M2: Killeriltä kaksi kaksoisweetä

01/08/2020 - 18:49

5.1.2020 oli merkittävä päivä sillä Sisä-Suomen tasokkaimman nelosdivari lohkon alkavan vuosikymmenen ensimmäiset pelit näkivät päivänvalon Liikuntakeskus Buugin Amppariareenalla. Paikalle saapui sankoin joukoin pelaajia sählyvarusteiden kanssa kamppailemaan sarjapisteistä. Selonteon päivän tapahtumista tarjoaa Olli Tanninen.

Miehet II - Happee III

Ennen peliä käsiteltiin muutama pelillinen asia tunnetusti ilman fläppitaulua ja osa lähti esittämään urheilijoita loskakeliin lenkkitossut jalassa, joka on tunnetusti virhe aladivaripelaajien kuntopohjan tuntien. Hatunnosto jälleen Kustille, joka saapui koppiin noin vartti ennen pelin alkua ja totesi ettei varmasti tälläkään kertaa ota alkulämpöjä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin totta kai rinta kaarella ja voitto mielessä. Eikä aikaakaan, kun joukkueemme viihdevastaavan Jussi Kempin kenttä otti ensimmäisen maalin omiin vanhasta kunnon vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä, kun peliä oli pelattu peräti 47 sekuntia. Uusi vuosi ja uudet kujeet niinhän sitä sanotaan ja vastaavaa viihdykettä kyseinen ketju tarjosi ottamalla omiin pari seuraavaakin osumaa. En tiedä olivatko pojat panneet syksyn aikana merkille miten Pohjois-Savon maakunnan eteläisimmän kaupungin lahja suomalaiselle salibandylle yleensä puolustaa ja lähteneet porukalla testaamaan kyseistä taktiikkaa, mutta unohtivat sen, ettei heillä suinkaan ole vuosien kokemusta siitä miten puolustetaan pelkästään silmällä. Enivei erätauolle päästiin kutkutavassa 0-3 tilanteessa.

Tauon aikana Sisä-Suomen tai ehkä vain Jyväskylän, mutta vähintäänkin O2M2 joukkueen kokenein kapteeni Janne Heikkinen piiskasi omiaan ruotuun, että eihän tätä lajia tällä tavalla voida pelata vaikka kinkun sulattelu sählyt ovatkin kyseessä. Kuitenkin oli sarjapisteitä jaossa ja sitä rataa. Tässä linkissä olevassa lyhyessä YouTube pätkässä on aika lailla sanasta sanaan Heikkisen lyhyehkö monologi.

Toiseen erään lähdettiin uudella tsempillä ja ei enää kyselty miten se amppari surisee vaan se ilmoitettiin. Ilmeisesti myös Jussi "Jussi" Kempin tähdittämä kenttä sisuuntui erätauolla iskien kaksi ensimmäistä kavennusmaalia vastustajan verkkoon. Tämän jälkeen lujaa leftiltä laukova Markus Turunen pujotteli todennäköisesti koko kentän läpi ja iski pallon häkkiin. En tosin tarkalleen muista miten maali syntyi, mutta ainakaan siihen ei merkitty syöttäjää. Erän lopulla Selinin Ville hupsutteli Ampparilauman ensimmäistä kertaa johtoon siirretyn rangaistuksen aikana ja erätauolle lähdettiinkin 4-3 tilanteessa.

Kolmanteen erään lähdettiinkin varma voitto silmissä juoksemaan vastustajan 70-luvun taitteessa syntyneiltä pelaajilta viimeisetkin mehut pois ja ajassa 35:21 alati vaarallinen #56 numerolla pelaava, Gretzkyn manttelinperijäksikin tituleerattu unelmavävy pujutteli noin seitsemän vastustajan pelaajaa mukaan lukien veskarin ja tarjoili ketjukaverilleen Turuselle maukkaan lätyn, jonka kyseinen herrasmies taidokkaasti löi maaliin veskarin jalan kautta.

Kyseisestä taikatempusta lannistuneet Happeen jäsenet olivat tämän jälkeen sulaa vahaa Amppareiden käsittelyssä ja vielä saman minuutin aikana O2 lisäsi johtoaan parilla osumalla. Pelin lopulla täytyi kunnioittaa herrasmiessääntöjä ja vastustajan annettiin tehdä kaksi nyyttiä, jotta numerot näyttäisivät siedettäviltä tulospalvelussa.

KonnU - Miehet II

Päivän toista vastusta lähdettiin kaatamaan suunnilleen klo 19:30 paikallista aikaa, kun Konneveden Urheilijat ja O2M2 astelivat Amppariareenalle.

Ensimmäisen erän tapahtumista ei ole juurikaan muistikuvia, mutta kaksi maalia syntyi, joista ensimmäisen viimeisteli Amppareiden Toni Juonoja ja syöttäjänä Markus Turunen. Toisen osuman teki onnekkaasti KonnU johon on merkitty tekijäksi Mikael Kuhlberg. Sampsa Huoponen istui tällä välin jäähyä vaarallisesta pelistä.

Toisessa erässä tehtiin yhteensä peräti 8 maalia, joista on nostettava esille ainakin Markus turusen kaksi osumaa, jotka molemmat syntyivät taidokkaasti vastustajan pakkien, maalitolppien, yläriman ja veskarin kypärän kautta. Lisäksi kulmavaparista syntynyttä 1-3 osumaa Jere Oksanen juhlisti vaihtopenkillä kertoen miten kyseistä kuviota oli hiottu jo peräti kaksi kautta ja viimein tämä Troijan Hevoseksi nimetty vapaalyöntikuvio onnistui kokonaisuudessaan Kempin toimittaessa pallon pisteeltä takikselle, josta Lepällä oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Viimeinen erä oli muuhun peliin nähden antikliimaksi sillä keskityttiin lähinnä huitomaan mailoilla ja tuomaritkaan eivät enää kestäneet perässä, että kuka rikkoi ja ketä. Yksi ainoa maali syntyi ja senkin teki Markus "oisinpa yhtä hyvä myymään ku Tanninen" Kaari munkilla Heikkisen Jannen syötöstä. Loppulukemat amppareille 3-8.

Yhteenvetona päivästä helpot 4 pistettä ja pelaajavalmentajan Oksasen Jeren suora lainaus pukukopista: "Tää on ihan vitsi koko divari, me noustaan heittämällä kolmoseen!"

Päivän parhaana maalivahtimme Tero Laitinen palkitsi 1+0 tehot tehneen puolustajan Niko Räsäsen puuhelmillä johtuen lukuisista peitoista tai muusta sellaisesta. Toimituksessa emme kuitenkaan laske peittoja vaan pörssejä, joten toimitus palkitsee epävirallisesti päivän isäntänä Markus Turusen 4+1 teholukeman perusteella.

Pelit jatkuvat 25. päivä tammikuuta, silloin Äänekosken Pankkari areenalla vastaan asettuvat Kokoelma ja LV.