M1: Legendojen johdolla cupin 4. kierrokselle

10/08/2012 - 11:01

Ampparipaidat jatkavat viime kauden tapaan Suomen Cupin 4. kierrokselle, kun pienten alkukangertelujen jälkeen Huittisten paikallinen SBS Rupu kaatui 3-8(2-2,1-3,0-3). Voiton takeina toimivat upeasti maalillaan heilunut Jaakko Kaistinen, sekä urallaan yhteensä jo huikeat yli 450 pistettä O2:n nimiin nakutelleet legendat Hytönen-Hakanen-Huisman.

Ottelun alku povasi vierailijoille hankalaa iltapuhdetta, sillä pienen ja tunnelmallisen kotihallinsa Huhkolinnan metkut paremmin tuntenut isäntäjoukkue löi pitkää palloa kohti vierailijoiden maalia, ja paineisti puolustajia karvaamalla ahnaasti melko ylhäältä asti. Rupu menikin ansaitusti johtoon, kun noin 50 kertaa ottelussa laukonut kapteeni Timo Koskinen sipaisi vastustamattomasti kuulan alakulmaan. O2 sai pikkuhiljaa juonesta kiinni, ja Esko Väisänen antoi kanuunansa laulaa tasoitukseen oikeuttanutta säveltä ylivoimalla ajassa 11.01. Rupu siirtyi uudelleen johtoon Petri Sopan onnistuttua hyödyntämään kyseenalaisesti tuomittu rangaistuslaukaus, mutta pitkästä aikaa yhteen liitetty kolmen H:n ketju ei tästä ollut moksiskaan, vaan naatiskeli pelin tasoihin. Kaunis vastahyökkäys, tic-tac-toe, ja lopulta kokeneena golfarina Api Hakasella (2+0) oli kunnia putata pallo vasempaan alakulmaan. Erää leimasivat Amppareiden osalta huolimaton syöttötyöskentely, ja vääriin asioihin, kuten tuomaritoimintaan keskittyminen.

Pienen erätaukokeskustelun jälkeen toiseen erään asteli huomattavasti keskittyneempi ja organisoidumpi O2, joka siirtyikin johtoon ensimmäisen kerran ajassa 26.16 Anssi Huismanin (1+2) rankaistua isolla hanskalla Tohtori Hytösen (1+2) herkullisesta tarjoilusta. Anssi lojaalina miehenä koki jääneensä kiitollisuudenvelkaan ketjutoveriaan kohtaan, ja osat vaihtuivat muutama minuutti myöhemmin. Neljä keltapaitaista rupulaista jättivät Hytösen keskelle aivan merkkaamatta, ja Vessehän ei näitä paikkoja jätä käyttämättä. 2-4, ja puna Rupu-valmentajan poskilla alkoi muuttumaan nähdäkseni hieman preussinpunaiseen suuntaan. Heti aloituksesta O2 nukahti, ja Rupu pääsi käytännössä kahdella Kaistista vastaan kaventamaan pelin. Alle minuutti tästä, ja vanhat koirat olivat vainulla jälleen. Hakanen rynnisti villivarsan tavoin takatolpalle, Hytönen näki tämän, ja Api runnoi kuulan rysään puolustajan vienoista estely-yrityksistä huolimatta.

Päätöserä alkoi Rupun kannalta mahdollisimman surkeasti, kun jo avausminuutilla Eino-Mies Jauhiainen räpsäytti luvattoman kaukaa pallon maalivahdin käden alta reppuun. Digitaalit muuttuivat jo 3-7:ään, kun Jari Aromaa toimitti palloa maalille, ja onnekkaasti se otettuaan kimmokkeen puolustajasta löysi tiensä verkon perukoille. Ja ostos-tv:n sanoin: eikä tässä vielä kaikki. Rupu otti kakkosen 54 minuutin kohdalla, eikä palvelupäällikkö Tihru Scharin tuntenut armoa. Sievä raapaisu vasemmasta siivestä lennätti pallon reppuun kahdeksannen kerran, ja Rupun viimeisenkin selkänikaman katkeamisen kuuli kaukaisimmille penkkiriveille asti. Ehkä Euroopan vaimeimman summerin viimein inahdettua 60 minuutin jälkeen taululla komeilivat vieraita miellyttäneet lukemat 3-8, joilla aukeaa paikka cupissa 16 parhaan joukkoon. 4. kierroksen otteluparit arvotaan huomenna tiistaina, ja mukana arvonnassa ovat myös esimerkiksi liigajoukkueet Happee, SSV ja SPV.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan melko hankala luvalla sanoen huonosta pelialustasta ja kapeahkosta kaukalosta johtuen. Kahden jälkimmäisen erän ryhtiliike riitti kuitenkin pitämään sitkeästi taistelleet isännät kurissa, ja kolmannessa erässä Rupulla ei enää ollut aseita nousta voittoon. Jaakko Kaistinen piti heikoilla hetkillä vieraita hienosti pystyssä, ja antoi pelaajille avaimet voittoon voittavan maalivahdin tavoin. Ikonikolmikon esityksessä ei ollut moitteen sijaa, ja he omalla esimerkillään toisessa erässä nostivat muidenkin pelitasoa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kierrosta ja seuraavaa sarjapeliä, joka pelataan tulevana lauantaina 13.10 klo 18.30 Monnarilla. Ottelussa pelataan pisteiden lisäksi jälleen myös paikallisherruudesta, kun Happeen farmimiehillä ryyditetty Suolahden Urho saapuu Jyväskylän isoihin valoihin taistelemaan pisteistä. Jatkaako O2 voittamattomana vai ryöstääkö Urho pisteet pohjoisempaan Keski-Suomeen, se selviää lauantai-illan primetimessä.