C2: Nakkisormet taisteli - Pörriäiset pitivät pisteet!

01/08/2020 - 18:50

Palokassa nähtiin vuosikymmenen aluksi tiukka kamppailu.

C2-ikäluokan Edustusjoukkue O2JKL/MuurY käynnisti pelinsä tämän vuosikymmenen osalta SM-sarjassa viime sununtaina 5.1.2020, kun Pörriäisten vieraaksi Palokkaan saapui NST Lappeenrannasta. Ottelu oli meille harvinaista herkkua tällä kaudella; kun se oli nimittäin vasta kauden toinen kotiottelu. Vaikka vuosi käynnistyikin hyvin aikaisessa vaiheessa, kerkesivät Pörriäiset painaa pari treenikertaa alle vuoden alussa ennen ensimmäistä koitosta, joka tiedettiin todella kovaksi; NST oli kuitenkin tällä kaudella pitänyt tiukilla kaikkia lohkomme kärkijoukkueitakin. Otteluun saatiin mukaan yhtä vaille täysi kokoonpano, joten lähtökohdat olivat kannaltamme erittäin optimaaliset. Etenkin iloisena asiana oli kapteenimme Samuel "lomalla kaaduin useasti laskettelurinteessä" Majan paluu kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen!

1.erä

Ottelun alku ei siltikään ollut meiltä "ihan" se optimaalisin, sillä ensimmäisen kerran pallo hukataan keskialueella jo avausvaihdossa ja ajassa 0:28 vastahyökkäyksestä Eemil Louhelainen tarjoilee vasemmalta pallon maalin eteen nousseelle Sampo Ahoselle ja tämä pääsee hyvinkin vapaasti siirtämään pallon maaliin ohi voimattoman Pörriäisvahti Valtteri Huismanin. Tästä ei kuitenkaan hätäännytty, vaan lähdettiin yrittämään uudestaan, josko se pallo saataisiin syötettyä omillekin hyökätessä. Ja ajassa 1:17 verkko soikin sitten jo toisessa päädyssä, kun viime ottelussa Porissa hurjat tehot viimeistellyt Marius "välillä pörssipäivä" Niemelä riistää pallon keskellä ja laukoo tarkasti pallon ohi NST- vahti Elias Nuoralan. Hieman havaijipallomaisen alun jälkeen molemmat joukkueet saavat ajoittain jo pidettyä palloakin hieman enemmän, mutta kummankaan puolustuksen puhkaiseminen ei oikein tohdi onnistua, etenkin vieraat tukkivat oman alueensa todella tiukasti. Pikkuhiljaa aletaan kuitenkin paikkojakin saada aikaan, ja ajassa 8:45 lävähtää taas; Elmeri "ota kiinni jos saat" Tiilikainen löytää loistavalla syötöllä vauhtiin päässeen Väinö "nukuin koko loman" Heikkilän ja terävän liikkeen jälkeen Väinö napauttaa läpiajosta pallon tarkasti maaliin. Enempää maaleja ei erässä nähdäkään, vaan vaikka Pörriäiset palloa hyvin ylös saavatkin, on etenkin Nakkisormien mailapuolustaminen omissa todella mallikasta eikä kunnon vetopaikkoja saada ihan liikaa aikaan. Ja nekin laadukkaat paikat mitä saadaan, niin vieriaden veskari Nuorala ottaa mitä ilmiömäisimmillä torjunnoilla kiinni. Ensimmäiselle erätauolle siirrytään siis lukemista 2-1.

2.erä

Toisen erän alku on jälleen meiltä pientä sähläystä ja vaikka heti alussa saadaankin pari paikkaa aikaan, iskevät vieraat jälleen erän avausosuman. Pienen ylihyökkäämisemme johdosta NST:n pelaaja on karata läpi, ja hätä joudutaan rikkomaan rankkarin arvoisesti. Pallon taakse asettuva NST-kapteeni Leo Sandini näyttää, miksi on aikaisemminkin jokusen pilkun laittanut sisään ja varmoin ottein pistää pelin tasoihin ajassa 22:30. Tästä maalista kuitenkin taas sisuunnutaan ja Pörriäiset siirtyykin taas johtoon reilut pari minuuttia myöhemmin, kun kolmoskentän palloralli tuottaa todella näyttävän maalin; Matias "kohta 15v." Knuutin levityssyöttö löytää vasemmalta Eeli "voisin joskus syöttää" Mätön ja tämän loistava jako maalille löytää puolestaan Mariuksen ja Marisol pääsee iskemään ottelun toisen maalinsa. Sama kenttä on asialla muutaman minuutin myöhemmin erän puolivälissä, kun ensin Vaku ottaa maalissa erittäin tärkeän torjunnan 2vs1- hyökkäyksestä, josta Eeli kääntää Aatu "ei ihan vielä 15v." Knuutin puolittaiseen läpiajoon ja nuorempi Knuuti napauttaakin oikealta pallon tarkasti maaliin. NST:kin pääsee erässä jonkun verran palloa hallitsemaan, mutta minkäänlaisella hallitulla avauskuviolla vieraat eivät saa Pörriäisten karvausta avattua, ja peli meneekin välillä vähän turhaan pallotteluksi. Elias Nuorala nappaa erässä taas melkoisen paljon gamesavereita, etenkin Jami "saan Eelin pörsseissä kiinni" Markkasen keskeltä lähteneen kantin Nuorala venytti sairaalla, jopa hieman epäreilulla torjunnalla. Mutta ajassa 35:44 Jami saa vihdoin palkinnon, kun riiston jälkeen Matias "Diamond Calf" Rautio pelaa pallon hänelle maalin lähelle ja timainttisella pelisilmällä Jami chippaa pallon ohi Nuoralan, siirtäen Pörriäiset 5-2 johtoon. Erän viimeinen maali nähdään ajassa 37:26 ja se onkin taas hieman spesiaalimpaa materiaalia; Vakulta loistava avaus ensin Aatulle, joka näytti jo pääsevän nätisti vetopaikkaan oikealla, mutta viime hetkellä pallo hieman karkaa. Aatu tarjoilee kuitenkin pelivälineen vasemmalle maalin edustalle Eelille, joka jopa next level pelisilmällä lyökin pallon tolpan kautta (tarkoituksellisesti, luonnollisesti) toiseen aaltoon viivasta nousseelle Makulle, joka tällää tulisesti pallon maaliin. Erän loppussa pelataan vielä hieman hölmösti hyökkäyspään vapari, josta NST kääntää vastaiskun, mutta siitä selvitään onneksi säikähdyksellä. Päätöserään siis lukemista 6-2.

3.erä

Päätöserään lähdettiin johtoasemassa melko tutuilla ohjeilla; kypsästi piti pelata ja pallosta tuli pitää huoli. Toki tätä vaikeutti luonnollisesti se, että NST:kin vielä sitä voittoa halusi. Ja hupsista keikkaa, kun taas erän alussa vieraat iskevät maalin; ajassa 41:03 pallo pomppaa hieman onnekkaasti keskustaan, jossa Pörriäiset jäävät hieman ihmettelemään vierestä, kun Juho Koikkalainen vieraiden kavennuksen. Mutta eipä mene onneksi kuin minuutti, niin Pörriäiset rankaisevat taas; hyökkäyspään vaparista Duo de la Tikkakoski iskee; Väinö pelaa pallon vasemmalta maalin eteen ja viivasta sinne on noussut Veeti "joskus vielä joudun juoksemaan täysiä" Niemiselle ja Veeti napauttaa pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen pääsevät myös molemmat joukkueet kokeilemaan ylivoimaansa, mutta molemmat päättyvät tuloksetta; meillä nelikko kesti ja toisessa päässä Nuorala otti taas pari ihan epäreilun komeaa seiviä. Jäähyjen jälkeen nähdään kuitenkin taas osoitus vieriaden sitkeydestä, kun avauksen jälkeen Ville Tanninen voittaa keskustassa pallon komeasti ja taiteilee sen lopulta tahdonvoimalla maaliin, kaventen pelin ajassa 49:20. Lisää vaikeuksia saadaan heti seuraavassa vaihdossa, kun seuraavaa jäähyä pukkaa. Nyt NST:n ylivoimakin rankaisee muutama sekunti ennen jäähyn päättymistä, kun Sandinin poikkari puhkoo Pörriäisten nelikon ja Eetu Varis iskee takatolpilta pallon verkkoon. Mutta taas on Pörriäiset hereille maalin jälkeisessä vaihdossa ja 8-5 lukemat taululle iskee ajassa 53:40 ottelun toisellaan Väinö; Pörriäisiltä ensin loistava paineenpurku Veetin toimesta omissa ja pallo saadaan pelattua keskelle vauhtiin päässeelle Valtteri "voitti kaikki aloitukset" Raulolle, joka jakaa pallon puolestan vasemmalle Väinölle, joka flikkaa pallon oikeaan yläseen. Vielä NST käyttää kuitenkin kaikki oljenkortensa ja aikalisän kautta vieraat lähtevät hakemaan kavennuksia. Ottelun viimeinen osuma nähdäänkin vielä ajassa 58:32, kun omalla alueella mennään ehkä hieman fiilispohjalla ja tyhjäksi jääneestä keskustasta Sampo Ahonen iskee ottelun toisellaan vielä kavennuksen. Viimeiset puolisentoista minuuttia puolustetaan kuitenkin kunnialla loppuun onnistuneesti, ja summerin soidessa saadaan hieman tuulettaa taisteluvoittoa!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ottelu ei ehkä kokonaisuudessaan ollut vielä mitään silmiä hivelevää salibandyn huumaa, mutta ainakin jouduttiin tekemään täysi päivätyö pisteiden eteen, eli vuodelle saatiin kuitenkin vauhdikas startti. NST tarjosi erinomaisen ja ennen kaikkea taistelevan vastuksen, josta kiitämme vierailijoita isosti. Etenkin Nakkisormien maalivahti Elias Nuorala, joka kirjautti otteluun noin 40 torjuntaa, osoitti olevansa aivan ikäluokan kärkitorjujia ja pitikin vieraat pelissä mukana aivan loppuun asti ja kerta toisensa jälkeen nappasi aivan ilmiömisiä torjuntoja! Toki myös kentän puolella vieraat pystyivät tekemään pelaamisemme vaikeaksi, mutta nyt ollaan taas hieman valmiimpia ehkä ensi kerralla vastaamaan lappeenrantalaisten tiukkaan oman alueen suojeluun; seuraavan kerranhan Pörriäiset kohtaa Nakkisormet jo tammikuun lopussa Lappeenrannassa. Pallollisesti pystyttiin kuitenkin taas olemaan niskan päällä ottelussa, ja myöskin kääntöpelaaminen oli taas ajoittain jopa erittäin mallikasta, joten ihan tyytyväisiä voidaan vuoden aloitukseen olla kuitenkin!

Hieman parannettavaa jäi myös ottelun soittolistassa, sillä en saanut vielä toivomaani Backstreet Boysin "I Want It That Way"- kappaletta :(

Ensi viikonlopun saavat Pörriäiset pitää taas vapaa viikonlopun, kun taas Kilpajoukkueet aloittavat omat sarjapelinsä tällä kertaa. Kilpa 1 aka Surriaiset matkaa sunnuntaina 12.1.2020 Tampereen AutoCenter Areenalle Kilpasarjan neljänteen pelipäivään, ja vastaan asettuvat jo aikaisemmin tältä kaudelta tutut SC Läsimäki ja KOOVEE Keltaiset. Kilpa 2:sen Ampparit puolestaan pääsevät surisemaan kotimaisemissa, kun Haastajasarjan kuudes pelipäivä mitellään Vaajakosken liikuntahallilla. Oranssipaitoja saapuvat haastamaan Ilves Yellow sekä FoSu Sininen.

Ensi viikolla olisi sitten alkuviikosta edessä taas Vierumäen Akatemian leiritys, joten erittäin salibandyn täyteinen alkuvusoi on kaikilla Ceekakkosilla tiedossa! Pörriäisten seuraava ottelu pelataan puolestaan 19.1.2020 Vantaalla, kun matkaamme Tiikereiden vieraaksi.

Osalle pelaajistamme tuli myöskin vielä lisätekemistä tammi-helmikuulle, kun peräti seitsemän pelaajaamme sai kutsun FBA Maajoukkuetien pelitapahtumiin 05-07 ikäluokkiin, onnittelut kaikille valituille!