M1: Pudotuspelit käyntiin!

03/08/2019 - 15:20

Miehet edustus

Puolivälierissä vastaan asettuu runkosarjan voittanut Kirkkonummen Rangers. Kuva: Niklas Suominen

Vaikka lunta vielä maassa paljon onkin, yksi kevään merkki on kuitenkin nyt käsillä: pudotuspelit alkavat! Miesten Divarissa nimittäin potkaistaan tänä viikonloppuna 9.-10.3.2019 puolivälierät käyntiin (pl. NST – ÅIF, joka alkaa jo perjantaina), kun joukkueet aloittavat taipaleensa kohti Salibandyliigaa. Puolivälierien otteluparit ovat:

Rangers – O2-Jyväskylä

LNM – Loviisan Tor

NST – ÅIF

FBC Turku – Tikkurilan Tiikerit

Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta- järjestelmällä eli jatkoon etenee kahdella voitolla. Finaalit pelataan paras viidestä- järjestelmällä ja finaalisarjan voittaja tulee Divarin mestarina nousemaan kaudeksi 2019-2020 Miesten Salibandyliigaan. Myös finaalisarjan hävinnyt osapuoli pääsee karsimaan liigapaikasta vielä Steelers – Karhut ottelusarjan häviäjää vastaan. Myös liigakarsinnat pelataan paras viidestä- järjestelmällä.

Pudotuspelien otteluohjelma

O2-Jyväskylä sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, ja joukkueen poimi vastustajaksi heti ensimmäisenä runkosarjan voittaja Kirkkonummen Rangers. Puolivälieräsarja alkaa lauantaina Kirkkonummen ”Pommarissa” ja heti sunnuntaina pelataan toinen osaottelu Palokan koulukeskuksella. Sarja on siis sunnuntaina jo katkolla jommallekummalle joukkueelle. Tarvittaessa ratkaiseva kolmas osaottelu pelataan Kirkkonummella ensi viikon keskiviikkona.

Miehet edustus

Kuva: Esa Jokinen

Puolivälieräsarjan ohjelma:

LA 9.3. Rangers - O2-Jyväskylä klo 17.00 @Kirkkonummen Väestösuoja

SU 10.3. O2-Jyväskylä - Rangers klo 15.00 @Palokan koulukeskus

(Tarvittaessa): KE 13.3. Rangers - O2-Jyväskylä klo 18.30 @Kirkkonummen Väestönsuoja

O2-Jyväskylän ja Rangersin kohtaamiset runkosarjassa päättyivät molemmat kirkkonummelaisten voittoon, kun Palokasta Rangers haki tiukan 5-6 vierasvoiton ja kotonaan joukkue piti pisteet 8-3 voitolla. Otteluissa erikoistilanteet olivat isoissa osissa, sillä yhteensä 22 maalista seitsemän tehtiin ylivoimalla ja yksi tasavajaalla pelatessa. Erikoistilanteet nousevat varmasti myös kevään kiihkeissä ja tiukoissa kahinoissa isoon rooliin otteluiden ratkaisemisen kannalta. Molemmat joukkueet myös pelaavat nyt ensimmäistä kertaa Divarin pudotuspeleissä!

Rangers nappasi tosiaan runkosarjan voiton heti ensimmäisellä kaudellaan Divariin nousun jälkeen, mikä oli joukkueelta todella kova suoritus. Rangers pystyi pitämään tasonsa läpi runkosarjan, sillä joukkueen pisimmät tappiputket kestivät kahden ottelun verran, kun taas voittoputkia oli neljän ottelun mittaisiakin. Joukkueen kantavia voimia runkosarjassa olivat etenkin pistekärki ja sentteri #7 Samuli Alaluusua (18+25) sekä laiturit #29 Erik Helenius (9+29) ja #11 Teppo Salo (21+12). Myös #88 Mikko Ollikainen (18+7) oli erittäin hyvällä maalintekopäällä 18 maalillaan, ja tammikuussa Liigajoukkue Esport Oilersista joukkueeseen siirtynyt #91 Kristian Lamminen kerkesi myös iskeä 13 peliin tehot 12+4, ja tulee olemaan varmasti pudotuspeleissä todella vaarallinen pelaaja. Joukkueen ykkösmaalivahtina hääri viime kaudella Saksan Bundesligassa pelannut #45 Jens Beijar (17 ottelua, 78,82%), #55 Kari Vilénin tuuratessa myös erittäin mallikkaasti (9 ottelua, 77,08%).

O2-Jyväskylä päätti runkosarjansa kahteen tappioon kotikaukalossa, joskaan panosta ei peleissä hirveämmin enää ollut eikä joukkueen lataus peleihin näyttänyt olevankaan aivan maksimilla. Kuitenkin Ampparit olivat vuoden 2019 puolella käydyissä kamppailuissa Divarin kuumimpia joukkueita, ja hyvä vire nosti joukkueen putoamiskarsintaviivalta aina pudotuspeleihin saakka, ja sekös maistui viime kauden pettymyksen jälkeen, kun kausi loppui runkosarjaan. Joukkueen ehdottomasti terävin kärki oli ykköstrio #8 Iiro Kinnunen (22+23) - #17 Kaarlo Mahlberg (13+24) - #5 Joni Lempinen (17+19), joka heräsi juuri oikealla hetkelle lentoon hieman vaikean alkusyksyn jälkeen. Lisäksi #33 Iiro Pieviläinen (17+9) oli oikein mallikkaassa maalivireessä läpi runkosarjan ja puolustajista ykkösen takana häärinyt #82 Joonas Lundell (16+9) iski myös hyvät pörssit. Pisteiden takaa etenkin nuorten pelaajien esiinmarssi kokoonpanoon oli todella hieno asia, kun 2000- luvulla syntyneet #65 Lari Mäkelä (2+4) ja #72 Matti Minkkinen (5+3) esittivät läpi kauden erittäin mallikkaita otteita ensimäisissä miesten peleissään. Lisäksi runkosarjan viimeisenä viikonloppuna listaan saatiin uusikin nimi, kun Minkkisen tapaan seuran erittäin lahjakkaaseen 2002- ikäluokkaan kuuluva #15 Patrik Salmensaari debytoi Divarin peleissä, kirjauttaen heti myös yhden syöttöpisteen! Maaliavahtitandemi #79 Henri Tikkanen (16 ottelua, 78,92%) - #84 Tommi Kauppinen (12 ottelua, 78,49%) kuului läpi kauden Divarin parhaisiin torjujakaksikoihin.

Miehet edustus

Kuva: Niklas Suominen, asuntovalokuvaus.fi 

Jännittävät hetket ovat siis käsillä, kun Ampparit aloittaa pudotuspelitaipaleensa ja tien kohti Divarin mestauutta ja Salibandyliigaa. Lauantain avaukseen Jyväskylästä käynnistyy myös fanibussi, joten tunnelma Kirkkonummen Pommarissa on taattu! Siellä tulee varmasti olemaan mökki täysi, joten menkäähän Amppareiden etäfanit Etelä-Suomessakin ihmeessä haistelemaan playoff- tunnelmaa. Ja sunnuntaina sitten Palokassa räjähtää, kun pelataan kotiareenalla. Kotiyleisö on Amppareille iso voimavara, joten toivomme, että myös Palokan lehterit täyttyisivät sunnuntaina äärimmilleen! Liput sunnuntain kotiotteluun 6€/4€ (Huom! Kausikortit eivät käy enää pudotuspeleissä).

Tervetuloa siis koko Jyväskylän salibandykansa, kannustetaan yhdessä Ampparit voittoon!

Miehet edustus

#playoffs #surinaa #ampparikevät