksia kokoonpanossa jatkossakin.

- Viisikot elävät sosiaalisessa palloilukulttuurissa, mutta pikkuhiljaa pelimme menee siihen suuntaan, mihin haluammekin sen menevän. Aktiivinen pelaaminen ja pallokontrolli on se meidän juttu, Peltonen päätti.

Paikallisottelut jatkuvat ensi maanantaina Monnarilla, kun FBC Dux asettuu Amppareita vastaan klo 18.45 alkavassa ottelussa. Tervetuloa kannustamaan miesten voittoputkelle alkua!