M1: Miesten joukkue viittä vaille valmis - jättikaappaus maalinsuulle

09/08/2013 - 13:46

Miesten edustusjoukkue tulevaa kakkosdivarikautta 2013-14 varten alkaa olla valmis. Viimeisiä sopimuksia on hiottu kuntoon, ja kolmatta peräkkäistä lohkovoittoa lähtee hakemaan nälkäinen ja aavistuksen nuorentunut poppoo. Maalille Amppareilla on asettaa jatkossakin huippumies Turkuun muuttaneen Jaakko Kaistisen tilalle, sillä monivuotinen liigavahti Ville Puro siirtyy Happeesta Amppareihin. Yhden pelaajan kanssa neuvottelut ovat vielä kesken.

1982 syntynyt ja Happeessa 118 liigaottelua pelannut Puro on hankinta valmentaja Ilkka Peltosen mieleen. Peltonen odottaa kokeneen Puron tuovan viime kaudella ajoittain vuotaneeseen Ampparipuolustukseen kaivattua ryhtiä ja johtajuutta.

- Toivomme Villen tuovan kaivattua varmuutta alakertaan, ja puolustuspelin ohjaamista kokemuksen avulla. Erittäin loistava ratkaisu Villeltä siirtyä meidän leipiimme, Peltonen hehkuttaa.

Puron lisäksi uusia sopimuspelaajia ovat Happeesta siirtyvä maaliahne hyökkääjä Jaakko Perälä, OLS:ssa aikanaan liigaa 37 ottelua pelannut Mikael Vähäsarja, Urhossa pisteitä viime kaudella nakuttanut Joni Lempinen sekä Laukaan L-Bandysta siirtyvä työteliäs Antti Lommi.

- Perälä ja Lempinen tuovat kovuutta ja vauhtia hyökkäyspään pelaamiseen. Odotettavissa on myös tehopisteitä. Vähäsarjan Miksu tulee varmasti monelle aika puskista, mutta hän tulee olemaan varmasti sarjan parhaita pelaajia ja meille erittäin tärkeä pelaaja, Peltonen valottaa.

Viikko sitten Ampparit kävivät Porissa Karhu Cupissa harjoittelemassa Divarin LaSBia, SBS Wirmoa ja isäntä-Karhuja vastaan. Reissusta oli tuliaisena kakkospaikka, kun viime kausilta tuttujen lammilaisten kaaduttua 6-3 pisteet tasattiin Wirmon kanssa 8-8. Karhuja vastaan hieman jo väsähtänyt joukkue taipui 9-5. Peltosen mukaan turnauksessa oli sekää hyvää että huonoa.

- Poriin lähdettiin vain 15 miehen voimin, eikä täten päästy koko joukkueen voimin harjoittelemaan haluttuja asioita. Reissu toisaalta kertoi myös sen, että joukkue on hyvässä iskussa ja materiaalin leveys riittää. Luottavaisin mielin lähdetään viemään kautta eteenpäin. Kahden viikon päästä startataan cupin merkeissä, ja homma lähtee siitä sitten, Peltonen päättää.

Suomen cupin O2 aloittaa siis toiselta kierrokselta lauantaina 21.9. Suomen Palokassa, jossa vastaan asettuvat Amppareiden lohkoon noussut Tottijärven Vauhti&Lämäri (V&L), jyväskyläläinen LV sekä tamperelainen Jäähovi Dream Team JDT, jonka riveissä pelaavat mm. lajilegendat Tero Karppanen, Sami Tuulola ja Juuso Kiviharju. Näistä otteluista tulee vielä lisäinfoa lähempänä turnausta.